Запознавање со родителите на дечкото/девојката

Член од
22 јули 2005
Мислења
2.198
Поени од реакции
11
ја го упознав со цела фамилија ,не само со мама и тато.умравме и двајцата од срам! поише он нега ја,нормално! на прв поглед цела фамилија ми се заљуби у него,и така:pipi:ме запозна со неговите уште на поцетокот кога бевме само другари,и ден денес ме сакаат конивна керка:pipi:
не гледам прицина да не го упознаам со моите ако долго сум со него и го сакам !

Tea ^^

★ loli pop ★
Член од
15 октомври 2008
Мислења
187
Поени од реакции
8
Имав врска, сега немам, јас се знаев со неговите и сега иако не одеме мене ми е незгодно и некако глупаво се осеќам, така да ова ми е плус искуство и наредниот пат, со друга прилика нема шанса за запознавање како ова што ми беше, а би направила исклучок доколку мислам дека доволно ни сјае врската и се е во ред за да се запознааме јас со неговите, и тој со моите.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Хм , се имам запознаено само со мајката на девојката и можам да кажам стресна ситуација за секое машко. Сепак , океј беше.
А со моите родители сеедно ми е дали ќе ја запознам или не , нејзин избор е дали сака или нејќе. Како и да е многу океј луѓе се моите родители , повеќе ги гледам како пријатели отколку како старателски фигури па најверојатно ќе може отворен муабет да прави.

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Има еден филм запознавање со родителите и втор дел запознавање со Факерови.
Не дај боже да ви случуваат такви работи.Се убив од смеење.Мене ми се немаат такви работи случено при запознавање освен што ми се има сплеткано јазикот

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7
Поени од реакции
2
Jas imam vrska skoro veke 2god...i se imam zapoznaeno so roditelite na decko mi,megutoa ne vo stil "ej mamo tato denes ke ja donesam zenskata doma da ja zapoznaete" i tie da me cekaat so netrpenie demek da me vidat....toa bese spontano jas i on bevme kaj nego i majka mu vleze vo soba da ni donese sok mislam i jas samo-dobrovecer, taa-dobrovecer...normalno se rakuvav so zenata i i se pretstaviv (ime)...i toa bese toa...se gledame i nekogas vo avtobus ili nekade niz grad ama toa e cisto formalno...nema nikakvi vrzuvanja i pienje kafinja ili jadenje so niv....moram da priznaam deka tatko mi e protiv takvoto zapoznavanje duri i ne saka deckoto da go nosam doma-od pricina sto bilo seuste rano..i bla bla....a majka mi e bas normalna za tie raboti...ona e u sostojba da se sprijateli so decko mi (da ne e tatko mi so negovite stavovi)......a sto se odnesuva do toa ako utre raskineme voopsto nema da mi bide glupo koga ke se sretnam so negovite roditeli...od cista kultura ke gi otpozdravam kako sto pravam i sega i toa e toa....jas sum idela so nivniot sin a ne so niv pa da mi bide nezgodno da gi poglednam vo oci:toe:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Кога ќе ја најдам сродната душа и ко ќе сум пред мажење тогаш инаку нема шанса.
Моите се премногу пребирливи и бараат влакно во јајце, така да и ги запознам после мама ќе му најде 300 мани од нигде никаде... тато нема многу да ми се меша, ама мама е незнам..
така да најдобро е да не ги запознавам

AdRi*

Obscenely Delicious
Член од
10 декември 2007
Мислења
651
Поени од реакции
41
Кога ќе ја најдам сродната душа и ко ќе сум пред мажење тогаш инаку нема шанса.
Моите се премногу пребирливи и бараат влакно во јајце, така да и ги запознам после мама ќе му најде 300 мани од нигде никаде... тато нема многу да ми се меша, ама мама е незнам..
така да најдобро е да не ги запознавам
Се согласувам.Досега не сум се запознавала а не ни планирам во иднина.Мене би ми било глупаво,а и не гледам причина зошто би ги запознавала негови или тој моите,секако не ми се битни тие,туку тој:)
Само би можело подоцна да дојде до непријатни ситуации,на пример ако сум во добри односи со неговите родители кога ке раскинеме може само да ми биде уште понезгодно и заради нив.

butterfly1135

Tutto questo amore...
Член од
30 август 2008
Мислења
209
Поени од реакции
5
Јас долго одам со дечкото и со неговите тој уште од почеток сакаше да ме запознае и нормално се запознав.. Опуштена сум со нив и блиска сум многу нормално кога секој втор ден сум кај него или он кај мене.. А додека за запознавање со моите родители на него му беше малце срам ( а и на мене малце зашто најмногу ми беше тоа како ќе реагира тато за тоа да види кој е ТОЈ што го украл срцето на неговата миленица :pos2: ) па одвај го убедив да дојде и така се запозна пред година дена ама сеа е ок..:pipi:

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Да, јас се знам со родителите на женска ми.:smir:

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Навистина не би ми пречело да се запознаам со неговите, напротив би ми било мило :)
Можеби би имала малку трема, но мислам дека можам да се справам со тоа и да го пребродам, да бидам just myself.
И дечко ми инсистира моментално на тоа, па во послободно време ќе наминам кај него и ќе се запознаам со мајка му за почеток. Инаку веќе ја запознав сестра му и можам да кажам дека претставувањето на семејството ми годи, бидејќи со тоа укажува на сериозност.
Потоа ќе бидеме послободни да седиме дома кај него и кај мене.
Претходниот дечко не сакаше ниту да и спомнам на мојата мајка дека се гледаме. На крајот испадна дека поентата му била авантура. :а?:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
toa bese spontano jas i on bevme kaj nego i majka mu vleze vo soba da ni donese sok mislam i jas samo-dobrovecer, taa-dobrovecer...normalno se rakuvav so zenata i i se pretstaviv (ime)...i toa bese toa...
На овој начин родителот гледа со кого се дружи неговото дете (друштво или девојка/момче) и ова е нормална работа.

Моите се премногу пребирливи и бараат влакно во јајце, така да и ги запознам после мама ќе му најде 300 мани од нигде никаде...
Размисли само дека и други родители наоѓаат маани, па каде ќе ви е крајот на задоволувањето на родителските желби којзнае.
Во секој случај не е баш добра работа родителот да се поставува на овој начин...али секој си знае за себе.

pAnDa`

Original..
Член од
5 ноември 2009
Мислења
578
Поени од реакции
35
Ако одиме појќе време се согласувам со запознавање на родителите на девојката, како и она да ги запознае моите, зш така врската санува поцврста и во период на кавги или сл. добиваш совет од твоите, како и Таа од нивните..

Fragola

највкусната јагодка..
Член од
25 септември 2009
Мислења
301
Поени од реакции
7
Доколку се работи за сериозна врска секако дека ќе го запознаам со родителите,а и јас би сакала да ги запознаам неговите зашто да не..

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ја идам со девојката скоро 2 години и ги знам нејзините родители и пред да се фатиме пошо у исти клас бевме прво другари нешо од средно а у и така... она моите исто ги знаеше пред да се фатиме али не се познававме доволно како сега да речеме.. отворен сум и си правам муабет со нејзините родители на секоја тема ( не баш на секоја де али на 90% да ). Идеално веме за зпознавање со родители мислам дека нема.. е сеа не иде у врска да се некои 3 4 месеца а да не ги запознаете т.е ако воопшто идете дома или ако дојде партнерот или партнерката кај вас дома мислам нормално е да се зпознае океј.
запознавање со другите роднини па и не баш дека е добро ( освен ако веќе не се спремате за брак ) пошо сепак не се знае ако утре ден раскинете може да видите некој па има некои неизбежни ситуации кај шо мора да напраите муабет макар и 2 реда и знаете чуството е некако шознам.. глупаво е мутаво се осеќа некако...

Kajgana Shop

На врв Bottom