Погрешно време?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Дали некогаш сте запознале личност која била баш по ваш вкус, најблиску до она што сте го сакале од секогаш, но тајмингот т.е времето да е тотално погрешно?

Или на пример сте имале ли врска која кога би била во некое друго, „подобро време„ би успеала, а во времето во кое е врската пукнала и не успеала?

Имам другари кои откако раскинале изјавиле: Е, да ја запознаев малку порано/подоцна, друго ќе беше...

Дали навистина некогаш тајмингот е пресуден за опстанокот или започнувањето на врска?

Мммм, можеби, иако ете, не сум помислила на сега до тоа, дека тајмингот има некакво влијание врз започнување на врска.
Инаку да, сум се запознала со личност сосема слична на мојот карактер, онаква каква што отсекогаш сум сакала да имам до мене, но времето, тотално погрешно.
Истото и јас го кажував, тогаш на времето, да ми текнеше малку порано што можеше да бидне, може и ќе успеевме:).Но тоа е тоа, животот продолжува понатаму, некогаш ни се погодуваат тајминзите, некогаш не.Секој со својата среќа.

да мислам дека многу зависи и од тоа кога таа личност ќе се појави во твојот живот и најчесто е во погрешно време.
еве мене на пример ми се случува тоа моментално...
си имам супер врска, но по некоја случајност запознав многу убав тип. остај што е убав и паметен е и многу си одговараме у карактер...ама што да правам таа е имам дечко кој не ни размислувам да го оставам... а замиси да ми се појавеше типов пред да си фатам дечко???:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Глупости.

Ако е совршен/а според вас, би успеале во билокое време.
Што се нема да измислат како изговор за раскинување.

Да се согласувам, тајмингот е пресуден фактор било за започнување на нова врска или опстанок на старата како и прекинување на врската, доаѓаат периоди во животот кога потребно е човек да биде сам и сам да се справи со сите оние наметнати ограничувачки фактори, ако партнерот е желен да се потруди и да сочува врската без оглед на погрешниот тајминг може да остави простор и да почека некое време додека другиот партнер се среди.

Во одредени ситуации, тајмингот може да биде голема причина за да не се започне врска. Личноста можно е од х и у причини да не е подготвена за врска. Не само љубовни, гледано од секој можен аспект. Не е секој во секој момент способен за почеток на врска.

во некое друго, „подобро време„ би успеала, а во времето во кое е врската пукнала и не успеала?
Можеби и не било времето виновно (или просторот), можеби таа врска ќе пукнела во било кое време. Како димензија времето е многу чудна работа, но не секогаш треба да се обвинува за некој неуспех.

Нас не носи нешто низ животот, што е тоа ѓавол ќе го знае (не филозофирам за вакви нешта кои не ми се јасни). Но дали е до времето, тајмингот...просторот или нечиј Прст...ако само си спомнам како беше со мене и мојата подобра половина...време-невреме, се најдовме, се изгубивме-не целосно, пак се најдовме... можеби до некој друг магнет ќе да е. Можеби предодреденост...не знам, ова ниту можам да го објаснам. Многу тешки дилеми отворате, ова прашање е за десетка, а ј сум задоволен и со седмица :smir:

Во одредени ситуации, тајмингот може да биде голема причина за да не се започне врска. Личноста можно е од х и у причини да не е подготвена за врска. Не само љубовни, гледано од секој можен аспект. Не е секој во секој момент способен за почеток на врска.

Не би се срушиле тие препреки ако е како што спомнаа погоре, совршениот/та за вас?

Не би се срушиле тие препреки ако е како што спомнаа погоре, совршениот/та за вас?

А ти од кај ќе знајш дека тој/таа е совршениот/та за тебе? Не му пишит вероватно на чело дека е совршениот за тебе. Се’ додека не пробаш, немат да дознајш. :)

А ти од кај ќе знајш дека тој/таа е совршениот/та за тебе? Не му пишит вероватно на чело дека е совршениот за тебе. Се’ додека не пробаш, немат да дознајш. :)

Дали некогаш сте запознале личност која била баш по ваш вкус, најблиску до она што сте го сакале од секогаш.

Ова би требало да руши секакви препреки во играта на смислата.

Ова би требало да руши секакви препреки во играта на смислата.

Аха, можда.
Како прво. Никогаш личноста доволно не можиш да ја запознајш за да речиш дека е совршена за тебе, се’ додека не си премногу близок или еве, доволно близок со неа од секој можен аспект. Лично јас барем, се’ додека не би пробала, не би знаела. И после долго време некои работи нема да ги знајш за него/неа. Да не звучам патетично, ама во различни ситуации и прилики од животов, не сум способна за врска. Така да, if depends on me, да, времето некогаш може да биде лош тајминг.

Дали некогаш сте запознале личност која била баш по ваш вкус, најблиску до она што сте го сакале од секогаш, но тајмингот т.е времето да е тотално погрешно?

Или на пример сте имале ли врска која кога би била во некое друго, „подобро време„ би успеала, а во времето во кое е врската пукнала и не успеала?

Имам другари кои откако раскинале изјавиле: Е, да ја запознаев малку порано/подоцна, друго ќе беше...

Дали навистина некогаш тајмингот е пресуден за опстанокот или започнувањето на врска?
NE SE SLOZUVAM SO TEBE.
NEMOZE toa taka da bide kako sto go imas napisano ili zamisleno no znam deka zivotot raboti na cudni nacini ponekogas i rasipani no toa ne znaci deka nie treba da se otkazuvame od toa sto go sakame jas moze ke zgresam i ke kazam ne no podocna koga ke uvidam deka sum napravil golema greska ke se boram so site sretstva da ja popravam rabotata .ne rekle starite zabe prvin treba nesto da zagubis i da go nemas za da mozes podocna da vidis kolku toa ti nedostasuva . sekoj covek gresi no tuka sme i da ucime od tie greski i da ne gi povtoruvame i ako mozeme i da gi ispravime pa zasto da ne .

Аха, можда.
Како прво. Никогаш личноста доволно не можиш да ја запознајш за да речиш дека е совршена за тебе, се’ додека не си премногу близок или еве, доволно близок со неа од секој можен аспект. Лично јас барем, се’ додека не би пробала, не би знаела. И после долго време некои работи нема да ги знајш за него/неа. Да не звучам патетично, ама во различни ситуации и прилики од животов, не сум способна за врска. Така да, if depends on me, да, времето некогаш може да биде лош тајминг.

Разбирливо е дека неможеш некој да го знаеш до срж, но се збори за ситуација кога си во врска да знаеш за некого скоро доволно за да пресудиш дека this is the best it gets и е најпрецизна ситуација околу твојата замисла за совршенство. Нормално ја исклучуваме не-секогаш пресудувачката објективност (пошо сме инволвирани во прва рака со ситуацијата) па таа паѓа во вода и едино ни останува да се водиме според здравиот разум и математичките резултати околу тоа дали вреди да се трудиме и бориме за личноста која е приближно совршена безразлика на лошите околности со кои се справуваме во наводно лошиот интервал за врска. Ондак то. Bottom line:

Aко е така, цитирајќи те, if depends on me, би се трудел и борел без разлика на околностите. Оти вреди.

NE SE SLOZUVAM SO TEBE.
NEMOZE toa taka da bide kako sto go imas napisano ili zamisleno no znam deka zivotot raboti na cudni nacini ponekogas i rasipani no toa ne znaci deka nie treba da se otkazuvame od toa sto go sakame jas moze ke zgresam i ke kazam ne no podocna koga ke uvidam deka sum napravil golema greska ke se boram so site sretstva da ja popravam rabotata .ne rekle starite zabe prvin treba nesto da zagubis i da go nemas za da mozes podocna da vidis kolku toa ti nedostasuva . sekoj covek gresi no tuka sme i da ucime od tie greski i da ne gi povtoruvame i ako mozeme i da gi ispravime pa zasto da ne .

А каде жити се прочита дека сум напишала дека треба да се откажуваме од тоа што го сакаме?

Јас само прашав дали и како времето/тајмингот влијае врз една врска. Не реков никаде дека треба да се откажуваме.

Твојот пост си е ок, само што не е за оваа тема. Малку ја утна темата.:wink:

Хм, неам проблем со времето, во секое време сум оптимално грд и фин за секоја добра цура да ме сака ко брат <3

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom