Нови 290 рамковни вработувања

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Најинтересна беше анализата дека има повеќе чистачки и сметководители од доктори и сестри,повеќе хаусмајстори,чувари,готвачи од професори во образование,а најнов смер за неспособните е АјТи :)Сега се сите програмски инжињери,веб,и уште незнам какви подделови нема,а они кутрите знаат само што е компјутер,ама во осмо имале предмет информатика:smir:

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
13 Дпа, 18 ДУИ = 31 пратеник од вкупно 120, чат пат по некој изгубен глас каде се преполовиле, плус некој што не гласал, слободно до 35 пратеника би стигнале. Па ти суди според гласови и прави си весела математика :)
Во вештачко креирани општини со цел да се зголеми тој број во твојата весела математика.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
13 Дпа, 18 ДУИ = 31 пратеник од вкупно 120, чат пат по некој изгубен глас каде се преполовиле, плус некој што не гласал, слободно до 35 пратеника би стигнале. Па ти суди според гласови и прави си весела математика :)
хе,хе...Македонија една изборна единица, мнозински изборен систем.....да ја видиме ТОГАШ " веселата "математиката...не ми се сили вака со Американска, читај еврејска... местенка и ЕУ дупење у здрав мозок...:) со подршка на сите лешинари во близина...

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
хе,хе...Македонија една изборна единица, мнозински изборен систем.....да ја видиме ТОГАШ " веселата "математиката...не ми се сили вака со Американска, читај еврејска... местенка и ЕУ дупење у здрав мозок...:) со подршка на сите лешинари во близина...
Ohohohoho, togas pa uste poveke ke ima. :) :toe:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Дали за било што во твојот живот си во можност да направиш??
Испаѓа дека си баба ванѓа која не мрда од компјутер по цели денови чмае и живее од некој си сомнителен прилив на пари...и немој да се правдаш со нет кафе...Толкава куќа ко твојата со нет кафе не се прави :) да не се лажеме.
Компјутерот само ми помага за да знам каде да ги пренасочам сопствените пари без да платам даноци на државава.А нет-кафето ми овозможи колку да ги направам само скалите на таа куќа за 10 годишна активна работа одкако владата ми отвори конкуренција на чекор до мене.Штом го продадов,како да ми се отворија повеќе хоризонти и енормно повеќе заработувачка без даноци и придонеси,си седиш дома,си следиш Форекс и си препродаваш девизи,а паричката си се калапи сама,веќе се собраа за исти две такви куќи во Албанија каде имам намера да инвестирам заедно со еден Македонец од Мала Преспа,ама на мое име.Албанија всушност го овозможи тоа за сите странци кој имаат пари,плацевите се бадијала,а вие си ги дадовте парите во вукојебини како Тетово,Гостивар и Дебар.Што да ви правам кога се брзавте ебаго,не е моја вина.Сега паметните инвестираат таму,во Албанија,никој не гледа перспектива во Македонија,каде парите ќе се враќаат со “векови“,а можеби никогаш и нема да се вратат.:toe:

Член од
1 август 2009
Мислења
24
Поени од реакции
3
Ништо, ако немаш партиска книшка не се ни надај.
Луѓе и со долг партиски стаж не можат да се вработат државно за таму ти требаат кабли не врски јас не знам како некој се пријавува на оглас за во институција само оти завршил факултет ви се чудам...
кај живеете вие.. секој што влегол во државно освен оние врскаџии крваво се борел за да дојде до таму..Така е тоа у секоја држава администрацијата треба да е партиска лошо е кога влегуваат луѓе од спротивниот табор

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Луѓе и со долг партиски стаж не можат да се вработат државно за таму ти требаат кабли не врски јас не знам како некој се пријавува на оглас за во институција само оти завршил факултет ви се чудам...
кај живеете вие.. секој што влегол во државно освен оние врскаџии крваво се борел за да дојде до таму..Така е тоа у секоја држава администрацијата треба да е партиска лошо е кога влегуваат луѓе од спротивниот табор
Најлошо е тоа што во Македонија воопшто и уште влегуваат нови луѓе во државната администрација,наместо да излегуваат.Тука лежи Македонскиот економски,па ако сакаш и политички парадокс.Ние како држава ќе пропаднеме токму од прекубројната,ама навистина енормно прекубројната државна МЕГА Администрација.Македонија пријателе има 8% административни работници,наместо 1-2%,колку што е нормално за било која силна светска економија.Па и Кувајт да бевме,и да се капевме во нафта,немаше да издржиме долго ваков економски притисок.Ако сакаш да упропастиш некое државче,тогаш создавај му енормно голема администрација,кога и да е ќе пукне “јаремот“,а од таа држава не бидува.Дури ни робовладателските општества не располагале со толкав процент административци.:toe:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.829
Поени од реакции
12.329
Така е тоа у секоја држава администрацијата треба да е партиска лошо е кога влегуваат луѓе од спротивниот табор
Не е баш така во секоја држава, само во држави од калибар (како нашава) е така.
Во Шведска (Боже зошто стално ја споредувам оваа држава со Македонија :wink:) директорот на одделот за земјоделие на една државна институција не е сменет десетици години, без разлика на тоа која партија победува на избори. Но тој покажува резултати (финансиски-и такви постојат во нивните државни институции, како и резултати во однос на услуги и односи со јавноста) па затоа и не го менуваат. Ова е од кажување од вработените таму.
Дури никогаш немам чуено некој од тие земји да збори за свој премиер, државник, министер...воопшто на работа такво нешто не спомнуваат.

Поинаку дејствуваат тие општества.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
не заебааај , еве на пример министерот внатрешен, а мора да признеш тоа е ЈАКО МЕСТО... својата бирократска кариера ја започна како апсолутно непознато зајче извлечено од шапката на Мерлинот Гwујо...пред некоја година...значи сепак си има ред....:)
..тоа што сите се синови, сестри, братучеди и роднини не може да се земе како аргумент во г'з место земја каква е Македонија... па таму се сите бе во некакова крвава врска....

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Туку нека примат уште 50 000 административци па да завршиме со “лебедовата песна“ на оваа држава,вака само вергламе во место и никако да стартуваме напред или назад.:toe:

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Туку нека примат уште 50 000 административци па да завршиме со “лебедовата песна“ на оваа држава,вака само вергламе во место и никако да стартуваме напред или назад.:toe:
абе и сите да ги примат по срамковниот тие пак ке кукат, пак нешто ке им фали, со срамковниот тие вечито ке бидат обесправени... кутрите калимеровци:toe:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
абе и сите да ги примат по срамковниот тие пак ке кукат, пак нешто ке им фали, со срамковниот тие вечито ке бидат обесправени... кутрите калимеровци:toe:
Не се работи само за Албанците бе,зборувам за општо зголемување на администрацијата во Македонија со минимум 50 000 нови вработувања,оти секако толку Албанци нема невработени,па и работоспособни,според мое а верувам и според мислењето на многумина други учесници и на овој економски форум.:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom