Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата LaVista
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
- The difference in passes was scandalous: FC Barcelona made 808 to Deportivo’s paltry 275.

- Bojan’s goal was his first against Deportivo. But he had scored against Aranzubía before, when he was the keeper at Athletic Bilbao.

- Pedro got his 19th goal of the season, but none had been from so far out. 7 of his 19 goals were scored between the 60th and 75th minutes.

- Touré scored his first goal of the season last night and his 4th goal for Barça in the league. His previous victims were Athletic Bilbao, Espanyol and Mallorca.

- The African was the most involved player last night, taking part in a total of 146 actions.

- Henry played his first minutes since the Arsenal v Barça (2-2) game on March 31.

- Once again, neither of the centre backs, this time Piqué and Márquez committed any fouls.

ШАМПИОНСКИ СТИЛ

Ibra vuelve al grupo

Тренирал нормално денеска со тимот и немало никакви проблеми ниту компликации. Мора да влезе во дербито, макар и од клупа, па потоа да биде спремен за натпреварот со Интер во Италија.

2010-04-15_ENTRENO_03.JPG

2010-04-15_ENTRENO_40.JPG

2010-04-15_ENTRENO_16.JPG
:pos2::pos2:

:back:

Шпанските клубови заинтересирани за Алберто Ботиа

Ќе се врати за пред сезоната во тимот и тогаш Пеп ќе одлучи дали ќе го задржи, остави на позајмица или ќе го пушти да направи трансфер во друг тим.

Сезонава треба да се вратат Касерес, Енрике и Ботиа... тројца играчи од дефанзивата. Мислам дека Енрике и Касерес ќе потпишат за друг клуб, незнам зошто.

За Енрике и онака нема веќе место.
Касерес,може да го задржиме,ако го игра како замена за Алвес,зашто гледам одлично се снаоѓа во Јувентус по десната страна.
А и Ботиа мислам дека е десен бек.

Едит:коментаторот на видеото погоре:Pedro 2:0,game over.Who knows,maybe league over:cuc:

Ботиа е централен дефанзивец кој може да игра како десен бек.

Секако, тука е и Муниеса, кој според мене за 3-4 години ќе стане еден од најдобрите централни дефанзивци во светот. Огромна конкуренција има за тие 2 позиции (десен бек, централен дефанзивец), така да останува само да видиме што ќе се случи. Сепак последната одлука останува на Пеп...

Едно е сигурно, Маркез мора да си оди !
Џабе зафаќа место на младите од Ла Масиа. Чиги треба да го преземе неговото место како 4-ти (по квалитет) цетрален дефанзивец, а Бартра, Муниеса и Ботиа(ако го задржиме) да добиваат повремени шанси.
За Енрике за жал нема место, а и Касерес не верувам да го вратат.

А што е со Хлеб, Кеирисон, Нели и тие се на Позајмица?
Што ке биде со нив ?

А што е со Хлеб, Кеирисон, Нели и тие се на Позајмица?
Што ке биде со нив ?

Кеирисон би требало да биде во Фиорентина уше една година т.е до 2011 а на Хлеб мислам дека веќе му бараат нов клуб.

Шо се однесува до одбраната, рано е за Ботиа...Он си замина затоа шо сакаше да игра, а минути во овој тим не верувам дека би добил...Ако можат да го позајмат во подобар клуб би било extra. Win Win ситуација за сите...За Муниеса е сеуште рано...Годинава беше често повреден па очекувам уше една сезона да помине во Атлетик...Montoya, Dalmau, Fontas, Bartra etc. ако бидат како шо се очекува нема да има потреба од купување одбрана

Едно е сигурно, Маркез мора да си оди !
Џабе зафаќа место на младите од Ла Масиа. Чиги треба да го преземе неговото место како 4-ти (по квалитет) цетрален дефанзивец, а Бартра, Муниеса и Ботиа(ако го задржиме) да добиваат повремени шанси.
За Енрике за жал нема место, а и Касерес не верувам да го вратат.
Мислиш дека Чиги во ваква форма ќе може да ја држи одбраната?
Иначе Касерес мора да се врати ќе биде многу лошо ако изгубиме ваков играч, Јуве го играат како десен бек и мн добро игра на таа позиција така да очекувам брза реакција од Пеп за враќање на тој играч.

Иначе Касерес мора да се врати ќе биде многу лошо ако изгубиме ваков играч, Јуве го играат како десен бек и мн добро игра на таа позиција така да очекувам брза реакција од Пеп за враќање на тој играч.

Не е ништо полош од Маркез. А и повеќе доверба имам во него отколку во мексиканецот.
И нема да има потреба он да ја држи одбраната, има 3-ца поквалитетни дефанзивци пред него. Он ке си добива шанси повремено.

А ти нели мислиш дека Чиги ќе успее да ја најде формата со која играше во Шахтјор?? Плус да призанеме годинава и не доби којзнае колкава шанса Чиги, па догодина очекувам да изигра на ниво. Е сега сите планови се прават за младиве ако цела одбрана биде здрава. Во тој слушај Чиги би бил 4та опција. Ама доколку се повреди некој веднаш ќе мора да влезе или Муниеса или фонтас или некој друг како 4та опција зависи кој ќе се повреди. А да бидеме реални цела сезона без ниедна повреда да немаме тоа ќе биде научна фантастика. Шо значи и да се продаде Маркез пак ќе мора да се земе некој шо ќе сака да седи на клупа или евентаулно да ризикуваме со младиве.
А Касерес мораме да го вратиме назад. Колку шо ги иам гледнао Јуве годинава дечкото е звер десно, би бил одлична замена за Дани:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom