Игор Џамбазов

• Креатор на темата Креатор на темата Goran_Makedon
  • Време на започнување Време на започнување
Лооол Игор Џамбазов Музичар?!:nesvest:
Со што бе со каква е оваа ситуација? Треба да има одредена музичка вредност и комплексност делото за да наречеш музичар некој. Ако е така и Лејди Гага и пола комерц артисти се музичари? Епа не се, треба да има разлика меѓу луѓето шо праат нешто покомлексно и пософистицирано од другиве шо само склопиле некоја мелодија со неколку акорди.:toe:

Лооол Игор Џамбазов Музичар?!:nesvest:
Со што бе со каква е оваа ситуација? Треба да има одредена музичка вредност и комплексност делото за да наречеш музичар некој. Ако е така и Лејди Гага и пола комерц артисти се музичари? Епа не се, треба да има разлика меѓу луѓето шо праат нешто покомлексно и пософистицирано од другиве шо само склопиле некоја мелодија со неколку акорди.:toe:

Лоооол Лејди Гага не е музичар?

Лоооол Лејди Гага не е музичар?

Да, иде добро у диско за мрдање гзои, за некои луѓе е и господ за музика и нешто најдобро од музиката и музичар над музичарите... ама да се разбереме нејзината музика е глупа и безвезе и никако неможам да ја наречам музичар

Ваквата квази популарост секогаш владее само кај обичните луѓе,оние што што се палат на некопетентоност,ваквата монотона и застрарени фрази кој ги користи Игор нема да поминат кај модерната публика.Мене лично јасно ми е дека човекот треба нешто да работи,но секако мора да биде иновативен и креативен,ове застарени финти со Натали не палат,а е и многу бедно

Што се однесува за музката,тука е некаде..се граничи со добра музика јас навивам за Игор дека можи да твори музика квалитетна зошто навистина има некаков предендент за квалитетна музика,многу ми се допаѓа неговиот стил на музика и пенси for really i mean...

За неговите напишани книги??...човекот ја искористил неговата популарност за негова лична придобивка во име на стара слава,верувајте дека автобиографии се квази книги,човек многу повеќе учи од белетристика,и ќе го ценам само неговото дело ако напише некој роман(секако не по вистинита случка измислени ликови и места)

ете така!!

не ми е јасно како еден човек може да биде музичар писател водител алкохоличар коцкар механичар и ред други работи... не ве сваќам сите вас шо мислите дека игор џамбазов е музичар. шо има џамбазов со музиката? напраил 2 3 4 песни? колку се популарни тие песни? кој се ги знае тие песни? и ја можам да снимам 10 песни.. и шо? ке бидам музичар? колку е упатен игор у музиката? образован музичар е?

неможам да сватам некои работи навистина...

Абе видите малу од техничка точка. За да свириш блуз не ти треба скоро никакво музичко знаење. Имаш одредена прогресија (стандардна) на акорди, и една скала и се` е до тебе како ќе звучи (т.е се` е до талентот) Има многу блузери што уопште немаа благе везе со музичка теорија ама кога ќе седнат да свират блуз ти го топат срцето. Такви се ББ Кинг, и остала црнечка компанија што почнале да свират од што им бил мучен животот. Се карате за еден глупав поим дали некој е музичар или не. Раперите што се, овие диџеиве со електронска музика или некои сасвим икс лица. Зависи од кој аспект гледате дали некој е музичар. Дали некој е успешен со неговата музика, дали има музичко образование или дали некој уопште направил албум со песне па се класифицирал како музичар.

Ај ве молам продолжете ја дискусијата за Игор Џамбазов, а ако сакате, отворете нова тема, што подразбирате под музика...
Тенкју :)

A мене не ми е јасно зошто со сила се правите будали и хејтате и тоа што не треба... па добро бе, има луѓе што завршиле музичко образование, а 0 (НУЛА) талент имаат за музика.

Значи за уметноста (глума, музика, сликарство... ) најважен е ТАЛЕНТОТ !!! Има музичари без музичка школа кои имаат познавање за музиката 147 пати повеќе од некој што завршил. Џамбазов е мултиталент, секаде каде што се обидел, успеал, и како актер, музичар, водител... неможе во се да е најдобар, не постои таков човек кој е најдобар во СЕ !!! А ретки се и тие ко Џамбазов кои се многу добри во повеќе работи. За музика не е најдобар, но го бива многу повеќе од некој други...

Аман со вашиве муабети и млатење слама у празно, значи разберете, НЕМОРА ДА ЗНАЧИ НЕШТО ШТО ВИЕ НЕ ГО САКАТЕ ДЕКА НЕ Е ДОБРО !!! Не се сите луѓе во светот исти ffs...

Да, иде добро у диско за мрдање гзои, за некои луѓе е и господ за музика и нешто најдобро од музиката и музичар над музичарите... ама да се разбереме нејзината музика е глупа и безвезе и никако неможам да ја наречам музичар

Ај види го ова. Пее, компонира, пишува текстови, свири. Значи секоја дефиниција за задоволува. (Не ја сакам, ама да се рече дека не е музичар е бесмислено.) Иди бе бегај момак.

Ти ако не можеш да ја поднесе не ја прави немузичар.

Ај види го ова. Пее, компонира, пишува текстови, свири. Значи секоја дефиниција за задоволува. (Не ја сакам, ама да се рече дека не е музичар е бесмислено.) Иди бе бегај момак.

Ти ако не можеш да ја поднесе не ја прави немузичар.

:nesvest::pos::pos::pos: Ова ли е свирење пиано бе? ај да не забегуваме модераторов ќе не :violent1:со тебе нема муабет братко...

:nesvest::pos::pos::pos: Ова ли е свирење пиано бе? ај да не забегуваме модераторов ќе не :violent1:со тебе нема муабет братко...

Know thy google.

At age 17, Gaga gained early admission to the New York University's Tisch School of the Arts and lived in a NYU dorm on 11th Street. There she studied music and improved her songwriting skills by composing essays and analytical papers focusing on topics such as art, religion, social issues and politics.[18][29] Gaga wrote an 80-page thesis on pop artists Spencer Tunick and Damien Hirst; research that prepared her for her future career focus in "music, art, sex and celebrity."

Ништо без макфестовските
Џон Илија Апелгрин, Тања, Лидија и Игор

и наградената

Иако на сликиве е Дац, песните е од порано кога Игор беше во бендот

Една од моите омилени песни. Баш мој терк...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom