A
ateist
Гостин
На тој начин дојдовме до почетната точка, а тоа е признавање на вистината дека Возвишениот Бог со Своите совршени својства и Својата моќ ја создал оваа вселена, ја обликувал и уредил без ничија помош од страна, која што воопшто и не му треба, па ние луѓето сме дошле на овој свет откако истиот претходно веќе бил потполни припремен за нас.
Така на пример, Сонцето неспоредливо е посилно и помоќно од целото човештво и секогаш така ќе биде.
море тресење глупостиииииииииии
мерка да се немало ...
и во самиот Куран НАПИСМЕНО Е ЗАПИШАНО дека муслиманите несмеат да го толкуваат оти е над нивните можности (припрости се сиротките )
ДЕКА КУРАНОТ КАКО И БИБЛИЈАТА СЕ ПИШУВАНИ СО АНГЕЛСКИОТ РЕЧНИК НА ЗАГАТКИТЕ ПА НЕМОЖЕ САМО ЗЕМИ ЧИТАЈ И КАНТАЈ ГЛУПОСТИ
ЕВЕ :
Ефесјани: 4:26 Ако сте гневни, не грешете! Сонцето да не зајде во вашиот гнев,
Откровение:
21:23 И на градот не му е потребно сонцето, ниту месечината, за да му светат, зашто Божјата слава го осветлува, а Јагнето му е светилник.
22:5 Ноќ нема да има веќе и не ќе им биде потребна светлина од светилка, ни светлина од сонцето, зашто Господ Бог ќе ги осветлува, и ќе владеат во веки веков.
Малахија: 4:2 А вам, кои се боите од Моето име, ЌЕ ВИ ИЗГРЕЕ СОНЦЕТО НА ПРАВДАТА
или за Македонците после 1945 год
Изгреало НОВО Сонце на Слободата
Исаија:
65:17 Зашто, еве, Јас создавам нова небеса и нова земја. Поранешните веќе не ќе се спомнуваат, ниту ќе ви доаѓаат на ум. -- ВЕЛИ БОГ
Исаија:
60:19 Сонцето веќе не ќе ти биде светлина дење, туку Господ ќе биде твоја вечна светлина, и твојот Бог ќе биде твој сјај.
Псалм: 18:28 Ти ја запалуваш мојата светлина, Господи мој Боже, Ти ја осветлуваш мојата темнина:
36:9 Во Тебе е изворот на животот, со Твојата светлина ние ја гледаме светлината.
37:6 Твојата правда ќе блесне како светлина и твојот суд како пладне.
43:3 Испрати ги Својата светлина и вистина: нека ме водат нека ме одведат во Твојата Света Гора, во Твоите живеалишта.
76:4 Блескав си од светлина, повеличествен од древните планини.
104:2 Наметнат со светлина како со наметка! Небото го оптегна како шатор,
112:4 На чесните им изгрева светлина во темнина: Тој е благ, милостив и праведен.
118:27 Господ е Бог, Тој ни дава светлина; врзете ја жртвата со јаже за роговите на жртвеникот.
119:105 НУН. Твоето слово е светилка на мојата нога и светлина на мојата патека.
Пословици: 6:23 Зашто заповедта е светилник, законот е светлина, опомените на изобличувањата се пат кон животот;
Исаија: 2:5 Јаковов доме, дојдете, да одиме во Господовата светлина!
5:20 Тешко им на оние што злото го наречуваат добро, а доброто зло, кои прават светлина од темнината, а од светлината темнина, што горчливото го прават благо, а благото горчливо!
8:20 Покрај Законот! Покрај сведоштвата! Ако не зборуваат според ова слово, нема светлина во нив.
9:2 Народ кој одеше во темнина, виде голема светлина; оние што живееја во мрачна земја, ги осветли силна светлина.
10:17 Израелевата светлина ќе биде како оган, Неговиот Светец како пламен што ќе го запали и ќе ги изгори неговите глогинки и неговото трње во еден ден.
42:6 „Јас, Господ, те повикав во правда, те зедов цврсто за рака; те вообличив и те поставив за Завет на народот и за светлина на племињата,
51:4 „Слушај ме внимателно, народе Мој, Послушајте ме народи! Зашто Законот доаѓа од Мене и Моето право за светлина на народите.
51:5 Брзо ќе стигне Мојата правда, Моето спасение ќе дојде како светлина. Мојата мишка ќе им суди на народите. Мене ме чекаат островите и се надеваат во Мојата мишка.
53:11 Заради страдањата на Својата душа ќе види светлина и ќе се насити со нејзиното сознавање. Мојот праведен Слуга ќе оправда мнозина и нивната вина ќе ја земе на Себе.
58:8 Тогаш ќе светне како зората твојата светлина и твоето здравје ќе процвета бргу. Твојата правда ќе оди пред тебе, а Господовата слава ќе ти биде заштитница.
58:10 ако му дадеш леб на гладниот, ако го наситиш угнетуваниот, твојата светлина ќе засвети во темнината, и твојата темнина ќе стане како пладне.
60:1 Стани, засвети, зашто твојата светлина доаѓа, над тебе блеска Господовата Слава,
Исаија: 60:3 Народите чекорат кон твојата светлина, и царевите кон исток на твојот сјај.
60:19 Сонцето веќе не ќе ти биде светлина дење, туку Господ ќе биде твоја вечна светлина, и твојот Бог ќе биде твој сјај.
62:1 За љубов на Сион не ќе молчам, заради Ерусалим не ќе мирувам, додека неговата правда не засвети како светлина, додека неговото спасение не пламне како светилник.
Даниел: 5:11 Во твоето царство има човек во кого е Духот на Светиот Бог. Уште во времето на твојот татко се најде во него светлина, разум и мудрост слична на мудроста на боговите.
Михеј: 7:8 Не радувај се на моето зло, непријателко моја, ако паднав, ќе станам; ако престојувам во темнини, Господ е моја светлина.
7:9 Треба да ја поднесувам Господовата лутина, зашто згрешив против Него, сè додека не го пресуди мојот спор и не ја изрече правдата; ќе ме изведе на светлина, ќе ја гледам Неговата праведност.
Хабакук: 3:4 Болскотот Му е како светлина, зраци светкаат од Неговите раце, таму е скривалиштето на Неговата сила,
Јован: 1:4 Во Него беше живот и животот им беше светлина на луѓето.
1:8 Тој не беше светлина, туку да сведочи за Светлината.
1:9 Вистинската Светлина, Која го осветлува секој човек, доаѓаше во светот.
5:35 Тој беше светило, што гореше и светеше, но вие сакавте да се радувате малку време на неговата светлина.
9:5 Додека Сум во светот, Светлина Сум на светот.”
11:10 а ако некој оди ноќе, се сопнува, зашто нема светлина во него.
12:35 Тогаш Исус им рече: „Уште малку време Светлината е меѓу вас! Одете додека имате светлина, за да не ве опфати темнината! Кој оди по темнина, не знае каде оди.
.
.
.
.
ЕПА КОЕ Е СОНЦЕТО ВО БИБЛИЈАТА И КУРАНОТ ?
КОЈА Е СВЕТЛИНАТА ВО БИБЛИЈАТА И КУРАНОТ ?
АЈ МАЛ ТЕСТ НА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА ЗА РЕЛИГИОЗНИТЕ !
ДА ИМ ВИДИМЕ КАПАЦИТЕТИТЕ ЗНААТ ЛИ ДА РАЗМИСЛУВААТ ВООПШТО .