Правете ги фасадите оти државата ќе ве казнува од 100 до 500 евра.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Не знам бе Срце, ај ти научи ме.

Дигаш куќа на 3 спрата, од 300 метри квадрадни, и ми сереш тука дека немаш пари за фасада?
Хах!
Колку години имаш??? И чим не знаеш, прво научи, па после мешај се.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Знаеш ти колку чини фасада? Ова ти е исто кога идеш у продавница да купиш телевизор на рати, и ти викаат не може на рати, собери првин пари па за 2 години дојди и купи го. Кај го има тоа? Исто и за фасадата.
Човек штом се одлучи да даде пари за плац, за работници, за карајапија, за варосување, за мебел......, се до законов никој не го брзаше да мисли на фасадата. Сега ќе треба прво фасадата да си ја направи па потоа да купува мебел, ама битно законот задоволен е.
утрово наместо да спијам в автобус се ѕверев низ прозор и што видов

видов дека во Тетово огромен број на куќи не се фасадирани
видов дека во Гостивар исто така

се создава слика на некое прдградие, некое село, а всушност се работи за центрите на два наши големи градови

во Кичево никнаа неколку објекти во центарот огромни, се разбира дури издаваат и дуќани на приземје по цена од 500 до 1000 евра месечно, а сеуште стојат без фасади

дали имаат пари за фасада?
ДА со таква ќирија од 4-5 дуќани имаат

центарот кај и онака сам по себе е никаков, овие објекти кои не се фасадирани го прават погрд

пс

и ми сметаат некои објекти во Скопје кои се градат со години и абер немаат да завршат со изградба

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Не знам бе Срце, ај ти научи ме.

Дигаш куќа на 3 спрата, од 300 метри квадрадни, и ми сереш тука дека немаш пари за фасада?
Хах!
Рајмз, се сложувам, направи помала и исфасадирај ја. Јас зато си имам мака за една куќа, јас мојот дел ќе го исфасадирам, ама комшијата кој нема пари т.е снема, ќе не може, а бидејќи е смеејна стокмена, ќе не ебат обајцата.

е сега, ја многу не сум креле за да платам и за неговиот дел да се исфасадира бидејќи никогаш нема да го земам од него парите назад.
Чаре? Нема чаре, освен да се опнам пари, јали за казна, јали за фасадирање и на туѓото.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Колку години имаш??? И чим не знаеш, прво научи, па после мешај се.

Следен пат дигни два прста па цитирај ме, и бато да ме викаш. Имам куќа, фасадирана. Помала ја напраив, за да биде комплетна. А не како шупа да ми изгледа. Ти како девојче, ај не се шминкај кога искачаш во град и целото лице ти е изгужвано, дека друг пример да ти дадам, нема да го сфатиш.

Рајмз, се сложувам, направи помала и исфасадирај ја. Јас зато си имам мака за една куќа, јас мојот дел ќе го исфасадирам, ама комшијата кој нема пари т.е снема, ќе не може, а бидејќи е смеејна стокмена, ќе не ебат обајцата.

е сега, ја многу не сум креле за да платам и за неговиот дел да се исфасадира бидејќи никогаш нема да го земам од него парите назад.
Чаре? Нема чаре, освен да се опнам пари, јали за казна, јали за фасадирање и на туѓото.
О баче, че го делиш бе. Нотар, двајцата согласни, делиш фино лепо, и ајт у к*рац. Па нека му ја мисли тој после. Се се средува, кога се сака.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Барам фасада под наем! Грејс период од една година! (додека да помине инспекција). :toe:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Следен пат дигни два прста па цитирај ме, и бато да ме викаш. Имам куќа, фасадирана. Помала ја напраив, за да биде комплетна. А не како шупа да ми изгледа. Ти како девојче, ај не се шминкај кога искачаш во град и целото лице ти е изгужвано, дека друг пример да ти дадам, нема да го сфатиш.
Епа видиш и мајка ми и татко ми сега завршија со куќа, фасадирана. И и јас знам како иде. И и покрај тоа што куќата ни е на три спрата, за фасада направија пауза од некои 2-3 години. И во врска со примерот, не се шминкам кога излагам во град, да не се урочам, не ми е изгужвано лицето, али еве ти соодветен пример - ако имаш здравствени проблеми на лицето, прво ќе идеш у болница да ги решиш нив, не чекаш да собереш пари и за козметичар. Здравјето ти е куќата, а козметичарот фасадата, инаку.

И тоа некој погоре што спомна, точно е тоа дека Тетово и Гостивар немаат убав изглед, али прво треба да се средат други работи, Тетово пример нема спортски центар саглам, а не одма за куќите да се фатиме.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
И тоа некој погоре што спомна, точно е тоа дека Тетово и Гостивар немаат убав изглед, али прво треба да се средат други работи, Тетово пример нема спортски центар саглам, а не одма за куќите да се фатиме.
глупости ај да не се средува градот затоа што нема спортски центар
дај ми нешто попаметно и поиздржано
ај читајтесе пред да кликате на „испрати мислење“
арно си пишувате во мода и убавина што ве тера да се мешате каде што незнаете еден паметен пост да пишите

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
арно си пишувате во мода и убавина што ве тера да се мешате каде што незнаете еден паметен пост да пишите
:wink: овој дел, темава би била само убавина, без мода :smir:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
да, ама изгледа ги занима само убавината на човекот, не и на неговото живеалиште
затоа и таков одговор од мене

фасадата ја разубавува куќата, а со тоа придонесува за убавината на градот

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Не правам фасада бре ниту јас ниту цело маало, а инспекторите ги чекаме заедно со извршителите за наплата на МРТВ такса, на едно мавање да биде :toe:.

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Мене државата ми ја напрај фасадата :toe:

M

MIL

Гостин
So ovaa kriza sakaat lugeto da pravat fasadi pa ako nemaat kako ke pravat fasadi???
Koj lapsus na vladata totalno ludo i nepromisleno dobro zosto ne im napravat fasada oni koga veke sakaat se urbano da izgleda goa lugeto ne sakaat da im e ubava kukata no ako nemaat pari da ja dovrsat ??? :tapp:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Не правам фасада бре ниту јас ниту цело маало, а инспекторите ги чекаме заедно со извршителите за наплата на МРТВ такса, на едно мавање да биде :toe:.
извршители тука си згрешил, дека ќе уплашиш некого
добива тужба ако не ја платиш знаеш што следува
нема да се натегаат со тебе
ако си појак од законот не ја прави

ADVISOR

barca & inter
Член од
4 јуни 2009
Мислења
799
Поени од реакции
16
ВО проектот за градба никаде не стои фасада.Што правиме со оние куќи со црвена цигла естетска, тие фасада треба да стават????.Невидени глупости ајдееее:pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom