Бундеслига на Еуроспорт

• Креатор на темата Креатор на темата ЧЕНТО
  • Време на започнување Време на започнување

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
The Eurosport Group has acquired the exclusive live rights for the Bundesliga, Germany’s top-tier domestic football league from the DFL Sports Enterprises GmbH.
The deal, which runs for three years from 2009 to 2012, covers 22 countries across Nordic and Eastern European regions: Denmark, Finland, Norway, Sweden, Iceland, Poland, Hungary, Romania, Czech Republic, Slovakia, Bulgaria, Croatia, Slovenia, Serbia, Kosovo, Albania, Bosnia-Herzegovina, Macedonia, Montenegro, Estonia, Latvia, and Lithuania and also includes the exclusive rights for the 2.Bundesliga, the second tier of German football.
Under the plans, Eurosport will show comprehensive coverage of up to four live matches per week and a weekly highlights programme on its channel Eurosport 2 in all 22 countries. In addition in the five Nordic countries, Eurosport will also show additional coverage of a 52-minute weekly preview programme and a selection of up to 10 live matches per season. The deal also includes acquired all new media broadcast rights, which will be exploited through a range of live and VOD matches, offered on a pay-per-view basis.
Chairman of Eurosport Group, Laurent-Eric Le Lay, said: "We are delighted to have secured live and exclusive Bundesliga rights. This exceptional competition enhances our premium sports content offer. Beyond prestigious clubs and international stars, Bundesliga is also famous for a spectacular game, the highest average of goals scored per match, important on-site attendance in modern stadiums and top quality TV production. Bundesliga will offer our viewers the best in sport and entertainment. This deal represents an important step in the development of the Eurosport Group and contributes greatly to Eurosport 2's growth in Europe."
The Eurosport Group is the leading sports multimedia platform in Europe. Eurosport, is transmitted in 20 languages reaching 115 million homesand 240 million viewers across 59 countries.

http://www.sportbusiness.com/news/168124/eurosport-acquires-bundesliga-rights

Значи ќе се воведе Еуроспорт 2 во сите споменати 22 земји вклучувајќи ја тука и Македонија на која Еуроспорт ќе врши пренос на Бундеслигата.И следната сезона ќе уживаме во германското фудбалско првентсво!!!

Дали ова значи дека нема веќе да оди на АлСат М?

Јас како што знам нема Еуроспорт 2 на македонски, изгледа ќе формираат таков, па (како на србскиот) ќе оди македонски коментар.

Ако е ова точно, тогаш ова е одличен потег.

Како што знам се изменети термините за разлика од минатата сезона што е одличен потег на ДФБ. Сега ќе можат да се следат повеќе натпревари во живо.
Петок - 20:30
Сабота - 15:30, 18:00
Недела - 15:30, 18:00

Дали ова значи дека нема веќе да оди на АлСат М?

Јас како што знам нема Еуроспорт 2 на македонски, изгледа ќе формираат таков, па (како на србскиот) ќе оди македонски коментар.

Ако е ова точно, тогаш ова е одличен потег.

Како што знам се изменети термините за разлика од минатата сезона што е одличен потег на ДФБ. Сега ќе можат да се следат повеќе натпревари во живо.
Петок - 20:30
Сабота - 15:30, 18:00
Недела - 15:30, 18:00

Супер термини се тоа. Само уште да ги има во живо сите тие на некоја наша телевизија.

Јас па разбрав дека во Македонија, бундесот ќе го даваат на МТВ, мислам на вестите кажаа али не сум сигурен.

Да ви кажам право не сватив точно,веројатно сеуште тоа ќе се договара.Важно Еуроспорт ги откупиле правата за тие наведени држави.И јас исто прочитав дека можно е Еуроспорт тука да не формира втор канал,туку да ги врши преносите преку националниот сервис односно МТВ,со други зборови да им препушти на нив,или можеби ќе пуштат пренос на Еуроспорт 2.

Иначе ќе даваат пренос на 4 утакмици мислам,со емисии од головите и најава на коло....

Редно беше еуроспорт после толко време да пренесуват вакви некои натпревари во живо. Последен пат кога се сеќавам да пренесуват во живо беа натпреварите од светското првенство во франција 1998 од тогаш до сега само снимки пуштат.

Алсат нема да пренесува оваа година ?

Алсат нема да пренесува оваа година ?

Ке пренесуваат. :tapp:

Аман читај малце бе. Ту 4 мислења има само. Или си мрзлив или тоа другото е во прашање...

На мтв ако има тоа ќе биде Ужас...
али ако ја има на Еуроспорт 2 ... НЕЕЕ.... неам 2ката ми ја укинаа за Скај Нет Плус да стаат :tapp::tapp:
Значи се најбоље ми укинаа ...колку ја мрзам кабловскава...а и нетов у последниве месеци САКС!
Важно... онтопик: Термините се многу добри , и ако се формира Еуроспорт на Македонски би било уште подобро... што значи конечно ќе имаме една Асална Спортска телевизија :vozbud:

Па ние тука не фаќаме Алсат М плус на кабловска ги неаме сител и алфа тв, но тука има една албанска програма сите првенства ги дава па така не се жалам.Ако создадат еуроспорт на македонски, нашиве коментатори ќе го уништат уживањето.

Па ние тука не фаќаме Алсат М плус на кабловска ги неаме сител и алфа тв, но тука има една албанска програма сите првенства ги дава па така не се жалам.Ако создадат еуроспорт на македонски, нашиве коментатори ќе го уништат уживањето.

Е сега ќе го уништат. Па подобро ти е да гледаш Бундес Лига на албански или германски отколку на македонски. Кога нема зошто го нема, а кога некој ќе донесе некој тогаш одма се плука. Од кај знаеш кој ќе коментира. Кај нас има барем тројца добри коментатори. Ако коментира некој лаик кој нема врска од коментирање тогаш моабетов ти држи вода, ама вака пред почетокот кога ништо не се знае не држи место.

Добро ќе биде ова но само доколку Еуроспорт дава преноси и еднаш го репризира мечот, а не како што знаат по 5 пати една утакмица да репризираат. Ипак треба повеќе место и за другите спортови да остават. А за создавањето на македонски аудио канал на Еуроспорт... тоа е добра идеја. Верувајте нема кого било да одберат дечките од Еуроспорт. Ќе одберат подобри коментари, а не некој од овие што веќе ги трпиме.

ја враќам темава горе зш ме интересира шо бидна со бундес сезонава? сега проверив на нет и нигде нема во програмската шема на еуроспорт и еуроспорт 2 бундес :toe:

а плус и немам еуроспорт 2ка :nesum: ама па ако има 2ка на македонски ваљда ќе мора да ја пуштата кабелскиве.

ако е па на мтв или мтв2 ќе гледам нормално ама затоа па свршивме работа околу квалитет на преноси (ако они ги вршат) :kesa:

ја враќам темава горе зш ме интересира шо бидна со бундес сезонава? сега проверив на нет и нигде нема во програмската шема на еуроспорт и еуроспорт 2 бундес :toe:

а плус и немам еуроспорт 2ка :nesum: ама па ако има 2ка на македонски ваљда ќе мора да ја пуштата кабелскиве.

ако е па на мтв или мтв2 ќе гледам нормално ама затоа па свршивме работа околу квалитет на преноси (ако они ги вршат) :kesa:

Кажа коментаторот на Еуроспорт дека ќе имале преноси и од Бундеслига и од Бундеслига 1 (втората лига) ќе се пренесувале на Еуроспорт 2.

топ... а сите на кејблтел немаат 2ка :uvo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom