Serie A 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.
А бе и на Златан му се исполни сонот кога играше за Јуве. После му се исполни друг сон, заигра за Интер кој одувек го сакал ама нејќел да каже. Па после уште еден сон му се исполни заигра за Барселона...

It's all part of the show... :smir:
Јасно е тоа . Но Диего никогаш не рекол дека не сака да дојде во Јувентус, а ниту еднаш Алофс не го присили против своја волја да го напушти Вердер . Ибра е платеник, додека Диего се сложи да игра во Јуве за плата од верувал или не од 3 милиони евра , сума која ја земаше Нелсон Ривас во Интер .
Мислиш дека му се исполни сонот што заигра за Јуве ???

Само така мудро и солидно...второлигаши
:)Кога се нема аргумент и факт, најлесно е да пишуваш второлигаши .

Јасно е тоа . Но Диего никогаш не рекол дека не сака да дојде во Јувентус, а ниту еднаш Алофс не го присили против своја волја да го напушти Вердер . Ибра е платеник, додека Диего се сложи да игра во Јуве за плата од верувал или не од 3 милиони евра , сума која ја земаше Нелсон Ривас во Интер .

Брат и тоа е многу од прост човек, повеќе ли очекуваше???

Јасно е тоа . Но Диего никогаш не рекол дека не сака да дојде во Јувентус, а ниту еднаш Алофс не го присили против своја волја да го напушти Вердер.

Ни Снајдер не рече ни еднаш дека не сака да дојде во Интер. Буквално. Тој си се бореше за место во тимот и да остане во Мадрид, што е сосема нормално. А беше избркан, исто како и Ето. И Ето исто се обиде да го зачува местото во тимот но му беше кажано дека не е потребен, па потоа прифати да дојде во Интер. Само тогаш медиумите не пишуваа наслови: Ето го одбива Интер и сл... па не се дигна прашина.

Пишував за ова порано во нашиот фан-клуб, не ми се пишува пак. Навистина нерви скинавме додека се оствари трансферот, но на Снајдер нема што да му се забележи, покажа карактер во Реал и тоа е за почит.

Башка, не ми треба играч што ќе ми кажува колку го сака Интер и ќе го бацува амблемот... треба да игра, да покаже нешто на терен. Тоа е се што е важно.

Ни Снајдер не рече ни еднаш дека не сака да дојде во Интер. Буквално. Тој си се бореше за место во тимот и да остане во Мадрид, што е сосема нормално. А беше избркан, исто како и Ето. И Ето исто се обиде да го зачува местото во тимот но му беше кажано дека не е потребен, па потоа прифати да дојде во Интер. Само тогаш медиумите не пишуваа наслови: Ето го одбива Интер и сл... па не се дигна прашина.

Пишував за ова порано во нашиот фан-клуб, не ми се пишува пак. Навистина нерви скинавме додека се оствари трансферот, но на Снајдер нема што да му се забележи, покажа карактер во Реал и тоа е за почит.

Башка, не ми треба играч што ќе ми кажува колку го сака Интер и ќе го бацува амблемот... треба да игра, да покаже нешто на терен. Тоа е се што е важно.

Значи вие хуманитарци, се што бркаат другите вие собирате??

Е да, исто е, Вердер и Реал Мадрид, најтрофејниот клуб во фудбалската историја . :toe:
100 пати реков на фан клуб Интер, никој не смее да му замери на Снајди за желбата да се бори за првотимски статус во една таква конкуренција, ја му симнував капа, најискрено . Тоа едно ми кажува, убеден е во квалитетите што ги поседува, али еве, и Робен денес вели, едноставно не можеш да останеш во клуб кој прави Се за да те продаде .
Тоа не значи дека Робен или Снајдер ке играат лошо во Интер/Баерн само поради тоа што имале желба да останат и да се докажуваат во еден од најдобрите клубови бо фудбалската историја, ако не и најдобар. :wink:

Да само што Диего е 10 класи подобар од вашиот, и ај бркај си работа . . .
:pos: :pos: :pos: во што на пример е толку подобар просветли ме ... дали можеби диего се докажал во голем клуб , или не знам стварно објасни ми ...

Еве да ви одговорам на сите, значи според мене а и многумина Снајдер е играч од средниот ред како и многуте што ги има Интер, со тоа што овој е малку подобар од нив технички а со тоа не значи дека е плеј.

во право класичен dmc , makelele position само малку технички подобар нешто измеѓу виера и камбијасо , баш таков играч е ... не знам ја што се глупира цела фудбалска јавно мислам стварно ... кај им се очите на фудбалските стручњаци :pos:

Значи вие хуманитарци, се што бркаат другите вие собирате??

Интер беше единствена екипа која упати понуда за Ето, иначе ќе немаше каде да го избркаат. Никој друг не сакаше да даде толкава плата, но нашите „хуманитарци“ му веруваат со 10 милиони по сезона. Ќе сватиш зошто рано е...

А инаку, твојот 10 класи подобар Диего никогаш не стигнал до Реал Мадрид за да биде вишок во конкуренција на Кака и Роналдо.

Така да, џабе :zid:

Абе нема потреба да се дискутира,,,криво им е што Интер го комплетираше составот.Им фалеше плеј и сега имаат еден од најдобрите а според моја гледна точка Милан и Јуве треба да земат барем уште некој играч за да имаат комплетен состав,поготово милан дека цела игра им се базира на двајца играчи.

Е да, исто е, Вердер и Реал Мадрид, најтрофејниот клуб во фудбалската историја . :toe:
100 пати реков на фан клуб Интер, никој не смее да му замери на Снајди за желбата да се бори за првотимски статус во една таква конкуренција, ја му симнував капа, најискрено . Тоа едно ми кажува, убеден е во квалитетите што ги поседува, али еве, и Робен денес вели, едноставно не можеш да останеш во клуб кој прави Се за да те продаде .
Тоа не значи дека Робен или Снајдер ке играат лошо во Интер/Баерн само поради тоа што имале желба да останат и да се докажуваат во еден од најдобрите клубови бо фудбалската историја, ако не и најдобар. :wink:
Не дека некој му замерува на Снајдер, мене не ми е јасна постапката на Интер . Снајдер си кажа дека сака да игра во Реал, и дека сака да ја продолжи кариерата во Реал барајќи си шанса, и Интер поминаа цела недела чекајќи да успеат заканите од Перез и Пелегрини упатени кон Снајдер за да замини во Интер . Сакаш признај, сакаш не признавај, ама факт е дека Снајдер беше избркан од Реал против своја волја ,по 20 закани од Перез, од непријавување на натпревари, па му ја зедоа бројката, и му се заканија дека нема да биде пријавен и на списокот за ЛШ, а Снајдер немаше многу избор . Мораше да замине, а единствени клубови кои проискажаа интерес за Снајдер беа само Интер и Астон Вила .

А инаку, твојот 10 класи подобар Диего никогаш не стигнал до Реал Мадрид за да биде вишок во конкуренција на Кака и Роналдо.

Така да, џабе :zid:
За Диего имаше понуда од Реал во зимскиот трансфер рок .

За Диего имаше понуда од Реал во зимскиот трансфер рок .

Е ај не ме заебавај и од Интер имаше ондак. Такви понуди колку сакаш има. Тоа не е понуда туку интерес. Понуда е црно на бело, седнување на маса, контакт, преговори... А не агентот кога ќе се пофали на ТВ дека му се тепаат за клиентот. Иначе секој играч има по 30 понуди во кариерата.

Bottom line - Снајдер играше во Реал. Диего во Вердер. И то...

Не дека некој му замерува на Снајдер, мене не ми е јасна постапката на Интер . Снајдер си кажа дека сака да игра во Реал, и дека сака да ја продолжи кариерата во Реал барајќи си шанса, и Интер поминаа цела недела чекајќи да успеат заканите од Перез и Пелегрини упатени кон Снајдер за да замини во Интер . Сакаш признај, сакаш не признавај, ама факт е дека Снајдер беше пратен во Интер против своја волја ,по 20 закани од Перез, од непријавување на натпревари, па му ја зедоа бројката, и му се заканија дека нема да биде пријавен и на списокот за ЛШ, а Снајдер немаше многу избор . Мораше да замине, а единствени клубови кои проискажаа интерес за Снајдер беа само Интер и Астон Вила .
Ние ја гледаме сликата нацртана од медиумите, така беше и со Адријано па на крајот Цезар и главните фаци од Curva Nord беа со мајци на кои беше Адри а бар мене истиот од страна на медиумите ми беше презентиран ко '' предавник '', незаинтересиран за Фудбал во Интер и Италија .

Излегоа 100 контрадикторни изјави во медиумите во врска со Снајди, прво сакаше да остане, па рече Интер и Мурињо се супер опција, па пак сакаше да остане, па после изјавува дека контактирал со Мурињо и тн и тн .

Колку за информација, Рекалкати пред две недели на својот сајт ги даде сите детали од оваа зделка вклучувајки го и договорот на Снајди, буквално сите детали, истите вчера излегоа на површина, али пак, вас ви плакнат очи медиумите, и оние во Италија, и оние во Шпанија плус рисајкл бинот наречен Goal.com .
2 цели недели Рекалкати, заедно со Диегус, и двајцата дел од спортската редакција на Скај Италија, тврдат дека трансферот е веќе завршена работа, на крајот они беа во право а се и те како блиски до Интер, поготово Рекалкати . И кога излезе на површина инфото дека Снајди и дефинитивно не доаѓа во Интер, пак ги имаш Рекалкати и Диегус кои го тврдат спротивното, уверувајќи дека работата е веќе готова .

Е ај не ме заебавај и од Интер имаше ондак. Такви понуди колку сакаш има. Тоа не е понуда туку интерес. Понуда е црно на бело, седнување на маса, контакт, преговори... А не агентот кога ќе се пофали на ТВ дека му се тепаат за клиентот. Иначе секој играч има по 30 понуди во кариерата.

Bottom line - Снајдер играше во Реал. Диего во Вердер. И то...

Да али ве молам признајте сите, кој беше подобар Диего во Вердер или пак Снајдер во Реал, и пред да почне преодниот рок кого посакувавте повеќе од двајцата?

Уживајте бе луѓе ... фуфка им е од Снајди ... знаат ке нема сеа како да не запрат .... Сигурно не со Григера и Легротаље:pos2::pos2:

Да али ве молам признајте сите, кој беше подобар Диего во Вердер или пак Снајдер во Реал, и пред да почне преодниот рок кого посакувавте повеќе од двајцата?

друже друго е во вердер да играш а друго во реал , молимте не праи споредба помеѓу тие два клуба , во вердер може секого да игра а во реал тешко да дојш во првиот состав

Пред да почне преодниот рок не беше во комбинација Снајдер. Подоцна кога дојдоа Кака и Роналдо испадна можност. Диего го посакувавме доста добар дел од навивачите. Клубот не покажа вистински интерес никогаш. Според мене штета.

Сепак, во Вердер Диего беше главен играч. Друго е кога играш во екипа со многу ѕвезди. Диего сеуште не дочека да игра во екипа со многу ѕвезди, па лесно може да се случи да стане лидер на еден ваков Јувентус на кој единствените вистински ѕвезди му се голманот и Дел Пјеро кој е пред пензија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom