Духови, сеништа (сенки)...

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
сирота бабичка
Духови пиромани ја бркаат бабичкава од куќата.
Над 200 пожари имало во куќата- повикала и муслимански истерувачи на духови- кои останале скоро цела ноќ таму и читале стихови од Куранот, употребиле и света вода за да ја исчистат нејзината старинска колекција на мечеви, колци и украси верувајќи дека во нив се наоѓаат духовите.

http://www.ghosttheory.com/2011/01/08/poltergeist-fires-haunt-grandmother

Член од
20 јули 2009
Мислења
865
Поени од реакции
600
Од каде тоа дека тебе те држи имате таква слика?
Немаме таква слика али така изгледа формата од флеката....нешо слично како онаа флеката со Исус на вапцано јајце што беше,таков е обликот како дедо ми ме држел демек мене...

П.С Тоа со водата нема никакво значење...обично чистење на гробот :smir:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Пред едно 5-6 години мислам, брат на баба ми беше болен во Белград, пред умирање. И една вечер седевме ние дома и туку затропа некој на вратата три пати, излеговме одма, немаше никој. Бидејќи на татко ми низ животот му се случувале вакви работи верува многу и рече дека тоа се можеби мајката или таткото на баба ми и брат и (кои се починати нормално) или па некој гласник и дека братот на баба ми можеби ќе почине утре.
Утредента попладнето, братот на баба ми почина. Можеби немаше да верувам во ова, но, другиот брат на баба ми, слушнал исто такво тропање во истиот период во ноќта. Pretty weird.

Член од
29 јули 2010
Мислења
68
Поени од реакции
4
Сам Дома!

Дали слушате чудни звуци во домот, а особено кога сте сами? Дали ви е страв? Јас постојано слушам и многу се плашам, а особено навечер! Постојано се слуша подот како да крца, на таванот како да оди некој, а по ѕидовите како да одат некои сенки. :ija:
Понекогаш си мислам дека во мојата куќа се случуваат некои натприродни работи. Доколку ви се има случено нешто слично ве молам пишувајте пишувајте тука!!! :lud:

С

сашенко

Гостин
Дали слушате чудни звуци во домот, а особено кога сте сами? Дали ви е страв? Јас постојано слушам и многу се плашам, а особено навечер! Постојано се слуша подот како да крца, на таванот како да оди некој, а по ѕидовите како да одат некои сенки. :ija:
Понекогаш си мислам дека во мојата куќа се случуваат некои натприродни работи. Доколку ви се има случено нешто слично ве молам пишувајте пишувајте тука!!! :lud:
Се тоа ти е во главата, нема ништо од тоа.Стравот е болест, тоа прави да се чуствуваш така несигурно во такви ситуации и во главата ти се присторува дека слушаш некакви звуци и дека има нешто околу тебе.Од што си гледал хорори и такви филмови си звуци слични и ти остануваат во главата и мозокот ти прави бељи и те плаши во такви моменти.Биди смирен нема ништо од тоа.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Имаш црвојади во паркетот или покуќнината они создаваат таков морбиден звук.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Да тоа јас ги имам црвојадите крц фрц прц не е ништо. А тоа што гледаш сенки можи да се неколку работи е сега зависи можеби гледаш малку надвор од овај универзум па гледаш нешто што не можеш да објасниш и тоа ти се појавува како сенка. Е сега стравот е нормална реакција од нешто непознато зависи и што друго чувствуваш, ако чувствуваш изнемоштеност исцрпеност кога се во близина тие сенки имаш енергетски вампир или вампири кои што се хранат од твојата животна енергија. Ама тоа е добро, сега мислам добро е затоа што толку многу е или се навлечени на тебе што го имаат прекршено основното правило, а тоа е што имаат влезено со тебе во твојата куќа затоа и можеш да ги гледаш. Го имаат прекршено основното правило а тоа е да не бидат забележани.
Толку сега засега објасни се по детално па да видам....

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Вака,прво морам малце :eek:ftopic: кога видов насловот си помислив на филмот сам дома:pos: па се зачудив што бара у мистерии.
сега он д топик:и јас слушам кај мене звуци ама јас не се замарам многу со нив зашто знам дека нема ништо.
не се сеќирај,и немај страв ништо не е.

Член од
29 јули 2010
Мислења
68
Поени од реакции
4
Да тоа јас ги имам црвојадите крц фрц прц не е ништо. А тоа што гледаш сенки можи да се неколку работи е сега зависи можеби гледаш малку надвор од овај универзум па гледаш нешто што не можеш да објасниш и тоа ти се појавува како сенка. Е сега стравот е нормална реакција од нешто непознато зависи и што друго чувствуваш, ако чувствуваш изнемоштеност исцрпеност кога се во близина тие сенки имаш енергетски вампир или вампири кои што се хранат од твојата животна енергија. Ама тоа е добро, сега мислам добро е затоа што толку многу е или се навлечени на тебе што го имаат прекршено основното правило, а тоа е што имаат влезено со тебе во твојата куќа затоа и можеш да ги гледаш. Го имаат прекршено основното правило а тоа е да не бидат забележани.
Толку сега засега објасни се по детално па да видам....
Епа незнам, тоа само ми се случува, а и на мајка ми и се има случувано ова, а и неколку нејзини ствари татко ми има пронајдено на таванот кога се качуваше по потреба (да намести кабли, сијалица...) И стварно веќе преку к*р ми е :toe:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Епа незнам, тоа само ми се случува, а и на мајка ми и се има случувано ова, а и неколку нејзини ствари татко ми има пронајдено на таванот кога се качуваше по потреба (да намести кабли, сијалица...) И стварно веќе преку к*р ми е :toe:
Јас си мислев само ти да не ги гледаш тие сенки кога си сам дома, тогаш не е енергетски вампир нешто друго е, не знам што....

Член од
29 јули 2010
Мислења
68
Поени од реакции
4
Јас си мислев само ти да не ги гледаш тие сенки кога си сам дома, тогаш не е енергетски вампир нешто друго е, не знам што....
На мајка ми и се ИМАШЕ случувано, порано, знам стално се нервираше она и ја помал бев не ми кажуваа тогаш шо е работата да не се плашам (кај баба ми ме носеа да спијам), а сега ова за мене незнам шо може да биде. А има ли некој човек за вакви работи во Македонија?
И де ако сакаш кажи ми малку повеќе за тие ВАМПИРИ, да видам дали ќе препознаам нешто од работите шо ги прават они!

С

сашенко

Гостин
Баба ми викаше брашно ставале порано по подот и се познавало сабајле стапки по него ако има такви работи.Ако носат работи на тават значи оставаат и некква трага штом можат предмети да фаќаат нели?

Член од
29 јули 2010
Мислења
68
Поени од реакции
4
Баба ми викаше брашно ставале порано по подот и се познавало сабајле стапки по него ако има такви работи.Ако носат работи на тават значи оставаат и некква трага штом можат предмети да фаќаат нели?
Имам слушнато и за ова, ама не сум го применил, страв ми е да не ме фати срцето од тоа шо ќе го видам (ако го видам) !

С

сашенко

Гостин
Имам слушнато и за ова, ама не сум го применил, страв ми е да не ме фати срцето од тоа шо ќе го видам (ако го видам) !
Пробај, ништо не губиш.Барем ке видиш какви се стапките.Ке можеш после по тоа што си видел да бараш на интернет и да најдеш помош полесно.Може има начин на комуникација со нив и ке ги прашаш зошто се тука и што сакаат...

Kajgana Shop

На врв Bottom