Serie A 2009/2010

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.246
Поени од реакции
8.150
Јас како што видов, Бреша беше означена со ѕвездичка, што веројатно значи дека влегла во финалето. Веројатно , причината е таа која ја наведе Штрафценегер, тоа што беа погоре на табелата. Како и да е, глупо правило.

Harry Potter

Imperius
Член од
14 септември 2005
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.554
Торино даде гол!!! Роландо Бјанки за 1:2!! сеа на Сасуоло му требаат 2 гола за да оди во финале

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Сладоледџија напиша:
Леле овој па мудрецов и филозофов ... Дај бе дечки читајте си кај вас на форумот .. Зашто никој од Јуве не ви влага и не ви чита во ваш форум ... Се кладам дека секој втор интераш влага на наш форум ... Еве другар ми со мене што седеше во клупа за Интер навива и само ваш и наш форум чита тоа не е искомплексираност ? Еве сега во моментов се смее па може и ме пцуе али тоа е бидејќи влегол тука и го прочитал мојов пост а можно е и да прокоментира ... п.с комплекси ? ма нееее
Еве, да ја активираме темава пак со еден пост од другарите Јувенташи. Нема смисла да се препуцаваме кај нив, па ајде овде.

Абе другар Јувенташ (а и уште некои што ве прочитав), како не ти е срам да збориш за комплекси, ние сме ве читале ВАС?!

А кој* збори за ИНТЕР и неговите ФАНОВИ, прави анализи за ИНТЕР и неговите ИГРАЧИ во фан клуб на ЈУВЕНТУС?
Ај прво размисли поубаво, па реплицирај, пошто од вакви меморизирани реплики да не знае човек дали дебатира со роботи или вистински луѓе. Па не бидете смешни човече...:)

*П.с. Да разјасниме, под тоа КОЈ се мисли на вашиот колега HULK, кој почна да збори за ИНТЕР во фан клуб на ЈУВЕНТУС. Еве, капслокот се надевам ќе ми помогне во остварување на мојата поента за нашите (или да пишам "вашите"?) комплекси. :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Mac)) кога собираш бисери, собери ги сите(иако е тешко, многу тешко, премногу се)
еве му уште еден:
Сладоледџија напиша:
Абе нераѕуро дај идете уживајте таму радувајте се ... Се гледа кој има комплекси, кој пишува тој ...
Ние фановите на Јуве сакаме да објасниме дека во вашиот клуб сите се продадени души почнувајќи од управа па до играчи
...
Јас не памтам Интер да има верен играч како Малдини во Милан, Тоти во Рома, Дел Пиеро во Јуве ...
Сите се напалени дунди за пари во Интер ...
Мурињо за Интер викаше се најбољи дури го бацуваше знакчето али пак на крајот ги остави за поголем предизвик и поголема плата. .. Зашто Буфон не си отиде во друг клуб за поголем предизвик ?
1. Од управата? Што подразбираш под зборот управа, ајде дај кажи име и презиме на тој што е продадена душа....
2. Па не памтиш изгледа дека си многу многу мал, или она за мене поверојатното, си со кратко памтење... Интер имал и има верни играчи, но што да речеме за Ибрахимович и Виеира? Кај дојдоа да играат? Во Интер? ЕБАТЕ ВЕРНОСТА....
3. Ти очигледно не го познаваш Мурињо, толку си слеп во твоите погледи и сфаќања на фудбалот, да не сакаш тренерот на Интер да каже дека Барса се најдобри? Мурињо има кажано: МОИТЕ ИГРАЧИ СЕ СЕКОГАШ ЗА МЕНЕ НАЈДОБРИ!!! Ама не, ти толку можеш да сфатиш.... И која поголема плата бе, провери првин пред да истрескаш нешто зелено, или освен Јуве друг тим не пратиш па глумиш smart ass и продаваш теории за верност, плати и продадени душички...

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.246
Поени од реакции
8.150
Вечерва во 20:45 се игра првиот финален натпревар од двомечот од плејофот за влез во Серија А помеѓу Бреша и Торино. Моја желба е победа на Бреша и со тоа со предност да заминат на реваншот во Торино. Како и да е нека им е со среќа и на двете екипи.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Вечерва во 20:45 се игра првиот финален натпревар од двомечот од плејофот за влез во Серија А помеѓу Бреша и Торино. Моја желба е победа на Бреша и со тоа со предност да заминат на реваншот во Торино. Како и да е нека им е со среќа и на двете екипи.
те разбирам донекаде торино ви е градски ривал и сакаш да доживеат неуспех...сепак сериа а би била многу поинтересна доколку има уште едно градско дерби во торино и со тоа повеќе гледаност ќе има лигата!..иако торино во моментов се за нигде!

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.246
Поени од реакции
8.150
те разбирам донекаде торино ви е градски ривал и сакаш да доживеат неуспех...сепак сериа а би била многу поинтересна доколку има уште едно градско дерби во торино и со тоа повеќе гледаност ќе има лигата!..иако торино во моментов се за нигде!
Мојата омраза кон нив датира од 2006 кога не исфрлија во Серија Б. Можев да го разберам сеирот на навивачите на Интер ама сеирот на навивачи на екипа како Торино која половина од својата историја ја поминала во Серија Б, кога исфрлија транспаренти Let it B!, никако не можев да го разберам. Инаку пред тоа ги мразев како градски ривал ама сакав што почесто да партиципираат во Серија А за да има едно градско дерби плус, покрај стандардните Миланско и Римско (Џеновјанското не го сметам за стандардно).

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
не е ова вториот меч?

инаку Торино не сакам да ги видам во серија а. мамето нивно касапско. нека научат да играт фудбал па бујрум кој сака нека иди.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.246
Поени од реакции
8.150
не е ова вториот меч?

инаку Торино не сакам да ги видам во серија а. мамето нивно касапско. нека научат да играт фудбал па бујрум кој сака нека иди.
Да, да видов дека првиот меч одиграле 0-0. Моментално Бреша води со 2-0 на 15тина минути до крајот со головите на Посанцини и Карачиоло од пенал и плус Торино има црвен картон. Значи Бреша е скоро сигурно последниот патник во Серија А. Нека им е честито.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Значи поинтересно ке биде Калчово во новава сезона со влегувањето на Лече,Бреша и Чезена,поинтересни утакмици ке има...

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.565
Поени од реакции
5.561
Значи поинтересно ке биде Калчово во новава сезона со влегувањето на Лече,Бреша и Чезена,поинтересни утакмици ке има...
Да да... осеќам сите ќе си паркираат автобусот пред гол :icon_lol:

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
кога ќе биде објавен списокот за натпреварите за новата сезона?

Ф

Фил Ајви

Гостин
Inter Milan @ 1,95
Juventus Turin @ 5,00
AS Roma @ 5,00
AC Milan @ 6,00
Fiorentina @ 25,00
SSC Napoli @ 35,00
Sampdoria Genoa @ 50,00
Lazio Roma @ 75,00
Palermo @ 75,00
Udinese Calcio @ 150,00
Genoa CFC @ 150,00
FC Parma @ 250,00
Chievo Verona @ 250,00
FC Bologna @ 500,00
AS Bari @ 500,00
Cagliari Calcio @ 500,00
Catania Calcio @ 500,00

6 коефициент :zlo:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.253
Поени од реакции
46.646
^ 1.95 :(

Него еве едно инфо за наредна сезона, ме мрзи во моментов да го преведувам, би требало да разберете
The Serie A 2010/2011, in fact, will start in the weekend of Saturday 28 and Sunday 29 August 2010, and will end on Sunday 22 May 2011.

There will be many new things in the new season. There will be 4 midweek rounds: 10 November 2010, 2 February and 2 March 2011. So there will be no midweek rounds in December and January, except for 6 January 2011, when there should be a match at 12.00 and all the others at 15.00.
Finally, it's been confirmed that the winter break will be from 19 December 2010 to 6 January 2011.

The biggest novelty for the new Serie A will be the anticipated game at 12.30 on Sunday, aside from the one on Friday for the teams involved in European competitions. The matches on Saturday and Sunday night will remain unchanged.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom