Фан Клуб: Арсенал

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 октомври 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
20
Сега за сега клубот не покажува колку го сака и сеуште му нема понудено нов договор. Волкот, Фабијански, Ремзи, Гибс, ван Перси... добија, но кон него и кон Ебуе нема понуди.

Дали Венгер поради Африканскиот куп на нации, кои се одржуваат на секои две години во најважниот дел од сезоната, се обидува да се ослободи од Туре и од Ебуе? Тоа веќе го направи со Адебајор.
Реков јас, африканците ги продава. :toe: Во јануари се закажани две кола од ФА купот и натпревари од ПЛ и Карлинг купот, но и 4 важни натпревари во рок од 12 дена: против Астон Вила, Манчестер Јунајтед, Челзи и Ливерпул. Ќе биде многу тешко тогаш.

Има реални шанси да не купи африканци како на пример Калу и Чамак.

gooner

дежурен топџија
Член од
10 јуни 2008
Мислења
169
Поени од реакции
6
Туре е во клубот повеќе од 7 години, тој е еден од малкумината Invincibles, секој ВИСТИНСКИ Топчија ќе жали поради неговото заминување.

Можеби ќе се појави вечер на натпреварот и со тоа на сите шпекулации ќе им стави крај.
Како прво он е последен од Untouchables(Invincibles)
2.Ако си иде давам душа да ми каже некој сигурен извор зошто го направил тоа
3.хмммм...после ланското интервју за ArsenalTV не верувам дека ќе си иде:nenene:
4.Останува да видиме.

Член од
8 октомври 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
20
Како прво он е последен од Untouchables(Invincibles)
2.Ако си иде давам душа да ми каже некој сигурен извор зошто го направил тоа
3.хмммм...после ланското интервју за ArsenalTV не верувам дека ќе си иде:nenene:
4.Останува да видиме.
Не е последен. Клиши е регистриран како фудбалер на Арсенал за таа сезона и има играно на еден натпревар, ако се сеќавам добро против Челзи.

А тоа интервјуто што го даде, мене ми изгледаше како јавно да бара нов договор од Венгер, а воедно и како најава за евентуално негово заминување ова лето.

"I have been here a long time, and when I saw some players leaving the Club last year that was difficult for me," he said.

"Then when we didn’t start the season well I was scared. You start to think that maybe the Club don’t need you anymore. When it's like that and you are 28 you have to think about yourself as well. But I came back, I'm playing at the moment and I hope that will carry on. There is still time on my contract and I hope the Club will show me that they need me.

"When you love somebody it's important that they love you back. I have loved this club for years, and I always give everything for the team. Since I've been here I've just tried to do my best but you can't be at the top all the time. Sometimes your level will drop a bit. That's when you need to be strong and bounce back and that's what I tried to do this season.

"People know I love the Club, nobody can say I don't. I believe you can only truly love one club in your career, and my club is Arsenal. It doesn't matter if I ever move onto another team, Arsenal will always be the one in my heart. When my career is finished and I'm older, I will always think of myself as an Arsenal man."

Член од
5 мај 2008
Мислења
1.357
Поени од реакции
127
Уште малку и ќе почне натпреварот :vozbud:
стримови

очекувам голиада и ништо друго :pos2::pos2:

gooner

дежурен топџија
Член од
10 јуни 2008
Мислења
169
Поени од реакции
6
Не е последен. Клиши е регистриран како фудбалер на Арсенал за таа сезона и има играно на еден натпревар, ако се сеќавам добро против Челзи.

А тоа интервјуто што го даде, мене ми изгледаше како јавно да бара нов договор од Венгер, а воедно и како најава за евентуално негово заминување ова лето.
Нормално не рачунајќи го Клиши (се подразбира дека мислам на стандардната 11-ка да не ги набројувам)
4.Останува да видиме кој е во право тие што милат дека ќе си иде или оние кои што мислат дека ќе остане(gooner).

Член од
8 октомври 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
20
Нормално не рачунајќи го Клиши (се подразбира дека мислам на стандардната 11-ка да не ги набројувам)
4.Останува да видиме кој е во право тие што милат дека ќе си иде или оние кои што мислат дека ќе остане(gooner).
Клиши е дел од нив иако не беше стартер.

Туре е важна карика во тимот, неговата продажба би означила старт на уште една транзициона сезона, повторно воигрување и на крај борба за 4-то место. Ај за Аде можам да прифатам, не беше некоја загуба за тимот, но за Туре кој е дел од тимот 7 години и кој секогаш дава 100% од себе... Ќе биде многу тешко да го гледам Арсенал без него. Се случи сплет на околности што доведоа до ова...

Се надевам дека Венгер знае што прави, па можеби ќе не израдува со една 2003/04 сезона. :)

Едит: Стартерите

Vito Manone
Emmanuel Eboue
Armand Traore
Kolo Touré ............тоооооа, не си оди :)
Johan Djourou
Denilson
Aaron Ramsey
Alex Song
Jack Wilshere
Eduardo
Nicklas Bendtner

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Човекот не е фотогеничен па не дава да го сликат.=)
:vozbud:

Член од
5 мај 2008
Мислења
1.357
Поени од реакции
127
Traore i Dudu :vozbud::vozbud:

И дај боже да не си иде Туре .

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
во однос на коло абиб туре ... нема шанси да си замине премногу е потребен на тимот ... човекот е лав на теренот , на таа позиција со тери и видиќ се едни од најдобрите во премиер лигата ... ако постои мала шанса да замине тогаш незнам каде гледа и што си мисли бордот ...

gooner

дежурен топџија
Член од
10 јуни 2008
Мислења
169
Поени од реакции
6
Клиши е дел од нив иако не беше стартер.

Туре е важна карика во тимот, неговата продажба би означила старт на уште една транзициона сезона, повторно воигрување и на крај борба за 4-то место. Ај за Аде можам да прифатам, не беше некоја загуба за тимот, но за Туре кој е дел од тимот 7 години и кој секогаш дава 100% од себе... Ќе биде многу тешко да го гледам Арсенал без него. Се случи сплет на околности што доведоа до ова...

Се надевам дека Венгер знае што прави, па можеби ќе не израдува со една 2003/04 сезона. :)

Едит: Стартерите

Vito Manone
Emmanuel Eboue
Armand Traore
Kolo Touré ............тоооооа, не си оди :)
Johan Djourou
Denilson
Aaron Ramsey
Alex Song
Jack Wilshere
Eduardo
Nicklas Bendtner
:aplauz:Добар пост се совпаѓа со моето мислење нема потреба исто да пишувам :D

Член од
5 мај 2008
Мислења
1.357