Авто стопер (паметно или не ?)

• Креатор на темата Креатор на темата Gunner_L
  • Време на започнување Време на започнување

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
прашање е дали е паметно да се возиме со авто стопер на некои подалечи места...со оглед на тоа што не се знае на какви луѓе ке налетаме...и што ти мислат..?

зависи...ако си во србија албанија бугарија или земји кај кои генетиката утнала..ете како САД треба да ти биде страв..а во македонија сеуште не..

јас сум патувал аутостоп често па сум немал проблеми..абе такла ми текнува одам у град и одам:toe:

па ке се размуабетиш и ти мине патот...

а сега шит хепнс..има психи..ама кај нас повеке таксистите се жртви на психи него ли аутостопери.

прашање е дали е паметно да се возиме со авто стопер на некои подалечи места...со оглед на тоа што не се знае на какви луѓе ке налетаме...и што ти мислат..?

По мое.... времето за авто стоп одамна е поминато, во денешно време многу ми доага некако не сигурна работа ......не би ти препорачал :nenene::nenene:

Не знам. Јас не би му застанал на никој, сакам...али се плашам.

Не би застанал некој друг од срам само, а не од страв дека нешто би се десило

кога и да ги видам автостопери со подигнати палци си помисливам зашто стојат во место??? ја да сум на нивно место би тргнал пешки...

кога и да ги видам автостопери со подигнати палци си помисливам зашто стојат во место??? ја да сум на нивно место би тргнал пешки...

А ако чекаш за подолга дестинација ќе ојш пешки цело време?

Не е паметна работа знам имаше случај пред неколку години две деца околу 15 год се качиле со авто стоп и од тогаш ни трага ни глас а знам и за случај каде што возач застанал на автостопери и не поминал баш најдобро.......
значи НЕ :nenene: лоша работа е тоа
POZDRAV :salut:

А ако чекаш за подолга дестинација ќе ојш пешки цело време?

не...неможе да чекаш ти за 500км да одиш...ке пешачам до прва бензиска или хотел, па ке побарам телефон...

Авантура е автостопот.

Авантура е автостопот.

хаха не би рекол дека е баш авантура

Не е паметна работа знам имаше случај пред неколку години две деца околу 15 год се качиле со авто стоп и од тогаш ни трага ни глас а знам и за случај каде што возач застанал на автостопери и не поминал баш најдобро.......
значи НЕ :nenene: лоша работа е тоа
POZDRAV :salut:

па и јас исто сметам дека е лоша работа...но некогаш мора да се оди со авто стопер...:toe:

пс. знае некој друг некои вакви случаи како со овие две деца...?

У ова време тешко дека би се одлучил да му "помогнам" на некој или јас да застанам и да барам ваков тип на помош. Има премногу психо денес, сешто може да се деси...

јас во вторник со другар планираме да одиме со авто стопер од битола до охрид(и сакав да знам дали е сигурно да се оди со авто стопер во тој дел од Мкд. ) па и затоа ја отворив оваа тема...:)

јас во вторник со другар планираме да одиме со авто стопер од битола до охрид(и сакав да знам дали е сигурно да се оди со авто стопер во тој дел од Мкд. ) па и затоа ја отворив оваа тема...:)
Одете слободно ќе се качите во некој камион и немате гајле.

Само начекајте камионџија и џитнете му 100-че на крајот за едно јадење и уживајте :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom