И после сакате сериозна дискусија...
Еве малку поопширно објаснување до каде е мојот праг за сериозни дискусии:
Вчера беше постиран разговор на Факети и Бергамо, дешифриран од клингонски, пред натпреварот Интер - Сампдорија кој заврши 3-2. Со постираниот разговор се сакаше да се прикаже дека има нешто матно, т.е. дека судијата бил поставен за да го помогне Интер.
Фино-лепо одма го постирав видеото во кое Интер губи 2-0 до пред крај, рекламира пенал, судијата кој нели треба да помогне не му чуе за пеналот... после Интер дава сосема регуалрни голови и победува.
Ако сакате сериозен разговор, сериозниот разговор завршува тука. Поставивте прашање, добивте аргумент, и тоа цврст, со се видео од настанот, и крај. Тука е моментот кога треба да кажете: sorry, превид.
Секое напинање после тоа од типот: ОК, гледам дека нема ништо ама може ако нема зошто сега вака рекле...
идете на сеир - варијанта. Тука сум оценил дека нема веќе со кого да водам нормална дискусија и удирам на ремет, белким така ќе ви текне. Разговарајте со Syn, тој има повисок праг на толеранција од нас другите.
За светот на бајките и за тоа како ќе се смеете ако го дочекате нема што да разговарам. Ако се случи нешто тогаш пишете. Вашите претпоставки за тоа зошто ова завршило на суд а она не, зошто била донесена ваква одлука а не онаква, се хилариус... како вести из несвести... нити сте правници нити сте во судот нити сте виделе документ нити имате блага претстава за она сите информации со кои располагаат луѓето од судството таму. За мене е валидна само одлуката на судот. Ако некогаш за Интер биде докажано дека нешто наместил, јас барем нема да се правам на удрен како вас.
Дотогаш, оваа ситуација во која Јувенташите напињаат дека Интер местел останува надреална, траги-комична и во доменот на детската фантазија. Со тоа луѓето во и околу Јуве ја дефокусираат работата од катастрофалните резултати и ви даваат вас како фанови некоја друга занимација за да го намалат притисокот од нивниот грб. Очајнички обид на Моџи да се спаси доживотна забрана за учество во фудбалот, нешто со што по дифолт требаше да го наградат.
Толку сериозна дискусија можете да добиете од мене, и ова ви е многу. За следната глупост идете на бис :pos2:. За останатите работи обратете се кај Syn...