Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Jaсно ми е, + тоа може да се случи на секое возило. Поентата ми беше, јас го направив ремонт моторот за таа сума (со сите делови нови), а тој промени бризгалкаТоа што бризгалката е заглавила и не е некој дефект поради колата туку поради неквалитетното гориво кај нас![]()
Пиштолот е огнено оруже, а законот забранува носење на оружје на јавно место така да најмногу што можеш да добиеш е јаже
P3r daj 4itni tro TUKA kako da pi6uva6 kirilica bez vaki sranja koi se te6ki za 4itanje i razbiranje..
Инаку Логан 1.5 ЦДИ ја има другар мој ја вози такси веќе 3 години. Има поминато над 150.000 км, единствен дефект до сега (освен редовното менување масло, филтери, каиши, гуми) му беше заглавена бризгалка (укочена дизна како сакаш речија) која го кошташе 500 евра. Јеби га деловите за француските возила се скапи. Така да Логан и не е некој лош избор. Тоа што некој имал лошо искуство незначи дека на сите можи да му се случи.
Види и јас знам неколку случаи со Дачија кога неможеше да запали во зима, чадеше како фурна и сл. Ама за толку пари толку и се добива. Плус не е од Турција туку од Романија а моделот е развиен во Франција. За мене излгедаат крајно нескладни и 1,4 моторот е слаб за толкава каросерија, пластиката е ужас ама оние кои ги купуваат тотално ги разбирам бидејќи никој не ти продава семејна кола за 8 000 евра![]()
Колку што знам Дачија е керка на Рено, нешто како Сеат и Шкода на VW. От каде француска, појма неам, ваљда дека 1.5 цди моторот истиот (апсолутно без никакви измени) го вградуваа и во Меган (сега веќе е понапреднат и не е ист). Делојте кај се праени појма неам, битно се праени за француски возила, така да пасуваат исклучиво за нив и цената им е таква. А да те прашам мислиш дека за другите марки нема такви шкарт резервни делови?Само жити мене кажи ми ОД КАЈ ДАЧИА Е ФРАНЦУСКА???? :uvo:
Мене ми е доволно еднаш да се случи и да ми се расипи сликата за „брендот“. Ги плаќаш делојте ко да се француски , а тие се праени во турција. НЕ ДА НЕ Е ЛОША, ТУКУ Е ЖИВ ПРОМАШАЈ!!!! А мојот сограѓанин што толку се буни , навистина го разбирам! И јас така ке се бунам ако некој кажи нешто против Ауди или Опел:helou: рекло „пењал се не пењал, пари сум дал - ќе те јадам па шо сака нека биди“
Бато, поубо ќе возам половна од висока класа, одколку нов логан. оти се
Моторот 1.4 е супер доволен за 18 годишници кои возат од дома до школо и евентуално некогаш навечер низ град.
Колку што знам Дачија е керка на Рено, нешто како Сеат и Шкода на VW. От каде француска, појма неам, ваљда дека 1.5 цди моторот истиот (апсолутно без никакви измени) го вградуваа и во Меган (сега веќе е понапреднат и не е ист). Делојте кај се праени појма неам, битно се праени за француски возила, така да пасуваат исклучиво за нив и цената им е таква. А да те прашам мислиш дека за другите марки нема такви шкарт резервни делови?
Како и да е, толку од мене, да не ја расипувам темата и да ја носам во погрешна насока.
п.с. за тие што си ги ставил во линк, бато бараат 7.000 евра во кеш да ги настружиш, додека за нова можиш да ја земиш на кредит со 500 евра учество и 100-150 евра рата на 4 години![]()
за волксвагенм делојте се со едан половина поефтини од дација. Мондеото можиш да го купиш дизел и да ти троши (со салам возејне) повеќе од 6-7 на сто , со разлика што тураш нафта, а не бензин. Ич не ми е да бидам фраер , туку за да си се чувствувам сигурен во неа. Искрено, кога се возам со Дачиа се плашам да не ми се преврти на по остар свиок. Е за тоа ти викам. И згора на се ми велиш доволна била 1.4 за на автопат. Ај оди качи 4ца во неа и да го качиш платвар:uvo: со 1.4. Дај стварнјо биди реален, чоек!!!! Не е луксуз да имаш појак мотор под хауба, некогаш просто мораш да бидеш побрз иако не сакаш.:uvo::uvo::uvo:
Верувај дека и 1,4 мотор од 60КС е доволен за на автопат за некои просечни 130-140км/х и 160км/х за престигање. Друга ствар е тоа што тоа старо 2.0 Мондео што си го поставил ќе троши 10-12 литри по град а Дачијата 7-8 таксистите тоа најдобро го знаат. И за крај сваќам дека ќе бидеш поголем фраер во Пасат ама дека ќе ти излезе поекономично и не сум баш сигурен :nenene:
за волксвагенм делојте се со едан половина поефтини од дација. Мондеото можиш да го купиш дизел и да ти троши (со салам возејне) повеќе од 6-7 на сто , со разлика што тураш нафта, а не бензин. Ич не ми е да бидам фраер , туку за да си се чувствувам сигурен во неа. Искрено, кога се возам со Дачиа се плашам да не ми се преврти на по остар свиок. Е за тоа ти викам. И згора на се ми велиш доволна била 1.4 за на автопат. Ај оди качи 4ца во неа и да го качиш платвар:uvo: со 1.4. Дај стварнјо биди реален, чоек!!!! Не е луксуз да имаш појак мотор под хауба, некогаш просто мораш да бидеш побрз иако не сакаш.
Па јас имам Поло 1,4 и деловите за VW воопшто не се ефтини 300 евра платив кога менував водена пумпа, а ICU комјутерот беше 800 евра.
BTW кога одиме на одмор сме четворица плус багаж едно 200кг и просечно потроши 6 литри на 100.
vo celost se soglasuvam so tebe, bato. Znaes li zosto se ne mnogu skapi delojte na starite francuski vozila? Oti gi nosat celi koli za ic pari od bugarija, germanija , francija, italija...itn...itn samo za deloj!!! Eden prijatel na tatko mi ima R Laguna i ene 40 000 kilometri (mada toa ne e nekoja kojznae kakva kilometraza za 4 god., nasiot opel po 30 000 godisno tepa) samo rebrast ima menato ama 200 evra go kostase! Za opelot bese 1700 den. E vo toa e razlikataза пасатот: ене го на чичко ми 1.9TDI 1996 му троши 5 и нешто(5.7;5.8), низ град а на отворено можи да падни и под 5 ако не го газиш многу(100-120 максимална) а ако ти треба нагло забрзување го можи и тоа а и деловите не се скапи.
ова за деловите за француските возила: не се скапи, ене го татко ми вози пежо 405 па не се пожалил дека некој дел е скап(додуша (пу, пу да не го урочам) не се расипало нешто посериозно досега)