Торенти (официјална тема)

Најдобар торент сајт

• Mininova

Гласови: 86 11,8%
  • The Pirate Bay

Гласови: 252 34,7%
  • IsoHunt

Гласови: 56 7,7%
  • Torrentz

Гласови: 66 9,1%
  • Demonoid

Гласови: 48 6,6%
  • TorrentReactor

Гласови: 6 0,8%
  • некој друг ќе наведам во пост

Гласови: 212 29,2%

• Вкупно гласачи
    726
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
@dulemk

ај кажи ми во што се подобри и iptorrents i torrentleech од замунда,имам на сите три акаунт и разлика ја не гледам никаква,во одност на брзина на качување на сите се качува исто во рок од 15 минути +-,во квалитет се истите снимки,во брзина на симнување сите се исто....разлика јас не приметувам.

ратиото само ке ти покаже кај симнувам највеќе,кај ми е најдобро од сите три:
1.zamunda
Рејтинг: 1.973 Качено: 683.60 GB Свалено: 346.39 GB

2.torrentleech
Ratio: 1.001 Uploaded: 582.90 GB Downloaded: 582.08 GB Slots: Unlimited slots

3.iptorrents
Ratio: 2.978 Uploaded:107.046 GB Downloaded:35.945 GB Active Torrents: 0 0 Bonus Points: 37.4
IPTorrents наспроти замунда става и непроверени торенти, еве на пример за игри - ги става CLONEDVD изданијата пред да се кракнат игрите, па можеш да ја симнеш и да чекаш крак.
А на Замунда чекаш крак и тек тогаш можеш цела игра да ја симнеш.

Но од друга страна пак е позитивно, бидејќи се што е на Замунда е проверено и работи 100%. И јас сум приметил дека имаат некои работи кои ги нема на Замунда, игри за мобилни, аниме и слични тракатанци...

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Ratio: 0.806 Uploaded: 7.55 GB Downloaded: 9.37 GB Slots: 4 slots
На Torrent Leech :)

Инаку сеуште сум нов на TL (завчера добив покана), затоа волку малку :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Пошто сите приватни ги избришав, фул сандаче, пратете ми ги мејловите пак за да ви пратам покани од bit-hdtv.

Можда испразниле личери и се отвориле места, што ги знам. Вреди да пробаме. :)

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Пошто сите приватни ги избришав, фул сандаче, пратете ми ги мејловите пак за да ви пратам покани од bit-hdtv.

Можда испразниле личери и се отвориле места, што ги знам. Вреди да пробаме. :)
нема затворени се веќе 5-6 дена.
И една напомена до сите што сакат да се регистрираат, не барајте инвајт доколку не планирате да го користите според правилата,јас од 5 души што им пратив инвајт 2 не го користеа(или не ги почитуваа правилата и ги банираа):nenene:

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
@dulemk

ај кажи ми во што се подобри и iptorrents i torrentleech од замунда,имам на сите три акаунт и разлика ја не гледам никаква,во одност на брзина на качување на сите се качува исто во рок од 15 минути +-,во квалитет се истите снимки,во брзина на симнување сите се исто....разлика јас не приметувам.
Како што има разлика? Нормално дека содржината. Torrent Leech има многу јаки работи. Навистина е најдобра. Додека овие двете, се под неа... многу далеку.

update: А и не е толку лесно да се дојде до покана :) И мене ми влече максимално брзина, од интернетов.

I was a bad boy:

Ме банираа после 2 саата :)

nikaТa

Mr.Lover Lover
Член од
16 април 2010
Мислења
524
Поени од реакции
60
Кога слегнувам слегнувам од мининова а и тоа е мн често :).

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
А да не знае некој епизодиве од серииве Lost,House,The Big Bang Theory... каде најпрво искачаат?
ја иам јузер на torrentleech и од iptorrents и глеам дека од негде ги "крадат" па ги ставаат кај нив на сајт.
Па викам да не го знае некој правиот извор...

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
А да не знае некој епизодиве од серииве Lost,House,The Big Bang Theory... каде најпрво искачаат?
ја иам јузер на torrentleech и од iptorrents и глеам дека од негде ги "крадат" па ги ставаат кај нив на сајт.
Па викам да не го знае некој правиот извор...
Хах, не крадат.
Ако имаш Torrent Leech, види ова:
http://www.torrentleech.org/topten.php

С

Спенсер

Гостин
имам јузер и на замунда и на демоноид... на замунда некако слабо ми иде незнам зашто... а има многу сидери/личери... што ми треба torrent.com , најчесто тхепиратебеј или бтјунџки и си терам.... со поголема брзина ми симнува од овие две,однего на замунда и демоноид... а треба да е обратно...

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Хах, не крадат.
Ако имаш Torrent Leech, види ова:
http://www.torrentleech.org/topten.php
иам јузер за имање,знам гркот ги качува, али и он а и сите други по сите тракери ги крадат од негде па мене ме интересира од каде тоа они ги зимаат,имаат сите они автоматска скрипта да зима и да качува само поентата е од каде дрпнуваат ,каде дечките што ги снимаат ги ставаат прво?:toe:

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Не верувам. Мислам дека не смеат така, а инаку за зимање мора да ги зимаат од некаде, од p2p приватни сервери или warez групи...

Член од
29 јануари 2007
Мислења
306
Поени од реакции
11
I was a bad boy:

Ме банираа после 2 саата :)
Па ти најде кад да се чепкаш.
Ништо вака не си постигнал, само што си го зафркнал и тој што ти дал покана т.е. сигурно до сега му стигнало предупредување и нему.

иам јузер за имање,знам гркот ги качува, али и он а и сите други по сите тракери ги крадат од негде па мене ме интересира од каде тоа они ги зимаат,имаат сите они автоматска скрипта да зима и да качува само поентата е од каде дрпнуваат ,каде дечките што ги снимаат ги ставаат прво?:toe:
Тоа ти е сложена мрежа, секој од негде го дрпнува.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
ќе ве замолам да ми пишете на профил или овде известете на темава кога ќе има отворена регистрација на Демоноид.

данкешен.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Највеќе користам Замунда(нов сум 1 месец регистриран)
Rating: 0.015 Uploaded: 94.33 MB Downloaded: 6.14 GB (updated once a day)

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Крадат Замунда и слични low rank тракери. Овие се директно сврзани со т.н. topsites, од каде што ги зимаат и ги качуваат. Мала е разликата во време, зависи од брзината на аплоуд. Пример, torrentvault, ги ставаат многу побрзо од торентлич, поради тоа што аплоудите им ги вршат ботови али ни блиску не се по квалитет ко торентлич. Баш читав интервју со газдата на торентлич каде што кажува дека нема шанси да станеш аплоудер доколку немаш пристап до тие topsites. Не сум сигурен али тие што имаат пристап се викаат couriers.

Kajgana Shop

На врв Bottom