Геј парада во Белград

• Креатор на темата Креатор на темата ZoraNaSlobodata
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Геј парада?нека праат чим им се може...

Од една страна
- Која е поентата на ваков вид улични егзибиционистички потфати и реклами на хомосексуалците?

Од друга страна
- Која е поентата да бидат нападнати и истепани хомосексуалците кои учествуваат во парадите?

Од една страна
- Која е поентата на ваков вид улични егзибиционистички потфати и реклами на хомосексуалците?

Од друга страна
- Која е поентата да бидат нападнати и истепани хомосексуалците кои учествуваат во парадите?

1. Nenormalni luge so nenormalni potrebi koj sepak istite sakaat da gi istaknat.
2. Poradi ovakvite nivni osobini treba da im se dotera pamet ili u najmal slucaj da se stvori ogromna odbivnost vo opsestvoto kon ovaa grupacija na "luge" za da istata pojava ne se siri.

Значи
1. Наместо вакви манифестации преку здруженија, поединци на влијателни функции, адвокати...кои можат да се борат не на улица туку во соодветните институции со дискусии, предлог закони и слично. По редот на нештата ако нема вакви манифестации (значи ако се изборат регуларно), тогаш
Второт прашање (за насилството врз нив за време на манифестациите) нема да постои.

Кога ќе се исклучат овие две работи...се ќе си дојде само на свое место.

Значи
1. Наместо вакви манифестации преку здруженија, поединци на влијателни функции, адвокати...кои можат да се борат не на улица туку во соодветните институции со дискусии, предлог закони и слично. По редот на нештата ако нема вакви манифестации (значи ако се изборат регуларно), тогаш
Второт прашање (за насилството врз нив за време на манифестациите) нема да постои.

Кога ќе се исклучат овие две работи...се ќе си дојде само на свое место.

Se slagam so tebe, no sepak ja ne bi im dal ni "p" od prava. Oni se abnormalna pojava i toa treba ili da se leci ili da se spreci.

Од една страна
- Која е поентата на ваков вид улични егзибиционистички потфати и реклами на хомосексуалците??

И јас многу пати се прашувам дали е се тоа само пичвајз или пак некој го користи за материјални или други цели мислам навистина би ми било чудно некој да организира хетеро-паради како и да е не ми сметаат воопшто ако не ми загрозуваат мир и се солидно организирани без хулигани.

Од друга страна
- Која е поентата да бидат нападнати и истепани хомосексуалците кои учествуваат во парадите

Поентата тука може Фројд да ја разјасни донекаде мене ме чуди главниов аргумент на хомофобите.
Нивниот аргумент се состои во тоа дека хомичиве се болни личности со некое генетско пореметување и како такви нормално би требало да се во посебни установи и да пробат да се излечат.
Ако е тоа нивното убедување не знам тогаш зошто не отворат еден број за донирање за да му помогнат на болниве хомичи ,што е потрагично истиве тие ајде да речам над 90 % ако се организира парада за болни од аутизам или депресија има да бидат во први редови и да рикаат ко телиња со очи насолзени од емпатија за помош на болните вака работава ами ваа болест не е болест.

Крајот не можиш да му го најдиш ни на едниве ни на другиве:toe:

Крајот не можиш да му го најдиш ни на едниве ни на другиве:toe:
Сејм хиар, заради тоа не гледам (практична, продуктивна) поента ниту во едно од нив :smir:

Se slagam so tebe, no sepak ja ne bi im dal ni "p" od prava. Oni se abnormalna pojava i toa treba ili da se leci ili da se spreci.

Еми ајде да ги убиеме,оти на вас ви сметаат:)
Пола влада се педери,еден од нив да има газ да признае и да застане на свои нозе,ќе се реши тоа парадирање со правото на партнертсво.Но сите ко пички ќутат,а на тв ми кажуваат демохристијани дрн дрн јариња.Абе мала земја е ова,се се знае.

Еми ајде да ги убиеме,оти на вас ви сметаат:)
Пола влада се педери,еден од нив да има газ да признае и да застане на свои нозе,ќе се реши тоа парадирање со правото на партнертсво.Но сите ко пички ќутат,а на тв ми кажуваат демохристијани дрн дрн јариња.Абе мала земја е ова,се се знае.
Не се битни моите ставови за ова, но...
Едно мало освежување на она што било (и што е :) )

Хомосексуалците ПОЗАДИ СДСМ

Креирано 13 Јун 2006 - 20:57
Македонското здружение на хомосексуалци МАССО на чело со извесен Кочо, според пишувањата на дневните весници целосно ќе застане ПОЗАДИ СДСМ заедно со своите верни пријатели. За возврат СДСМ и ЛДП ветиле по некој кандидат пријател на Кочо на листите на СДСМ како и легализирање на хомосексуалните бракови(!?). Според мене и до сега СДСМ имал другари на Кочо на своите листи но се прикривале. Можеме да погодуваме кои биле тие. СДСМ пропаѓа а со нив ја повлекуваат државата и општествените вредности. Внимавајте за кого гласате!
Подолу на сликата е пратеничката на СДСМ Каролина Ристова - Астеруд (ако не се лажам а не се лажам) во прегратка со непозната членка на МАССО.
http://star.dnevnik.com.mk/?pBroj=2800&stID=58143
Барањата на македонските хомосексуалци ги поддржа и Хелсиншкиот комитет за човекови права. Но, според Андоновски, на нивната трибина не се појавиле претставници од Министерството за труд и социјална политика, Уставниот суд и од Секторот за евроинтеграција. На трибината присуствуваа единствено претставнички од СДСМ и од ЛДП. Каролина Ристова изјави оти СДСМ ќе се залага за недискриминација на хомосексуалците во земјава.

- Чекавме да созрее гласачкото тело, па да можеме да зборуваме на таа тема. Хомосексуалците бараат права, а не привилегии - изјави Ристова.
ЕУ ни порачува дека ќе патуваме без визи кога хомосексуалците во Македонија ќе бидат еднакви пред законот
пишува: Тања Милевска

СПЕЦИЈАЛНО за „ГЛОБУС“

Некогаш ми доаѓа се да кажам на оваа тема,ама буквално со имиња и презимиња:smir:

Што им е гајле на луѓево за животот на сосема други луѓе. Што ги боли што ќе организирале прајд или не знам што. Ни им се пуштаат ни па нешто им направиле. Не си гледаат својот живот да си го водат по прав пат, туѓите животи ќе ги исправаат. Свашта.... Кој ефект се постигнува ако му го расцветаш носот или пак потешко го повредиш... Ја билдаш машкоста или мислиш дека стануваш фраер?

Што им е гајле на луѓево за животот на сосема други луѓе. Што ги боли што ќе организирале прајд или не знам што. Ни им се пуштаат ни па нешто им направиле. Не си гледаат својот живот да си го водат по прав пат, туѓите животи ќе ги исправаат. Свашта.... Кој ефект се постигнува ако му го расцветаш носот или пак потешко го повредиш... Ја билдаш машкоста или мислиш дека стануваш фраер?

Абе ој бери круши таму тебе в двор в скути нека ти играт ако ги сакаш толку,Јас а и поќето нормални луѓе како шо можиш да видиш на форумо ама ич неќиме да ги видиме по плоштад.Нивно право е да си ја шират деветката ама не пред наши очи.

Абе ој бери круши таму тебе в двор в скути нека ти играт ако ги сакаш толку,Јас а и поќето нормални луѓе како шо можиш да видиш на форумо ама ич неќиме да ги видиме по плоштад.Нивно право е да си ја шират деветката ама не пред наши очи.

Кај нас нема ни да можат да излезат на плоштад бидејќи само еден е официјален геј кој излезе пред камера и призна.
Неам ништо против нив, ама не ја сфаќам логиката зошто да се плетка во туѓ живот.

А и повеќето од тие што се нормални на форумот и што се силат дека ќе им сменат личен опис, се силат само преку постови, нема да излезат и да покажат на дело како се менува личен опис.

Кај нас нема ни да можат да излезат на плоштад бидејќи само еден е официјален геј кој излезе пред камера и призна.
Неам ништо против нив, ама не ја сфаќам логиката зошто да се плетка во туѓ живот.

А и повеќето од тие што се нормални на форумот и што се силат дека ќе им сменат личен опис, се силат само преку постови, нема да излезат и да покажат на дело како се менува личен опис.

За дали нема да излезат ќе видиме,само нека има причина.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom