Отец Ивица vs Дарвин

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny Stulic
  • Време на започнување Време на започнување
Миленко е преварант и п до коске ништо повеќе неписмен преварант кој се обидува да собере некој денар со измами сега изгледа ке сака да земе некој денар од МПЦ а миленко тие никој и ништо едноставно глуп необразуван аналфабет кој во една емисија вели едно зада во другата се побива самиот себеси ете тоа е миленко нај обичен преварант и со шо бе миленко тоа дава контра аргументи нека читне малку зашто црнците во африка се црни а зашто скандинавците бели мал хинт има врска со Д витаминот,и дај бе нека несе бламира веќе има мала публика воглавном неписмени пензјонери кој се на исто интелектуално ниво со маринко кој е на рамниште во интелигенција со амеба ама морам да му призаам дека е добар преварант:toe:

Teмата не е Миленко, а за него многу помалку знаеш од мене и за емисијата исто зошто и како дојде да се снима емисија со отецот
а за неговата публика ни малку не си запознаен, а и од твојот пост можам да забележам само неинформираност
се на се муабетот не е за на темава

За разлика од Македонските доктори еве како Ватикан гледа на Дарвиновата теорија највероватно Македонија ќе биде последно упориште на примитивизмот.

Алек во право си за Миленко тој е ирелевантен во дискусијата но сепак Миленко зазеде став во емисијата и не беше воопшто неутрален затоа и таков е насловот на темата.

Јас и пишав дека Миленко е ирелевантен повеќе ме иритира попот Ивица со своето незнаење и арогантност што е хендикеп за свештено лице на кого што му е примарна цел да едуцира.

Јас и пишав дека Миленко е ирелевантен повеќе ме иритира попот Ивица со своето незнаење и арогантност што е хендикеп за свештено лице на кого што му е примарна цел да едуцира.
Реков еднаш одамна - во Бог вервам, во поп не. Најголемите бизнисмени и големци во државава се попој, најголемите пропалици во градот завршвет или допрва запишвет теологија, пошо знает кај лежет парите.
Не ја гледав емисијата за жал и не можам подетално да коментирам за „отецот“, но претпоставувам дека дошол само колку да пополни празно место за гостин кај Миленко и да проба да замачка очи на лаиците.
Уште да речел дека Земјата е плоча и ја држат три слона, тогаш ќе завршел работа.

Добро темата е за Црквата и Дарвиновта теорија или за Миленко и Отец Ивица..ако е за овие вториве....да ја префрлам темата во друг подфорум?!
Се знае од која гледна точка треба да се дискутира..

Ја гледав емисијата у меѓувреме...вака не сум се смеела одамна (у последно време и ретко се смеам, али МОЈ МИЛЕНКО успеа добро да ме насмее, ете).
Прво, згрешивте што ја променивте темата од Миленко v.s Дарвин, зашто попот според мене беше во втор план. Главните глупости ги истресе САМИОТ ДОКАЗ НА ДАРВИНОВАТА ТЕОРИЈА-Миленчо. Попот, у ствари и можам да го разберам-не можеш да рушиш нешто од што самиот си станал дел и што ти е животна определба. Али Миленко...па мислам дека треба да го прогласиме за македонски Ali-G! (слично на ова: -И сеа, кога човекот ќе се спушти на Сонцето?-Одговор-па не може да се спушти бидејќи е многу жешко!-А, значи ќе можеме да се спуштиме таму во ЗИМА, кога е поладно? :)
Коментари (како контра аргумент на еволуцијата) од типот-е што де ги натерало животните од ВОДА да излезат на КОПНО, кога СЕ ЗНАЕ дека водата зафаќа поголемо пространство и нуди подобри услови за живот...или што бараат птиците у воздух, кога храната им е на земјата...водеа кон тоа дека сме спуштени на земјава како готов производ (ставот на религијата). Според него тоа што птиците летаат, не се должи на природен процес на еволуција, туку сигурно некоја виша сила (Бог) ги "закачила" на небото како "готови" летачи (?)...Констатацијата дека старите народи (египетската цивилизација, пример) биле ПОПАМЕТНИ од денешниот човек (каде е тука еволуцијата кога од ПОПАМЕТЕН со текот на времето стануваш ПОГЛУПАВ-па луѓево граделе ПИРАМИДИ, врв на СОВРЕМЕНОТО градежништво), -просто не знаеш као да ја сфатиш...да не зборам за дилемата зошто црнците се црни, а треба да бидат бели... Излеа дека Миленчо сака да се зафркава!

Не се сеќавам многу на емисијата ама знам дека слушнав еден би можело да се рече издржан аргумент, а тоа е дека ако навистина сме настанале од мајмуни, тогаш сведоци сме дека до ден денес ниту еден мајмун не успеал да еволуира ни приближно до човек, и не само мајмунот туку било кое друго животно на планетава не еволуирало со милениуми, сите животински врсти си останале онакви какви што биле отсекогаш, а во случајов не зборувам за оние врсти кои што изумреле како диносаурусите, крокодилот е најстариот рептил на планетава кој што не покажал ниту еден знак на еволуирање иако го среќаваме и во ерата на диносаурусите уште во камено доба.

Еве нешто има тука за да ги задоволи твоите интереси Клик и да ти одговори на голем дел на твоите прашања,највероватно не си ја прочитала потеклото на видовите кога тврдиш дека човекот е настанат од мајмун. Примати сме точно и ние ама не сме мајмуни.

Кога слегле нашите предци во саваната и се одделиле на некој начин од останатите примати изгледале скоро слично но меѓутоа му се развивал мозокот (за жал) затоа сме едни од најголемите главучи меѓу приматите и им се стеснувала карлицата за да можат да одат исправено и да ги користат придобивките на тоа.
Затоа денеска има болки при породување,операции со царски рез и бебињата се меки за разлика од останатите примати.
Единствена придобивка од ова е што имаме најголеми пениси меѓу приматите за да можеме од секој агол да ја оплодиме женката.
Пред неколку години во Индонезески остров се пронајдени скелети од хомоноиди кој се за некој 40 % помали од нормален човек по што се установи дека немањето доволно храна и тешките услови за живот ги натерале тамошните населеници да еволуираат во "Хобити".
Ова се само мал дел од примерите на еволуцијата според Дарвин имаш кватриљони примери за еволуција на останатите видови и твоето тврдење дека не се измениле со милениуми и изгледаат исто е ноторна лага.

Пред некое време го читав Џонс кој бај д веј имаше предавање во Загреб тврди дека еволуцијата за човекот е скоро застаната едноставно сме го допреле плафонот за кој тој смета донекаде се виновни индустијализацијата и глобализацијата.

Ни едното ни другото не се потполно точни туку некаде на половина. Луѓето се најверојатно подрасипани хибриди.

Како се вика емисијава Лечење на животните страсти на Миленко? :pos2: По дебилен и по не интелегентен дијалог (те. монолог зошто само Миленко зборува овде, отецот има право на збор се на се 2 минути во саат и 15 минути емисија) немам видено до сега ни на Драган Вучич емисиите. Го цитирам Миленко: „Еве грми Господ се лути што ја спомнуваме Дарвиновата теорија“ :pos2: ко за плашење мали деца, а и да постои Господ СИГУРНО нема центарот на вниманието да му е на Миленко и да го направи лошо времето САМО затоа што он правел муабет за Дарвин, која егоцентричност ја има типот секоја му чест на него, а уште повеќе на неговите фанови.

Дарвинизмот се повикува на факти,но кој од вас ги разгледал тие факти?Никој...
За Еволуцијата на човекот од човеколики мајмуни треба докази.Да ги видиме фактите.
Човекот според фосилни остатоци до сега е фактички стар 160 илјади години.Во последните 2 милиони години живееле човеколики мајмуни и сите тие опстанале се до пред 30000 години,така да тие не се поврзани со човековата еволуција.Не може да се каже денес дека човекот евоуирал од Хомо еректус кога имаме фосили од него стари од 1500 000 години но и од 30000 години.И за неандерталците се теоретизираше дека се предци според Дарвинистите но денес се знае дека тие живееле напоредно со човекот.Појавата на човекот не е до сега докажана со еволутивни предци и постои празнина од 2000 000 години до човеколики мајмуни
кој не опстанале и не живееле напоредно со човекот.Тоа е фактичката состојба
и таа не може да се замени со толкувања на риби со крилја и не знам што.
Друго значајно прашање е креацијата на животот.Да можеше да се креира животот од нежива материја до сега многу попрефригани дарвинисти тоа ќе го направеа.До тогаш животот е исклучок а не е правило.Тоа што не се знае би требало да се признае дека не се знае.Науката има една мана,се чувствува повикана да има одговори за се и сешто па дури и тогаш кога ги нема.Тогаш кога ги нема одговорите
развива теорија која е најверојатно прифатена вистина.Понекогаш тоа е просперитетно.а понекогаш назадно.Дарвионовата теорија онака зададена се срекава со уште еден проблем .Покушувајќи да се постави како универзално правило преку тезите за доминација и опстанок самата се побива како универзално правило преку човекот и неговата Пирова победа над сите животни и растенија што го гледаме преку промена на климата од активноста на доминаторот низ неговата борба за опстанок.Дарвиновата теорија буквално треба да биде погрешна за да опстане живиот свет на оваа планета.
И на крај за Дарвиновата теорија и доказите.Не може да се докажува генетска мутација преку испитување на фосили,ако пред се немаш информации за еволутивноста на генетската модификација .Тоа самоможе да биде шарлатанство.
Ако и постои мутација која е еволутивна промена таа треба да се докаже,да се објасни принципот,процесот,да биде подвргната на лабалаториско докажување.Тогаш оваа теорија би имала смисла,но ние немаме такви докази за еволутивна промена кај гените која би ја докажале еволуцијата како природна закономерност.До тогаш таа е само уште една филозофска теорија.

Еве нешто има тука за да ги задоволи твоите интереси Клик и да ти одговори на голем дел на твоите прашања,највероватно не си ја прочитала потеклото на видовите кога тврдиш дека човекот е настанат од мајмун. Примати сме точно и ние ама не сме мајмуни.

Кога слегле нашите предци во саваната и се одделиле на некој начин од останатите примати изгледале скоро слично но меѓутоа му се развивал мозокот (за жал) затоа сме едни од најголемите главучи меѓу приматите и им се стеснувала карлицата за да можат да одат исправено и да ги користат придобивките на тоа.
Затоа денеска има болки при породување,операции со царски рез и бебињата се меки за разлика од останатите примати.
Единствена придобивка од ова е што имаме најголеми пениси меѓу приматите за да можеме од секој агол да ја оплодиме женката.
Пред неколку години во Индонезески остров се пронајдени скелети од хомоноиди кој се за некој 40 % помали од нормален човек по што се установи дека немањето доволно храна и тешките услови за живот ги натерале тамошните населеници да еволуираат во "Хобити".
Ова се само мал дел од примерите на еволуцијата според Дарвин имаш кватриљони примери за еволуција на останатите видови и твоето тврдење дека не се измениле со милениуми и изгледаат исто е ноторна лага.

Пред некое време го читав Џонс кој бај д веј имаше предавање во Загреб тврди дека еволуцијата за човекот е скоро застаната едноставно сме го допреле плафонот за кој тој смета донекаде се виновни индустијализацијата и глобализацијата.
Можеш да читаш колку сакаш, но очигледно дека не си разбрал ништо од прочитаното.

The mysterious disappearance of Neanderthals about 30,000 years ago has baffled scientists for centuries.
But now, according to a leading fossil expert, it seems the race may have met a rather grisly end. They were eaten by our ancestors, the modern humans.

The basis for the claim is the markings on a Neanderthal jawbone found in Les Rois, south-west France during a study conducted by the Journal of Anthropological Sciences.

The cuts to the bone are similar to those left on those of deer and other animals butchered by humans in the Stone Age. It is believed that the flesh was eaten by humans and the teeth used to make a necklace.

article-0-04F94031000005DC-743_468x328.jpg
Grisly end: Neanderthals, believed to have looked similar to this pair, may have been devoured by humans who then used their teeth to make necklaces

Leader of the research team, Fernando Rozzi, of Paris's Centre National de la Recherche Scientifique, said: 'Neanderthals met a violent end at our hands and in some cases we ate them.
'For years, people have tried to hide away from the evidence of cannibalism, but I think we have to accept it took place.'
Mr Rozzi believes the jawbone provides evidence that Neanderthals were attacked and sometimes killed by humans, who then brought their bodies back to caves to eat or used their teeth and skulls as trophies.

article-1183600-04F98B1A000005DC-803_468x310.jpg
Victims? Neanderthals lived 300,000 years ago. They managed to survive several ice ages before dying out around 30,000 years ago, around the same time as human beings arrived on the continent

Neanderthals lived across Europe around 300,000 years ago. They managed to survive several ice ages before dying out around 30,000 years ago, around the same time as human beings arrived on the continent from Africa.
They had a jutting nose set in a large face with massive brow ridges and no chin.
One theory for the Neanderthals disappearance is that they couldn't compete with humans, who had better brains and more sophisticated tools, for scarce resources such as food.
Other scientists believe they were more susceptible to the impact of climate change.
article-0-04F5E139000005DC-690_233x423.jpg
The controversial cannibalism claim is sure to divide opinion within the science community

The controversial cannibalism claim is sure to divide opinion within the science community.
Francesco d'Errico, of the Institute of Prehistory in Bordeaux, disagrees with the theory. He said: 'One set of cut marks does not make a complete case for cannibalism.'
He added that humans could have found the bone and used its teeth as a necklace.
Professor Christ Stringer, of the Natural History Museum, London, said: 'This is a very important investigation.
'We do need more evidence, but this could indicate modern humans and Neanderthals were living in the same area of Europe at the same time, that they were interacting, and that some of these interactions may have been hostile.
'This does not prove we systematically eradicated the Neanderthals or that we regularly ate their flesh.
'But it does add to the evidence that competition from modern humans probably contributed to Neanderthal extinction.'

Од текстов се заклучува дека неандерталците и луѓето живееле во исто време,истото важи и за хобитите и луѓето(http://news.nationalgeographic.com/news/2004/10/1027_041027_homo_floresiensis.html) луѓето постоеле уште пред 300.000години во времето на опстојување на неандерталците, и не се промениле до ден денешен, освен развојот на техниката друг развој не е забележан во историјата на човештвото, медицината не се развива, духовноста на луѓето стагнира, се е исто само што имаме компјутери, тв и слично.

Можеш да читаш колку сакаш, но очигледно дека не си разбрал ништо од прочитаното.

The mysterious disappearance of Neanderthals about 30,000 years ago has baffled scientists for centuries.
But now, according to a leading fossil expert, it seems the race may have met a rather grisly end. They were eaten by our ancestors, the modern humans.

The basis for the claim is the markings on a Neanderthal jawbone found in Les Rois, south-west France during a study conducted by the Journal of Anthropological Sciences.

The cuts to the bone are similar to those left on those of deer and other animals butchered by humans in the Stone Age. It is believed that the flesh was eaten by humans and the teeth used to make a necklace.

article-0-04F94031000005DC-743_468x328.jpg
Grisly end: Neanderthals, believed to have looked similar to this pair, may have been devoured by humans who then used their teeth to make necklaces

Leader of the research team, Fernando Rozzi, of Paris's Centre National de la Recherche Scientifique, said: 'Neanderthals met a violent end at our hands and in some cases we ate them.
'For years, people have tried to hide away from the evidence of cannibalism, but I think we have to accept it took place.'
Mr Rozzi believes the jawbone provides evidence that Neanderthals were attacked and sometimes killed by humans, who then brought their bodies back to caves to eat or used their teeth and skulls as trophies.

article-1183600-04F98B1A000005DC-803_468x310.jpg
Victims? Neanderthals lived 300,000 years ago. They managed to survive several ice ages before dying out around 30,000 years ago, around the same time as human beings arrived on the continent

Neanderthals lived across Europe around 300,000 years ago. They managed to survive several ice ages before dying out around 30,000 years ago, around the same time as human beings arrived on the continent from Africa.
They had a jutting nose set in a large face with massive brow ridges and no chin.
One theory for the Neanderthals disappearance is that they couldn't compete with humans, who had better brains and more sophisticated tools, for scarce resources such as food.
Other scientists believe they were more susceptible to the impact of climate change.
article-0-04F5E139000005DC-690_233x423.jpg
The controversial cannibalism claim is sure to divide opinion within the science community

The controversial cannibalism claim is sure to divide opinion within the science community.
Francesco d'Errico, of the Institute of Prehistory in Bordeaux, disagrees with the theory. He said: 'One set of cut marks does not make a complete case for cannibalism.'
He added that humans could have found the bone and used its teeth as a necklace.
Professor Christ Stringer, of the Natural History Museum, London, said: 'This is a very important investigation.
'We do need more evidence, but this could indicate modern humans and Neanderthals were living in the same area of Europe at the same time, that they were interacting, and that some of these interactions may have been hostile.
'This does not prove we systematically eradicated the Neanderthals or that we regularly ate their flesh.
'But it does add to the evidence that competition from modern humans probably contributed to Neanderthal extinction.'

Од текстов се заклучува дека неандерталците и луѓето живееле во исто време,истото важи и за хобитите и луѓето(http://news.nationalgeographic.com/news/2004/10/1027_041027_homo_floresiensis.html) луѓето постоеле уште пред 300.000години во времето на опстојување на неандерталците, и не се промениле до ден денешен, освен развојот на техниката друг развој не е забележан во историјата на човештвото, медицината не се развива, духовноста на луѓето стагнира, се е исто само што имаме компјутери, тв и слично.

Да бидам искрен ова е една од најневеројатните теории која било когаш сум ја прочитал, а незнаев дека и хобити постоеле. И чудно ми е тоа доколку Господ создал и Хобити и Неандерталци посебно зошто не кажал некој збор за нив во Генезисот, или пак да речеме за диносаурусите.

Да бидам искрен ова е една од најневеројатните теории која било когаш сум ја прочитал, а незнаев дека и хобити постоеле. И чудно ми е тоа доколку Господ создал и Хобити и Неандерталци посебно зошто не кажал некој збор за нив во Генезисот, или пак да речеме за диносаурусите.
Спомнати се а објаснето ти е овде
http://www.clarifyingchristianity.com/dinos.shtml

Дарвиновата теорија на еволуција е догма која што комунистичките наставници ни ја предаваа како апсолутна вистина без никакви докази, ако добро ја научиш напамет добиваш петка, ако не ја научиш добиваш единица и повторуваш година. Немој случајно да си се осмелил да го предизвикаш авторитетот на догматичниот атеистички наставник оти ќе го кркаш, таква беше реалноста кога учев јас.
Е сега зошто човекот е човек па заради својата свесност (душа), тој комуницира креира, размислува, постулира, имагинира итн. Единствениот вид на животно кое што е свесно дека е свесно е човекот, додека другите видови најчесто повеќе или помалку се прилагодуваат на околината, ние луѓето секојдневно ја изменуваме спрема нашите потреби, и тоа е тоа заради кое сме на врвот од синџирот.

:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::kez: Да де да животински имиња на животни кој незнаеме којсе,логичное нели сега тоа да бидат имиња на диносауруси, мада тие имиња може да знашат и пицајзла,црвмува гомнарка инт не тоа се поими за диносауруси али тоа што нема благе везе нема врска дај бе не правете смешки :pos2:
Спомнати се а објаснето ти е овде
http://www.clarifyingchristianity.com/dinos.shtml

Children repeatedly told dinosaurs lived millions of years ago
line.jpg

From kindergarten on we are repeatedly told that dinosaurs lived millions of years ago. If you are told something repeatedly year after year - you will begin to believe it. Even if it is not true.
The amazing thing is there is no evidence to support the belief that dinosaurs lived millions of years ago. In fact, the physical evidence contradicts this very idea (contrary to what you may have been told, dinosaur bones are NOT carbon dated. They are "assigned" an age based on how old someone thinks they are, based upon the geologic column).

Are dinosaurs mentioned in the Bible?

goldbar1.gif

0.gif

0.gif

behemo1.gif
Dinosaur-like creatures are mentioned in the Bible. The Bible uses ancient names like “behemoth” and “tannin.” Behemoth means kingly, gigantic beasts. Tannin is a term which includes dragon-like animals and the great sea creatures such as whales, giant squids, and marine reptiles like the plesiosaurs that may have become extinct.
The Bible's best description of a dinosaur-like animal is recorded in Job chapter 40. “Look at the behemoth, which I made along with you and which feeds on grass like an ox. What strength he has in his loins, what power in the muscles of his belly! His tail sways like a cedar; the sinews of his thighs are close-knit. His bones are tubes of bronze, his limbs like rods of iron. He ranks first among the works of God…” (Job 40:15-19).
The book of Job is very old, probably written around 2,000 years before Jesus was born. Here God describes a great king of the land animals like some of the biggest dinosaurs, the Diplodocus and Apatosaurus. It was a gigantic plant-eater with great muscles and very strong bones. The long Diplodocus had leg bones so strong that he could have held three others on his back.
The behemoth were not afraid. They did not need to be; they were huge. Their tails were so long and strong that God compared them to cedars - one of the largest and most spectacular trees of the ancient world.
After all the behemoth had died out, many people forgot them. Dinosaurs were extinct and the fossil skeletons that are in museums today did not begin to be put together until about 150 years ago. Today, some people have mistakenly guessed that the behemoth mentioned in the Bible might be an elephant or a hippopotamus. But those animals certainly do not have tails like the thick, tall trunks of cedar trees! Although it cannot be stated with certainty, it appears that dinosaurs may have actually been mentioned in the Bible. This should not sound so strange. After all, God tells us that He created all the land animals on the 6th day of creation, the same day that he created mankind. Man and dinosaurs lived at the same time. There was never a time when dinosaurs ruled the earth. From the very beginning of creation, God gave man dominion over all that was made, even over the dinosaurs.

Науката постојано пласира теории дека диносаурусите живееле милиони години пред настанокот на човекот, тие теории се земаат здраво за готово без да се увиди дека сепак се само теории исто како и Дарвиновата недокажани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom