Очигледни докази на Божјото постоење

• Креатор на темата Креатор на темата Omer el Faruk
  • Време на започнување Време на започнување
Алхемичару...го откри ли златото жити се:pos2::pos2:

нема инает...си ја сакам вистината бе...ти ако сакаш верувај... верувај верувај:toe:

мило...просветли ме!!!

и ја да станам РОБ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:vozbud:

пази тука докторе

:tapp:
значи ова е немогуке:tapp::tapp::tapp:

па тоа велам дошло од вселената и ЗАСТАНАЛО ТОЧНО ВО ЦЕНТАРОТ...јадрото:pos2::pos2:

аколкаво е....АУУУУ би требало да ја разори планетата АМАН!!!!!

Значи ти појма немаш од науката.:vozbud: Ма натера да се вратам од спиење. Еве како застанало уменко зелезото во јадрото на Земјата.:tapp:

Supernova se naziva zvijezda u fazi eksplozije velikih razmjera.
Supernova se događa samo zvijezdama klase velikih divova, koje imaju vrlo veliku gustoću i masu, nekoliko milijuna puta veću od Sunčeve. Sve ostale zvijezde umiru na mnogo mirniji način (naše Sunce za 5 milijardi godina) - polaganim raspršivanjem u prostor.
Eksplozija supernove, dok je u svojoj najsnažnijoj fazi, u tom momentu je najveće oslobađanje energije u tom dijelu Svemira, vjerojatno u okolini nekoliko galaksija.
Eksplozija se odvije više stotina godina, a širenje ostataka prisutno je tisućama godina poslije.
Pri toj eksploziji razvije se dovoljno velika energija da promjeni subatomsku strukturu jednostavnih elemenata poput helija i vodika i spoji protone i neutrone u teže atome poput raznih metala.

Nakupina plina poslije eksplozije milijunima godina ima ulogu maternice zvijezda -iz tog plina gušći dijelovi se kondenziraju prema jednoj točki (na više mjesta) i tako nastaju protozvijezde - zvijezdani diskovi koji će kasije postati planetarni sustavi poput našega. U središtu nastaje najmasivnija nakupina - zvijezda, a u orbitama se dalje nakuplja plin. Kako su ti teški metali poput željeza sastojak tog plina, on se prvi kondenzira u središtima nakupljenog plina, a postopnim hlađenjem kroz milijune godina postaje jezgra budućih planeta. Zato je takva jezgra i kod Zemlje.

I plinovite planete su slične. Skoro pa pouzdano se zna da je Jupiterova jezgra čvrsta i metalna, nešto veća od Zemlje.

Jel to dovoljno konkretan odgovor?:tapp:

Abe vikam jas nevidena rabota tie ova vie ne ali moze i mene mise pricinuva,ama edno ke vi kazam Konjak i boza kako meze kako idelo toa nevideno nesto koj neprobal neka proba

нема инает...си ја сакам вистината бе...ти ако сакаш верувај... верувај верувај:toe:

пази тука докторе
Сеуште не сум го открил.Јас не верувам.Тоа што го знам го знам тоа што не го знам не го знам.

Кога веќе ја спомна Алхемијата......
....денес веќе и „каменот на мудроста’’ е стварност....само некако многу поскапо е златото добиено од железо неголи она ископаното...

Кога веќе ја спомна Алхемијата......
....денес веќе и „каменот на мудроста’’ е стварност....само некако многу поскапо е златото добиено од железо неголи она ископаното...
АЈДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!!!!!!
Е ова е стварно за АМАН!!!!
каменот на мудроста не е тоа што пишува на википедија.Пред да пишувате нешто проучете по детално не вака.:nerv:

Омер не го остаивте да се наспие.Пак ќе стане ќе видите.Од овие глупости стварно не се спие.

:tapp:

zvijezde umiru na mnogo mirniji način (naše Sunce za 5 milijardi godina) - polaganim raspršivanjem u prostor.

Eksplozija supernove, dok je u svojoj najsnažnijoj fazi, u tom momentu je najveće oslobađanje energije u tom dijelu Svemira, vjerojatno u okolini nekoliko galaksija
.

Jel to dovoljno konkretan odgovor?:tapp:

каде е вечниот живот...пак не знаете пред да умре нашето сонце имаш стадиум на црвен џин односно зголемување на волуменот и земјата ке биде уништена....

а за суперновите....бреее мајката...енергијата била у околина на неколку галаксии:pos2::pos2::pos2:

шо се чоек нема да прочита...напротив...електромагнетните бранови ке допатуваат па ке ја забележиме експлозијата...а експлозија толкавааа пааа метали да фрчат на сите страни:pos2:

и баш после експлозија на супернова најчесто имаме црна дупка НЕ НОВ СОНЧЕВ СИСТЕМ:toe:

аххх штета што се предомисли...правец кревет:pipi:

Џабе пак се отвора уште една ваква тема, само ке се полнат не знам колку страници со убедувања дека Бог постои или не и како настана вселената, Земјата и ние
Одговор на прашањето нема да најдите колку и да се трудите и да се убедувате.
Едноставно колку што има луѓе на планетава толку и различни мислeња и тези ке сретните.

ЕND

Уште поочигледни докази за Божјото постоење ќе имаше кога ќе имаше само една вера, нели еден е Бог, и оона да немаше смрт, зло и да не бевме толкуа расипани ние људите.

не бе бараа факти добија:toe:

АЈДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!!!!!!
Е ова е стварно за АМАН!!!!
каменот на мудроста не е тоа што пишува на википедија.Пред да пишувате нешто проучете по детално не вака.:nerv:

Омер не го остаивте да се наспие.Пак ќе стане ќе видите.Од овие глупости стварно не се спие.

ти на википедија читаш за ајкулите и тоа е вистина а за камења злато не е!!!

не бе бараа факти добија:toe:

ти на википедија читаш за ајкулите и тоа е вистина а за камења злато не е!!!
Какви црни ајкули те спопаднале бе.Ти да не си ме помешал со некој друг?:tapp: :nesvest:

не!!!!

кога спореше дали мора да се движат за да дишат...аватарчето ти беше костурче...абе памтам ебаго:toe:

тоа беше пред месец дена...ај врати...ривајнд

не!!!!

кога спореше дали мора да се движат за да дишат...аватарчето ти беше костурче...абе памтам ебаго:toe:

тоа беше пред месец дена...ај врати...ривајнд
Ааааааааа тоа ми текнува.:vozbud:Не е тоа од википедија тоа го прочитав во инциклопедија.Никогаш не читам од википедија таму пишува кој ќе стигне.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom