Резултати од екстерни матурски испити

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Само за оцената ми е, да не ми ја намалат на 3 или воопшто да ми намалат перцентили.Свесна сум едка намда извлечам 5ка со 79,86 перцентили, ама ако ми ги накачат ќе добијам повеќе бодови за на факс.Само ова погоре ме кочи мамата!
Ај и овде да ти кажам... Оди поднеси приговор!:vozbud:

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Не не англиски мислев.
Епа,само оние кои ќе бидат во првите 6 проценти, ќе имаат петки македонски. Таков е рангот македонистички. А англиски и со 70 перцентили имаш 4ка... И после ќе кажат на вести ,,македонските матуранти не си го знаат јазикот". Па како... Со тој критериум, јас сакам да го тестирам цело Собрание.

AleksandarT

Reckless
Член од
16 ноември 2005
Мислења
180
Поени од реакции
9
Се мислев дали да поднесам македонески , и најпосле се решив да пишам !
Не може да ми се качи оценката ама сигурен сум дека треба да имам околу 85 перцентили со оглед на тоа што го напишав

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
англиски 4 со 81 зарез нешто ранк :)
еден другар имаше со 85 - 5 оцена
па добро е со оглед на тоа што тотално ништо не учев :)

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
e de aj videte ja listata za medicina od lani.ima nekolku so po 100 poeni :vozbud: neli ne mozese da se ima to4no 100 poeni poradi percentilite????aj nekoj ako ima nekoja sli4na lista kako taa za medicina sto e,za masinski fakultet neka napise tuka,ili ako znae lani za na masinski do kolku poeni se vlevase drzavna kvota(na smerovi kako transport-mehanizacija-logistika(TML) ili avtomatika i fluidno inzinerstvo(AFI) koi ne se popularni za zapisuvanje kako sto se mehatronika i industrisko inzinjerstvo i menadzment).ima li nekoj sto e na masinski fakultet tuka?
И јас тоа се чудев,ама прашав и ми рекоа дека тие се ученици кои или учеле надвор од државата или завршиле пред 2 години и не полагале матура,па автоматски со сите петки имаат 100 бода.:smir:

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Може да има ако сите решиле перфектно т.е. без грешка

Член од
26 јуни 2006
Мислења
288
Поени од реакции
24
Пред се сакам да кажам дека матурата е делумно нереална. Кај нас имаше шо си поткажуваа, се консултираа итн. Тие шо 4 години шо се вика буква не кажале извадија 5 исто како и ученици шо имаат одено по натпревари. Тоа е разочарувачки, али шо да правиме таква ни е државата. За мене матурата не беше толку тешка , како шо беше измачувачка.Македонски тежината на прашањата беше иста како лани. Математика не беше фер шо ни дадеа 13 задачи повеќе али ај...помина. Јас сум задоволна од резултатот шо го добив Од тие 4-ца шо полагаа напредно ниво математика ниту еден нема петка.

Иначе моите резултати се македонски - 5 (97,98%)
математика - 5 (99,39%)

MadA@FakA

Black&White
Член од
4 август 2006
Мислења
1.049
Поени од реакции
105
До колку перцентили е петка македонски?Затоа што сега проверував клучот, имам изгубено најмногу 3 или 4 бода на прашањата, плус ако има некои забелешки за есејот:toe:.
Ако може нека ми одговори некој, за да знам дали да поднесувам приговор.
Само побрзо, ако може.
Каде има клуч ??? може линк ?

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Сега ми текна да прашам, кој е потребниот перцeнтилен ранг за 5ка по математика - основно ниво?

D

Deleted member 12196

Гостин
Епа,само оние кои ќе бидат во првите 6 проценти, ќе имаат петки македонски. Таков е рангот македонистички. А англиски и со 70 перцентили имаш 4ка... И после ќе кажат на вести ,,македонските матуранти не си го знаат јазикот". Па како... Со тој критериум, јас сакам да го тестирам цело Собрание.
Немој да го тестираш собранието, бидејќи ќе се разочараш. Литературно зборуваат само дел од албанските пратеници. Штета што им дозволија да зборуваат на албански, инаку можеа да бидат пример за македонскиот говор. Македонците зборуваат се, само не на македонски.

Kajgana Shop

На врв Bottom