C
Cool Hand Luke
Гостин
Зошто ни е толку тешко да се молиме за злите, и отворено злите и оние поприкриените? Лицемерно ни е да се молиме и тие да имаат здравје и среќа за да тоа не им дојде како сатисфакција за злото. Но мудрите велат дека вистински среќен може да биде само добар човек, лош само ужива во задоволствата. Ако нашата молитва се оствари, некој од нив ќе биде излечен, ако не неговата болест која не сака да ја даде, тогаш тој самиот ќе биде излечен. Дед мен. 
Мојот личен свет, со се и сите што спаѓаат во него, се што знам и сум видел, и што уште не сум видел, е прекрасен.
Се во него е мирно, добро, здраво, богато, среќно. Вклучувајќи ги и моите душмани и непријатели. Се молам и за нивно здравје, бидејќи здравјето треба да ги излечи и нив. На овој или на оној начин.
Бидејќи на крајот на краиштата, сево ова е само за наша лична среќа и мир. Лично ми е глупаво ова да го изговарам но како став не е лошо да преовладее.

Мојот личен свет, со се и сите што спаѓаат во него, се што знам и сум видел, и што уште не сум видел, е прекрасен.

Бидејќи на крајот на краиштата, сево ова е само за наша лична среќа и мир. Лично ми е глупаво ова да го изговарам но како став не е лошо да преовладее.