Македонија пред рецесија

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
fmi.........ај оди шетај.....не ја ни чувствуваш фрекфренцијата , а камоли да ја модулираш... :)
Без да се почепкаш со мене,срце не ти седи мирно еjjj.Да се вратим на темата,а?

S

smart ass

Гостин
ako 88 proizvodstvoto bilo 100 denes e 70 nie oduvjek sme u recesija a imame i kapitalni investicii kako telekomot i elektrostopanstvo kako i nekoi gradeni ulicki:pos2:

S

smart ass

Гостин
zaes vo prav o si ekonomija so dukancinja i kafici ne ja biduva proizvodstvo nema a rastot i vo prethodnite godini pred krizata bese 30+5% pa 30+3,4% bla bla bla i navistina nema nekoi pokazateli koi govorat za podignuvanje na zivotniot standard kaj makedonecot ostana samo stojko da se diga.:helou:

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
zaes vo prav o si ekonomija so dukancinja i kafici ne ja biduva proizvodstvo nema a rastot i vo prethodnite godini pred krizata bese 30+5% pa 30+3,4% bla bla bla i navistina nema nekoi pokazateli koi govorat za podignuvanje na zivotniot standard kaj makedonecot ostana samo stojko da se diga.:helou:
не ја бидува работава никако... и на стојко нема да му се дигне со вакви не реални показатели за македонската економија. :tapp::tapp:

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Македонија и официјално влезе во рецесија ,дршавниот завод за статистика, објави дека во тримесечјето од годинава во земјава има негативен раст од 1,4 отсто,епа наздравје ..........:toe::toe:

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Светската економска криза, не може да не` одмине, како што првично не` лажеа... Барем нешто, делиме со светот.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Македонија и официјално влезе во рецесија ,дршавниот завод за статистика, објави дека во тримесечјето од годинава во земјава има негативен раст од 1,4 отсто,епа наздравје ..........:toe::toe:

Дај линк да видам, па Ставрески лани рече дека рецесијава ќе не одмине и дури ќе имаме корист од неа, така да дури не видам црно на бело јас на Ставрески ќе му верувам!

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Дај линк да видам, па Ставрески лани рече дека рецесијава ќе не одмине и дури ќе имаме корист од неа, така да дури не видам црно на бело јас на Ставрески ќе му верувам!
Ставревски изигрува политичар, па проба како и тие ШТОМ ЗИНЕ..ДА ИЗЛАЖЕ!!.
Слободно може да се смени името на темава: МАКЕДОНИЈА СЕ ДАВИ ВО ДЛАБОКА КРИЗА...!!! Најсмешно е што на некој искривен начин Ставревски е во право....Македонскава криза НЕМА никаква врска со СВЕТСКАТА...таа се случува во базени во кои ние не пливаме, само некоја капка, од шлапкањето таму, не попрска....башка што таа е минлива и веројатно ќе ја средат...нашава е АКУТНА, не е од вчера, има сосема други причинители и...и нема, сега за сега лек , како ми се гледа ќе не сотре....посебно што и препородителиве и транзиционериве, а Богами и федералистиве ..за кур не ги бива....:)

B

Borg_Drone

Гостин
Светската економска криза, не може да не` одмине, како што првично не` лажеа... Барем нешто, делиме со светот.

Ние веќе осумнаесет години сме во економска криза, и поправилно е да се пише дека конечно светот дели нешто со нас.:)

J

Johnny Stulic

Гостин
Уште веруваш во Дедо Мраз?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Уште веруваш во Дедо Мраз?

Јас им верувам на портокаловите, досега се што рекоа, исполнија, така да нема причина да не му верувам.

Рекоа дека болниците повеќе не се во долгови и стварно, сега нема клиника која е во долгови, нема тужби за долгови во клиниките.

Зошто да и верувам на некоја комуњарска статистика таму, а не на Ставрески?

Член од
11 март 2009
Мислења
118
Поени од реакции
4
Дезинформации, треба да имаш економија за да можеш да влезеш во рецесија. Поздрав

J

Johnny Stulic

Гостин
Јас им верувам на портокаловите, досега се што рекоа, исполнија, така да нема причина да не му верувам.

Рекоа дека болниците повеќе не се во долгови и стварно, сега нема клиника која е во долгови, нема тужби за долгови во клиниките.

Зошто да и верувам на некоја комуњарска статистика таму, а не на Ставрески?
Нема што да веруваш на комуњарски статистики погледни ја вистината во очи која вели вака

-Инвестициите во Македонија изнесуваат 1,3 милјарди евра во последниве три години со тенденција на намалување после тужбите на ЕВН и Свислион

Еве како се кај соседите со тенденција на зголемување
-Во Србија се 9,2
-Во Хрватска 9,1
-Романија 9
-Бугарија 8,6

-Имаме највисока стапка на невработеност во цела Европа
-Најголем увозник на струја во Балканот

Да не зборувам дека немаме вложено ништо во инфраструктурата освен промена на имиња и табли и ветувања.

Пак ти слушај го Ставрески и следи ја реформата во клиниките, па логично е при толку болни во Македонија таа гранка да биди профитабилна

Kajgana Shop

На врв Bottom