Serie A 2009/2010

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
-Абе, утре ќе изгрее сонце.
-Кажи нешто ново.
-Јуве денес изгуби.
-Кажи нешто ново.

Со ваква игра и со вакви морони во тим и управа најреално е Јуве да завршат 7, 8, 9, па можеби тогаш ќе им дојде паметот во кој тим играат и кој тим го водат. Да даде Господ цел живот да им е таков каква што мене ми е сезонава посрана.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Доволно говорат овие 2 слики на кое ниво се дојдени Јувентус во овој момент.

Да само овие двајца и со неколку исклучоци се единствените играчи што знаат да победуваат во Јувентус.

За другите(Мело,Диего,Гросо...) не е ништо чудно ако не играат во ЛШ.Не прават ништо друго освен тоа што го срамат Јувентус.

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Да друже треба да одат на шопинг меѓутоа само за тренери затоа што со Леонардо и Закерони ништо не прават ,јас тие тренери во ниеден клуб погоре од 2 лига не би ги земал
Што се однесува до играчите сосема се доволни и јаки ,во секој случај може уште по некое засилување да земат ...
Брат за разлика од Ферара и Закерони,Леонардо го вади максикумот од Милан оваа сезона со ова ке се сложи цел форум мислам.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Брат за разлика од Ферара и Закерони,Леонардо го вади максикумот од Милан оваа сезона со ова ке се сложи цел форум мислам.
и да е така како што велиш ти,дали е тоа оправдување за уназадувањето на Милан,Јуве ,а со тоа и италијанскиот фудбал и Сериа А?! газдите на овие клубови ги запоставија своите миленици и се гледа уште на почеток на сезона нивниот краен дострел.....или нека вложуваат или нека ги продадат

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
и да е така како што велиш ти,дали е тоа оправдување за уназадувањето на Милан,Јуве ,а со тоа и италијанскиот фудбал и Сериа А?! газдите на овие клубови ги запоставија своите миленици и се гледа уште на почеток на сезона нивниот краен дострел.....или нека вложуваат или нека ги продадат
Се слагам дека Јувентус и Милан треба да добијат финансиска инјекција за целокупното добро на италијанскиот фудбал. Во овој момент италијанската лига е веројатно последно во топ 5 лигите. Англија Шпанија и Франција се далеку поквалитетни, Германија веќе е најмалку иста по квалитет со Италија. Уште иНтер прави некаков си отскок од останатите, како што со години е Баерн во Германија. Погубно е да Јуве и Милан останат на ова скалило кај што се

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Не е оправдување,него сакав да ти кажам дека Лео за разлика од Ферара се покажа како многу подобар тренер(а и на двајцата им беше прва сезона) и си стојам зад тоа дека Милан и Јуве ке треба многу да вложат за да се вратат на старите патеки.

gunner_mkd

>МиСтЕр ТиПсТеР
Член од
12 септември 2009
Мислења
1.483
Поени од реакции
83
Хаха Лео го вадел максимумот :pos2: ,сега ме насмеа ,тренер кој што нема врска од неговата работа ,што блее ко теле на клупа го вадел максимумот :pos2: , тие играчи како Роналдињо, Пато, Зедорф :) ,Бекам , Одо.. можат исто да играат дури и без Лео да им дели "совети" баш се гледа колку неорганизирана и неуграна екипа се ,само некои потези од поединци ја спасуваат екипата ...
и да има малце мозок тој Лео ќе игра со Хунтелар во прв состав ,а не да уништува таков огромен талент и да го држи на клупа :pop:
Истото важи и за тренерот на Јуве ,така да сиктер и за двајцата ако сакаат резултати ,ако не нека си играат играчки мене ми одговара да им фаќам сеир :pos2:

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Хаха Лео го вадел максимумот :pos2: ,сега ме насмеа ,тренер кој што нема врска од неговата работа ,што блее ко теле на клупа го вадел максимумот :pos2: , тие играчи како Роналдињо, Пато, Зедорф :) ,Бекам , Одо.. можат исто да играат дури и без Лео да им дели "совети" баш се гледа колку неорганизирана и неуграна екипа се ,само некои потези од поединци ја спасуваат екипата ...
и да има малце мозок тој Лео ќе игра со Хунтелар во прв состав ,а не да уништува таков огромен талент и да го држи на клупа :pop:
Истото важи и за тренерот на Јуве ,така да сиктер и за двајцата ако сакаат резултати ,ако не нека си играат играчки мене ми одговара да им фаќам сеир :pos2:
Алоо дечко се читаш ли ти?
Анчелоти со 3 пати подобар состав цело време беше 4то место..
1.Да Лео оваа сезона го вади максимумот.
2.Хунтелар неможе да функционира ако позди нема асална средина која ке му создава шанси и бекови кој ке упатуваат остри центаршутеви
3.Глуп си или глуп се праиш?(без навреда)

gunner_mkd

>МиСтЕр ТиПсТеР
Член од
12 септември 2009
Мислења
1.483
Поени од реакции
83
Алоо дечко се читаш ли ти?
Анчелоти со 3 пати подобар состав цело време беше 4то место..
1.Да Лео оваа сезона го вади максимумот.
2.Хунтелар неможе да функционира ако позди нема асална средина која ке му создава шанси и бекови кој ке упатуваат остри центаршутеви
3.Глуп си или глуп се праиш?(без навреда)
Добро ја глуп се правам ...
А ти од глупост во глупост влегуваш ,ми форсираш тука некои тренери како Анчелоти и Лео ,тресеш глупости безврска ,воопшто немам коментар за тој Анчелоти кој што не е ништо подобар од Лео ,телиња глупи и двајцата
Да не се повторувам незнам што не разбираш од мојот претходен пост ,се си е на место
Ако ви е толку добар Лео нека ви остане :pos2: ,купете си нови играчи ,подобри од овие што ги имате
Исто како РЕал све јаки играчи ,а тренер го земале Пелегрини ,ама што па и јас правам муабет со такви како вас Милан ,Јуве ,Реал се е тоа пиши пропало ...

И ај сеа ти види дали си глуп или глуп се правиш
Обвинуваш играчи како Роналдињо ,Сидорф ,Пато ,Хунтелар ,Одо ,а браниш еден безврска просечен тренер кој никогаш нема водено некој поголем клуб ,истото важи и за тој твој веле мајстор Анчелоти ,кој што вадел максимум ,ама од неговата глава ,а не од играчите ...:pos2:

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
Добро ја глуп се правам ...
добро а според тебе кој би бил максимумот со играчи како Абате,Фавали,Одо,Гатузо,Инзаги,Јанкуловски.... ? Ај кажи па да праиме муабет:smir:

gunner_mkd

>МиСтЕр ТиПсТеР
Член од
12 септември 2009
Мислења
1.483
Поени од реакции
83
добро а според тебе кој би бил максимумот со играчи како Абате,Фавали,Одо,Гатузо,Инзаги,Јанкуловски.... ? Ај кажи па да праиме муабет:smir:
Бидејќи не ги спомна Роналдињо,Пато ....
Претпоставувам дека за тебе Јанкуловски ,Одо ,Гатузо ...се слаби играчи ,меѓутоа воопшто не се ,ама нема везе
Не би кажал кој би бил максимумот ,сигурно не би бил дебакл од Манчестер во ЛШ ,и тапа игра во домашно првенство безразлика колку бодови имате освоено

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
Претпоставувам дека за тебе Јанкуловски ,Одо ,Гатузо ...се слаби играчи ,меѓутоа воопшто не се ,ама нема везе
Не би кажал кој би бил максимумот ,сигурно не би бил дебакл од Манчестер во ЛШ ,и тапа игра во домашно првенство безразлика колку бодови имате освоено
Уште Дињо и Пато да ги вброиме во тие и што ќе биде?
Одо,Гатузо и Јанкуловски се веќе истрошени батерии. Ти ако не пратиш ништо друго освен Арсенал сигурно и не го знаеш тоа.
2 место со 15 милиони(хунтелар) потрошени за засилувања за разлика од Интер кој напраи 3-4 класа трансфери за тебе е малце?
На утакмицата со манчестер игравме без Неста и Пато,дупло ослабени и во одбрана и во напад,тоа е резултатот.
Ако не пратиш Серија А немој да тресеш само зелени и да билдаш постови.

gunner_mkd

>МиСтЕр ТиПсТеР
Член од
12 септември 2009
Мислења
1.483
Поени од реакции
83
Леонардо неможе да биде тренер во Милан ,исто како што Пелегрини неможе да биде во Реал М.
Вие водете инат ,а сите останати нека ви водат сеир ...

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Oдо и Гатузо не биле слаби,абе дечко се читаш ли ти бе?
дај не се прај тука паметен коа не гледаш сериа а..

gunner_mkd

>МиСтЕр ТиПсТеР
Член од
12 септември 2009
Мислења
1.483
Поени од реакции
83
Добро јас незнам што се расправам со вас ,кога безралика кој би дошол за тренер ,па ќе си останете шабанска екипа
Леонардо ви е топ тренер задржете си го бре :pos2:
Ете ви го максимумот на Милан ,ќе заврши 3то место сезонава топ ! џабе се палите ко млади мајмуни ќе земале титула :tv:
Тоа што не сум пишувал тука на форумот не значи дека не пратам калчо во изминативе години:pos2:
Единствената причина зошто го напиша тоа е што си навивач на Милан и одиш со главата во ѕид
Губењето бодови со Болоња,Удинезе,Ливорно,Наполи ... и одвај остварените победи без никаква игра против просечни калчо екипи за тебе е максимум од Милан ...:bravo:
За мене е причина за потсмев ,а вие како сакате

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom