Фан Клуб: Арсенал

Статус
Затворена за нови мислења.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.447
Поени од реакции
6.122
Факт е дека многу промашувавме...
Што промашувавме ,кога немавме ниеден сериозен шут во рамките на голот освен тој на насри ...
Се на се целиот тим се сведе на еден играч-фабрегас, да играше на ниво и арсенал ке играше на ниво.

Заклучок уште една сезона во која играме топло ладно...5та од 2005та навака со исклучок на 07/08та.
Жално е што врвни играчи на крајот од ваквите сезони го напуштаат арсенал ,а од тоа губат и играчите и арсенал...

Член од
17 јули 2008
Мислења
496
Поени од реакции
27
шо ти се криви Косчелини и Клиши ... ако се плука по некој прв денес е Фабрегас, па Волкот и Чамак.
Фабрегас една топка не подаде ко шо треба.

Вилшир не тербаше де излези туку Фабре, детето беше најдобар играч на теренот.
Исто и тие се виновни друже не викам не меѓутоа како можеш да кажеш дека не се криви тие двајца коа цела сезона немаат одиграно една добра утакмица фабрегас кој никаде го немаше денес можам да го разберам ајде да речеме не му бил денот има и тој право на слаб натпреват истото важи и за Шамак , Волкот имаше и блескави партии сезонава меѓутоа едно нешто што е јасно е тоа дека светла точка кај овие двајца оваа сезона не гледам и затоа тие ми се први на тапет за обвинување 12 милиони е солидна сума брат за тие пари дечкото треба да лета а не да игра како умрен (само за потсетување вермален дојде за помалку а е вистински пример за играч во одбрана , уште еднаш ке кажам дека ако косчелни играл добро во лориент (што навистина е така бидејки го следев неколку натпревари лани) не значи дека и кај нас ке биде добар бидејки тоа се сосема две различни лиги и колку и да ме разубедувате јас пак останувам на својот став дека премногу пари се потрошени за него а тој не ги оправдува тие пари , барем сега за сега единствено мислам дека не му лежи премиер лигата и редно време е да седне на клупа откако ке се врати вермален,
клиши друже е приказна сам за себе,сети се само колку утакмици има заебано заради таа негова паника и неконстантнос во играта а долго време игра прв тим кај нас околу 5 години сигурно време за кое би требало да научи нешто, да не заборавам за Аршавин ,моето мислење е дека многу подобро би функционирале кога тој е резерва бидејќи така внесува повеќе свежина отколку кога е стартер (што можеше да се види и денес колку толку)

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.858
Поени од реакции
10.230
ОВА НЕ Е АРСЕНАЛ!!!
КРАЈ ЗАВРШЕН ЦИТАТ!!!

Пепи

barca en el corazon !
Член од
2 јуни 2008
Мислења
4.362
Поени од реакции
230
Што сте запнале бе.. На секој добар тим може да му се случи вакво нешто.. Со еден пораз неможете да кажете како игра Арсенал цела сезона.. Колку го гледам Арсенал оваа сезона имам впечаток дека играат прилично добар фудбал и се едни од главните конкуренти за освојување на титулата.;)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Колку трагикомично звучат вашите постови, како на пр. чао титула, и сл... Звучат ептен „ниско“ со ограничен коефициент на интелегенција, но можеби и сте такви...

Лош меч, заслужена победа на Њукасал и честитки до нив... Црвен картон, сосема заслужен за Лорен

На домашен терен веројатно имаме комплекс, и сигурен сум дека ќе губиме уште мечеви на Емирати.... Убеден сум, но тоа е тоа.... Не си земам „толкава слобода“ да кажам чао титула, од еден единствен факт, кој за жал, нема да го откријам... Вие, што имате такво мислење, подразмислете малце

Се гледа дека ни се тешки мечевите, кои веќе ги сметаме за добиени, и тие се дефинитивно проблем... Не направивме шанса, не направиме игра, и не заслуживме нерешено, па уште помалку победа за нас... Игравме со неколку играчи помалце денес, во психичка смисла (Фабрегас, Клиши, Фабијански) и со еден во физичка смисла (Лорен, 90та минута)... Очигледно е дека незрелоста е еден од главните фактори, на кои, веројатно ќе се „вадиме“ уште неколку сезони

Едит: Сигурно дел од вас, сте пресреќни дека победи Ливерпул, но за мене, тоа е немалку важно... Ние, нашиот дуел го изгубивме...

Член од
15 декември 2009
Мислења
383
Поени од реакции
46
Newcastle izigraa dobro, da ne recam solidno. Arsenal ne bea samo vo forma nesto, site izigraa prosecno, jes da imase kiks od Koscielny i toa golem, pa sea ke pauzira 2 meca da svati so pravi. Loso bese sto ne go stail prva Rosicky i koa go izvadi Chamack trebase Bentner, ne RVP. No toa e sto e, imavme malku sansi, no nema potreba da se razocaruvame, ne e kraj na ligata ima uste mnogu utakmici. Kako sto kaza Dr. Petar, se slucuva toa na sekoj golem tim.
Samo glavite gore i napred ARSENAL !!!!

Goooooo Gunners !!!!

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Колку сакате зборете.. но, шампион не се станува со губење на домашен терен од тим како Newcastle, W.B.A и не ни сакам да помислам за понатаму.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Македонец_7, глупаво е да се радуваме на победа на Ливерпул кога ние не победивме. повторно имавме шанса да намалиме разлика ние не успеавме. и тоа се случува.

Цел натпревар не го гледав, но од тоа што го видов не бевмо тапа во играта туку небевмо на ниво, што има разлика. Можеби не заслуживмо да победиме но ни Њукасл не заслужи да победи.

Позитивно нешто а исто така ми направи мерак е влегувањето на Перси. Можеби не беше време но сепак мене ми се направи мерак.

И за Лорен не туку го критикувајте дечкото до сега изигра доста солидно и на некои натпревари го величевте а сега кажувате дека не заслужувал да игра. Нареден пак кога ќе изигра добро немој да заборавите да кажете дека е Sвер. Како изиграл лошо кога Њукас имаа еден шут?

За Шамак мислам дека и него неосновано го критикувате кога откога е почната сезоната е стандарден и цело време го носеше клубот. Сепак не е супермен и он е човек и него му треба одмор, а и ротација. Сега Ван Перси е тука и добро ќе е за ротација.

За Клиши стварно нзнам што да кажам. Дефанзивно знае да изигра катастрофа али па факт е дека и знае да повлече брзо напред (уште центаршутот да го извежба), само мене ми е жал за Гибс што неможе да се опорави саглам и изгледа е од оној тип со хронични повреди а за кој мислам дека заслужува пред Клиши.

Аршавин откако влезе мислам дека изигра најмотивирано од сите и иако играше доста мрзеливо сепак сметам дека е играч кој може да ја направи разликата со другите тимови. Потребно му е доста малку за да реши натпревар.

И за крај иако сум исфрустриран во овој момент сепак верувам во овој тим

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
И јас верувам... Но, ме плаши дека ова не е последниот пораз дома, ако продолжиме вака.... Што ќе ни вреди во случај да ги победиме Челзи и Јунајтед дома, ако губиме од ВБА, Њукасал или пак Виган ?! Нема никаква корист од тоа

Член од
7 јули 2009
Мислења
1.228
Поени од реакции
28
you don't need sex, arsenal fucks you every day :D

За лорен си знаев јас уште коа имаше шпекулации за негово доаѓање ! Исто така знам дека нема да освоиме титула,знам дека Секогаш арсенал коа киксал челзи 80 % ги користел тие киксови,а Челзи коа кикса стандардно арсенал му се случува истото ! Ги тепавме 4-0 на Сент Џејмс Парк,неможеме на домашен што е промлемот ??? Аршавин е играчиште само незнам зашто не е прв тим,направи 4 јаки шанси! Друго-Треба напагач голгетер Чамак не е таков,РВП не е константен се повредува а и коа игра не е константен ! ЛЕле многу сум изнервиран,како само можевме да бидеме на -2 бода ! А манчестер тоа си го искористи,и можам да кажам дека е најконстантен без пораз !

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.447
Поени од реакции
6.122
Некои навивачи од форумов како ги прифаќаат поразиве алал да им е...
Абе лош ден,абе немавме среќа,подобро следниот пат ...та арсенал победил та изгубил рамно им е(бар така изгледаат од постовите)...
али најбитно ќе напишат дека после поразот дека ке останеле да навиваат за арсенал као ние другиве нема од утре да навиваме,а тоа со титулата дека не е изгубена,да за ниедна екипа не е изгубена во ноември али денот по утрото се познава(ова не неважи за јунајтед),а од тоа и се плашам најмногу.

Јас едноставно не го познавам овај арсенал,секоја сезона мотивиран за титула,секоја нова сезона со 2-3 нови играчи во прв тим,и секоја сезона никако да ги искористи шансите(не гол шансите туку општо,кога другите екипи ке кикснат)и арсенал кој губи бодови на домашен терен од крајно мотивирани екипи кои до лани играле во друга лига(истиот случај беше со хал)...

стварно која е финтата што толку смирено ги прифаќате поразите ? трава? ...?

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
you don't need sex, arsenal fucks you every day :D

За лорен си знаев јас уште коа имаше шпекулации за негово доаѓање ! Исто така знам дека нема да освоиме титула,знам дека Секогаш арсенал коа киксал челзи 80 % ги користел тие киксови,а Челзи коа кикса стандардно арсенал му се случува истото ! Ги тепавме 4-0 на Сент Џејмс Парк,неможеме на домашен што е промлемот ??? Аршавин е играчиште само незнам зашто не е прв тим,направи 4 јаки шанси! Друго-Треба напагач голгетер Чамак не е таков,РВП не е константен се повредува а и коа игра не е константен ! ЛЕле многу сум изнервиран,како само можевме да бидеме на -2 бода ! А манчестер тоа си го искористи,и можам да кажам дека е најконстантен без пораз !
:pos2::pos2::pos2::pos2: Вицот ќе го најдите во четврток во новиот број на „Теа Шема“..... Премиерно излезе на фанклуб Арсенал:pos2::pos2:

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.492
Поени од реакции
10.246
Што промашувавме ,кога немавме ниеден сериозен шут во рамките на голот освен тој на насри ...
Се на се целиот тим се сведе на еден играч-фабрегас, да играше на ниво и арсенал ке играше на ниво.

Заклучок уште една сезона во која играме топло ладно...5та од 2005та навака со исклучок на 07/08та.
Жално е што врвни играчи на крајот од ваквите сезони го напуштаат арсенал ,а од тоа губат и играчите и арсенал...
Имаве море,имавме имавме...Насри Волкот... ;)

T

tino097

Гостин
... уште еднаш ке кажам дека ако косчелни играл добро во лориент (што навистина е така бидејки го следев неколку натпревари лани) не значи дека и кај нас ке биде добар бидејки тоа се сосема две различни лиги и колку и да ме разубедувате јас пак останувам на својот став дека премногу пари се потрошени за него а тој не ги оправдува тие пари , барем сега за сега единствено мислам дека не му лежи премиер лигата и редно време е да седне на клупа откако ке се врати вермален...
рано е да го оценуваме, сепак уште нема изиграно цела сезона, а и Венгер нагласе дека Косчелини и Скилачи ќе мора да се борат за место до Вермален ...

друго, денес Косчелини имаше неколку олични моменти кога ги притискаше играчите на Њукасал на средина од теренот но соиграчите не го искористија тоа ..
али сепак нас ни фалат појќе шутеви од 20+ метра во вакви ситуации одколку играчи. треба некогаш да се смени и стилот на игра за да се добие резултат

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom