Фан Клуб: Арсенал

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.228
Поени од реакции
28
Player ratings

Almunia – 8: Don’t let the one-sided scoreline fool you – Almunia was rock solid at the back, helping his defence for the supposed lack of height by coming out at the right time for so many crosses, it seemed nothing was getting past him today. Made some good saves and was not at fault for Saha’s goal.
Sagna – 6: Gave the ball away casually at times but supplied Bendtner and Fabregas well with passes. Contained the rather hopeless Jo more than easily.
Gallas – 7: A good goal for the ex-captain and his partnership with Vermaelen has promise. The backline seemed stretched at times, though. But he got his tackles in and that’s all you can ask for.
Vermaelen – 7.5: A solid debut with a goal to boot. His aerial ability looks very appetising but was caught napping a bit when Fellaini headed for goal off a corner. Folks at the pub could not stop mentioning what a mean bastard he looked and his Vidic-like appearance.
Clichy – 6.5: Similarly to Sagna, had a quietish game, but had Cahill in his pocket for most of the game.
Bendtner – 8: Dribbled with menace, had an eye for a pass and generally looked dangerous every time he had the ball. The #52 seems to have a magical quality about it.
Fabregas 9: The two goals were outstanding, but one thing not mentioned yet is the amount of defensive work Fabregas put into his shift, yesterday. Looked absolutely dedicated to helping out the backline in any way and yet it still didn’t stop him from getting in the right positions to string things together. Superb.
Denilson – 8: A lovely showing from the Brazillian who kept the tempo ticking over. Absolutely smashing goal.
Song – 9: A tiger in midfield. Tackled with genuine authority and you could see a lot of Everton players had had enough of him by half time. Tremendous effort, but will need competition from a new signing as well as cover for when he heads for the African Cup of Nations.
van Persie – 7: Hit some good free kicks and hit a wonderful pass for the fourth goal. No goals for him today, but he can be happy with this shift.
Arshavin – 6.5: A very quiet game by this kid’s astronomical standards. Gets bums off seats everytime he’s on the ball, but a lot of things didn’t quite come off for him today. Nearly had a goal at the end which Eduardo converted instead.
Subs: Ramsey – 6: Came on for Fabregas and passed the ball around well. Looked menacing outside the box but didn’t have the most scope to impress.
Eboue – 6.5: Did well on the left wing of all places and even got a few step-overs in to torment a shattered Everton. Takes an okay corner, as well.
Eduardo – 7: Lovely to see him back and got himself about the pitch very quickly. Fed in Arshavin for his toe poke before somehow rounding the box to finish that very move. I don’t know a guy who doesn’t love him.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Да прегазиш екипа како Евертон не е мала работа,одлично изиграно,особено Фабрегас.А посебно ме радува голот на Едуардо,прва премиерлигашка утакмица после година и пол и одма дава гол.Голот не беше ништо посебно ама тоа што го проигра така Аршавин и одма се ослободи,беше одлично.Се надевам дека ќе се гледаат уште многу голови од него оваа сезона.

Член од
13 мај 2008
Мислења
139
Поени од реакции
2
Na site im e celta da bidat sampioni...Ali sampioni so mladi igraci ne se stanuva...Ke se frli nekoj kes i togas ke moze..Vaka nikad...
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1206817/Rampant-Arsenal-eye-6m-Rafael-van-der-Vaart-Real-Madrid-midfielder-reveals-Premier-League-dream.html?ITO=1490
Samo ova da e Vistina....

-------------Алмунија--------------
Сања----Галас-Вермаелен---Клиши
---------------Сонг-----------------
Фабрегас-------------------Насри
Ван Перси----Едуардо----Аршавин
-----------------------------------
Клупа
1.Ван Дер Варт
2.Ебуе
3.Журу
4.Фабиански
5.Бендтнер
6.Волкот
7.Денилсон

УБИСТВЕН СОСТАВ

ccc FANOVI :pusk:

Член од
7 јули 2009
Мислења
1.228
Поени од реакции
28
Manuel Almunia

Freddie Ljungberg

Dennis Bergkamp

Thierry Henry

Ian Wright

Jose Antonio Reyes

David Beckham

Wayne Rooney

Rio Ferdinand

Michael Owen

El Hadji Diouf

Didier Drogba

John Terry

Steven Ireland

Член од
13 мај 2008
Мислења
139
Поени од реакции
2
Neznam za ostanatite ama jas mislam deka Arshesavin ni e duzen izvinuvanje kako na nas taka i na ARSENAL i WENGER ajde otvori se dosta te trpevme cela nedela, ne punese samo so negativna energija

Arshesavin pokazi se kakov covek si ajde ne se srami...

Член од
7 јули 2009
Мислења
1.228
Поени од реакции
28
Хахаххахахаха..Нормално дека имав негативна енергија,по заминувањето на аде и туре како да ме напуни негативно и бев нон-стоп нервозен..Тоа ми даваше негативна енергија и се обидував да ја потрошам..Најискрено ваков резултат не очекував..Позитивно ме изненади и воодушеви што таа цела НЕГАТИВНА ЕНЕРГИЈА со ја имав у себе мислам дека ја потрошив..Се извинувам за таа недела..Али многу бев исфрустриран од заминувањето на Туре(Вермаелен одлично го замени мислам дека сме и подобри у одбраната) и аде..
Жал ми е али тоа е..Тешко го поднесов губењето на аде и туре..Големо ИЗВИНИ ДО ФАНОВИТЕ,АРСЕНАЛ И ВЕНГЕР кој одлично го напраи тимот за дебаклот против ЕВЕРТОН..Па се надевам и со сите ке бидеме така..

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123

колку сме јаки

браво на сите ...

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386

колку сме јаки

браво на сите ...
Супер што го најде ова,али бразилциве колку живцираат со тоа гооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооол :)

olitea

I Am The Enemy
Член од
24 април 2007
Мислења
829
Поени од реакции
19

Ova e igracot so e posakuvan od moja strana i so mislam deka e zver...
може да ти се оствари , уствари да ни се оствари

http://www.footballtransfertavern.com/premiership/arsenal-plotting-6million-raid-for-dutch-playmaker

Хахаххахахаха..Нормално дека имав негативна енергија,по заминувањето на аде и туре како да ме напуни негативно и бев нон-стоп нервозен..Тоа ми даваше негативна енергија и се обидував да ја потрошам..Најискрено ваков резултат не очекував..Позитивно ме изненади и воодушеви што таа цела НЕГАТИВНА ЕНЕРГИЈА со ја имав у себе мислам дека ја потрошив..Се извинувам за таа недела..Али многу бев исфрустриран од заминувањето на Туре(Вермаелен одлично го замени мислам дека сме и подобри у одбраната) и аде..
Жал ми е али тоа е..Тешко го поднесов губењето на аде и туре..Големо ИЗВИНИ ДО ФАНОВИТЕ,АРСЕНАЛ И ВЕНГЕР кој одлично го напраи тимот за дебаклот против ЕВЕРТОН..Па се надевам и со сите ке бидеме така..
Простено нека ти е чедо :pop:

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Ne gledam moznost vo transferot na Vart,bidejki imame mnogu igraci od vakov tip.:pipi:
Manuel Almunia

Freddie Ljungberg

Dennis Bergkamp

Thierry Henry

Ian Wright

Jose Antonio Reyes

David Beckham

Wayne Rooney

Rio Ferdinand

Michael Owen

El Hadji Diouf

Didier Drogba

John Terry

Steven Ireland
Bez spamiranje te molam.:glup:

Член од
7 јули 2009
Мислења
1.228
Поени од реакции
28
Арсенал го доведува Ван дер Варт „Mail on Sunday“ тврди дека холандскиот 26-годишен играч за врска Рафаел ван дер Варт наскоро би можел да стане нов член на лондонскиот премиерлигаш Арсенал.

Ван дер Варт во Реал Мадрид е прогласен за вишок, па управата на клубот сака да се ослободи од него за да создаде повеќе место во тимот, и да овозможи нови засилувања. Самиот Ван дер Варт од друга страна покажа одушевување од можноста да заигра во Премиер лигата.

Навистина сакам да дојдам во Англија. Постојат бројни клубови во Германија, Италија и Шпанија за кои би можел да игра, а Мартин Јол ме повика назад во Ајакс. Но ниту една од тие опции воопшто не ме привлекува. Сакам да заминам во Премиер лигата и знам точно за кој клуб сакам да играм.“ - изјави Ван дер Варт.

„Mail on Sunday“ тврди дека тој клуб е Арсенал, кој за услугите на Ван дер Варт е подготвен да исплати седум милиони евра. Арсенал ова лето го доведе Томас Вермаелен од Ајакс без отштета, додека клубот го напуштија Туре и Емануел Адебајор.

Засега во Реал се трудат да го продадат Ван дер Варт за цена за која го доведоа на Бернабеу минатото лето од Хамбургер (15 милиони евра), но како што нема премногу заинтересирани за таа опција, со намалена цена лесно би можела да пресуди желбата на играчот. Само уште треба официјално да се огласи Арсенал.

Член од
21 април 2008
Мислења
180
Поени од реакции
35
Браво за Арсенал одчично изиграа а едно големо бравос за Фабрегас за потегот што го направи со дресот на Жарке

tufekciev

Барсa <3
Член од
6 февруари 2009
Мислења
2.242
Поени од реакции
802
Браво дечки ГАЗИТЕ...секоја чест..
Само едно прашање, шутот на архавин при шестиот гол со ефе ли беше или удри во некој играч бидејќи феноменално изгледа.:smir:
Спортски поздрав. :helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom