Оваа година нема ваучери за апсолвентите

Член од
2 јули 2009
Мислења
134
Поени од реакции
1
чекај ние само чекаме, чекам на правен да намалат мастер студии од 1000 евра, чекаме да даде изјава ај ке чекаме кај ни се брза лесно ние на нас па до еден ваучер ни е дојдено високи плати супер држава на народов се му е е ок и чека ако ја ништо против немам:pipi:

Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
чекај ние само чекаме, чекам на правен да намалат мастер студии од 1000 евра, чекаме да даде изјава ај ке чекаме кај ни се брза лесно ние на нас па до еден ваучер ни е дојдено високи плати супер држава на народов се му е е ок и чека ако ја ништо против немам:pipi:
Генерациите пред оние што земаа ваучери оти не реагираа вака ?
Да бараме намалување на партиципација да, има зошто ама да се протестира за ваучери, за некој гест на добра волја што сега не може да се исполни поради празна каса е чиста политичка основа на организираноста на чинот за протест. Убаво е да дадат, ама ако нема пари нема.
Професорите во средно немаа земено плати до пред 3 дена (од тогаш навакај не знам) а ние ќе сакаме ваучери што е споредна работа.

Член од
2 јули 2009
Мислења
134
Поени од реакции
1
абе и за партиципација држава нема пари греота е и факултетското образование е споредна работа не е задложително кога ке се нема пари ке се плака, а за наставниците нели имаат синдикат али и они како нашиов ефикасен сојуз ке решат да штрајкуваат 1 ден предхотно ке пијат кафе со министерот насмеани до уши излегуваат им дал збор народ се треба да свака и ок затоа и ние супер :pipi:

Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
Ај сеа ќе бараме игла во сено со споредниве работи :)
во право си . . .

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Koга даваа ваучери од влада комуњарите викаа криза е бла бла...сеа не даваат ради кризата и комуњарите се бунат иницијатори беа за протестот денеска ама слабо луѓе некако имаа:smir:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Пио не мора на секој проблем да имаш таков пристап. Со оваа одлука НИКОЈ не добива ваучери, не само “комуњарите“.

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
Koга даваа ваучери од влада комуњарите викаа криза е бла бла...сеа не даваат ради кризата и комуњарите се бунат иницијатори беа за протестот денеска ама слабо луѓе некако имаа:smir:
Ти не си ни апсолвент,така да немаш потреба да коментираш.А што немаше масовност се знае дека власта го задуши протестот како што прави за се.Без разлика која гарнитура е на позиција сите знајме како се се завршува во Р.М.Размисли малце пред да напишеш нешто,а не само пишуваш тоа што ќе ти речат...и оди легни си

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Ти не си ни апсолвент,така да немаш потреба да коментираш.А што немаше масовност се знае дека власта го задуши протестот како што прави за се.Без разлика која гарнитура е на позиција сите знајме како се се завршува во Р.М.Размисли малце пред да напишеш нешто,а не само пишуваш тоа што ќе ти речат...и оди легни си
Како го задуши не ми е јасно? иначе тврдам 1000% организаторите беа од опозицијата ради тоа и немаше многу луѓе:toe: мене зборот ми беше дека сдс се бунеа зошто се давале ваучери во криза а сега се бунат зошто не се давале ваучери Бог да чува се. што е до мене нека даваат на сите подобро е така но таква е ситуацијата сега:toe:

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
Како го задуши не ми е јасно? иначе тврдам 1000% организаторите беа од опозицијата ради тоа и немаше многу луѓе:toe: мене зборот ми беше дека сдс се бунеа зошто се давале ваучери во криза а сега се бунат зошто не се давале ваучери Бог да чува се. што е до мене нека даваат на сите подобро е така но таква е ситуацијата сега:toe:

Ако си добро запознаен на Facebook групата која се залага за протест има околу 7 300 членови.Е сега немој да мафташ со тоа дека организаторите биле од опозиција,зошто не може тие 7 300 луѓе,од кои добар дел студенти и апсолвенти,да бидат само од опозиција.Ова е глас на студентите,а ти можеш да се запрашаш дали имаш свој став или наметнат?!

Секој човек има ПРАВО НА ПРОТЕСТ,а овај се задуши на начин што се даде некое си "ветување" од Министерот за IT,кое никој не го виде на тв,ни па го слушна или прочита некаде.Се знае играта која е,никој не е слеп...само факт е дека ние македонците не не бива ни за еден слободен,масовен протест

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Ако си добро запознаен на Facebook групата која се залага за протест има околу 7 300 членови.Е сега немој да мафташ со тоа дека организаторите биле од опозиција,зошто не може тие 7 300 луѓе,од кои добар дел студенти и апсолвенти,да бидат само од опозиција.Ова е глас на студентите,а ти можеш да се запрашаш дали имаш свој став или наметнат?!

Секој човек има ПРАВО НА ПРОТЕСТ,а овај се задуши на начин што се даде некое си "ветување" од Министерот за IT,кое никој не го виде на тв,ни па го слушна или прочита некаде.Се знае играта која е,никој не е слеп...само факт е дека ние македонците не не бива ни за еден слободен,масовен протест
Тоа со фејсбукот е чиста глупост тие групите што ги прават:toe: поради тоа неможеш да мериш колку членство има групата и колку би дошле на протест:smir: основачите на тие групи спамираат по цел ден и ради тоа се зачленуваат сите без разлика дали се апсолвенти или не се.
Јас сум ЗА протест ама без политичка позадина:smir:а овој верувај таков беше.
П.С Се надевам ќе ви дадат вачуери :)
отидовме малку оф топик ....

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Тоа со фејсбукот е чиста глупост тие групите што ги прават:toe: поради тоа неможеш да мериш колку членство има групата и колку би дошле на протест:smir: основачите на тие групи спамираат по цел ден и ради тоа се зачленуваат сите без разлика дали се апсолвенти или не се.
ти си .. ама не си ... ама политичка позадина ... ама инаку сум :tapp:

не биди лицемерен ... не биди Суисидниот од спротивниот табор :toe:

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33

нема да ти реплицирам за било што повеќе,зошто гледам дека си "слеп" во сваќањата.Ај може ти ко ќе си студент ќе организираш било каков протест,со тоа размислување што го имаш.Размисли си малце,само не биди под влијание.БИДИ СВОЈ

Член од
2 јули 2009
Мислења
134
Поени од реакции
1
леле се ежам од партиски препукување никад нема да биде народ од нас кој го организирал како ако треба леб и сол ке јадеме али ако нашата партија не организира протест не одиме луге не е битно кој како туку се работи на студенти за права ја се надевам министерот ке остане на зборот:pipi:

Член од
22 септември 2009
Мислења
199
Поени од реакции
26
Беше на протестот?Да си бил ќе ти беше јасно дека не беше партиски организирано.Еден тип проба сдсмовско знаме да извади и беше ибркан од самите студенти.И организаторите замолија никакви политички знамиња да не се вадат.Ова чисто колку да се расчисти со политиката и да не се спомнува веќе.

А дефинитивно беше сомнително тоа што се јави дека протестот е откажан а сепак улиците беа затворени од полицијата, дури и на почетокот кога немаше никој.Значи не бил откажан, напротив, бил очекуван.

Kajgana Shop

На врв Bottom