Xbox360 гејмери

• Креатор на темата Креатор на темата darjanmk
  • Време на започнување Време на започнување
А што му правиш на хардот и од 1 тера бајт да имаш, што ќе ти е ќе го полниш со филмови. Џабе дека неможеп игри да снимаш.

Игри мораш да инсталираш братче :), МГС4 мора да се инсталираат фајлови за да се игра, Гран туризмо мора да инсталира за да се игра, игри спушташ од ПСН ти треба место, музика сакаш ти треба место. Ќе си го зачуваш ласерот со тоа :).

XBOX 360 ELITE
(Lego Batman + Pure bundle)
(Wireless Controller, HDMI cable, component cable, 120 GB hard disk ,.... ) ..​
320 eur (hacked 3 igri gratis+ HDMI CABLE gratis)​

Заборавате една витална работа , а тоа е Пс3 има срање издржливост (кај некој не кој што имаат срека) плус сони праи шит ласери ... У принцип сите викаат дека ПС3 има повеке можност за графика , али никад нема да успее 4ка ке излезе до тогаш , а за блу реј цдињата тапа ми се премногу скапи а разликата е мала (не зборам за просторот на цдто )

Секако, за Arcade зборувам, ама па мене тоа ме откажа од 360-ката на времето, си планирав 300 евра, а сфатив вака или така, ќе морам да даам 400+ минимум ебате.

Тоа си е твоја математика бе брат, јас подобро ќе дадам 100 евра повеќе отколку после тоа да купувам игра од 4000 денари. Која ти е математиката? Имам xbox веќе 3 месеци а имам колекција од игри околу 40 сега за сега? Можеш да пресметаш колку пари би ми требеле да ги имам тие на ps3?

Тоа си е твоја математика бе брат, јас подобро ќе дадам 100 евра повеќе отколку после тоа да купувам игра од 4000 денари. Која ти е математиката? Имам xbox веќе 3 месеци а имам колекција од игри околу 40 сега за сега? Можеш да пресметаш колку пари би ми требеле да ги имам тие на ps3?

Не ти зборам за тоа дека бирав меѓу PS3 и Xbox, него дека Microsoft се многу подли финтаџии.

Јас си бирав меѓу Xbox360 и нова графичка и процесор, бидејќи PS3 немаше уште тогаш. Нормално дека секој овде кај нас МОРА да земе Xbox360, али генерално зборено, ако ја извадиме пиратеријата од математиката - PS3 е далеку подобар избор, бидејќи еднаш плаќаш и добиваш се, а не после да имаш 200 скриени плаќања од Microsoft. :)

XBOX 360 ELITE
(Lego Batman + Pure bundle)
(Wireless Controller, HDMI cable, component cable, 120 GB hard disk ,.... ) ..​
320 eur (hacked 3 igri gratis+ HDMI CABLE gratis)​

Не не друже, не зборам за сега, туку во 2006та година. :)

Не ти зборам за тоа дека бирав меѓу PS3 и Xbox, него дека Microsoft се многу подли финтаџии.

Јас си бирав меѓу Xbox360 и нова графичка и процесор, бидејќи PS3 немаше уште тогаш. Нормално дека секој овде кај нас МОРА да земе Xbox360, али генерално зборено, ако ја извадиме пиратеријата од математиката - PS3 е далеку подобар избор, бидејќи еднаш плаќаш и добиваш се, а не после да имаш 200 скриени плаќања од Microsoft. :)

Ами xbox излезе година ипол порано, и овие ps3 видоа се што нема и намерно начукаа 300 работи требело нетребело. Затоа цената му беше изгор.

Заборавате една витална работа , а тоа е Пс3 има срање издржливост (кај некој не кој што имаат срека) плус сони праи шит ласери ... У принцип сите викаат дека ПС3 има повеке можност за графика , али никад нема да успее 4ка ке излезе до тогаш , а за блу реј цдињата тапа ми се премногу скапи а разликата е мала (не зборам за просторот на цдто )

Срање издржливост? :pos2::pos2:. Имам 3 ПС3ки, сеуште работаат како нови. На нив играм,гледам ДВД филмови, гледам филмови преку медиа центар, што зборуваш бре човече. Чек, си имал ПС2ка и ти рикнал ласерот па ај сега Сони не се издржливи? Види статистики на интернет да видиш колку расипани ПС3ки има, а колку 360ки, па после трескај зелени тука. За можност за графика види ги Killzone 2 и Uncharted 2. Блу реј цдината се иднината братче, чекај уште година, две максимум, ќе треба секој компјутер да има Блу-реј плеер, модерн ворфер 2 11гб, гта4 14 или колку беше. И кажи ми ти за која разлика зборуваш ако не за просторот? :tapp:

Се сложувам за Kill zone 2 и за uncharted 2, но тие се само две игри кои успеваат да извлечат максимум од ps3-кта. Премногу е тешко да се прграмира за него. Bluray да е иднината ама нели е рано? Премногу го фураат а додека дојде во мода ќе излезат новита генерација на конзоли. При крајот на 2011 поточно, а сони најавија дека ќе прават поинаков процесор различна градба за да им е полесно за игри правење. Џабе е толку јака конзолата кога 95% од игрите изгледаат подобро на xbox .

Се сложувам за Kill zone 2 и за uncharted 2, но тие се само две игри кои успеваат да извлечат максимум од ps3-кта. Премногу е тешко да се прграмира за него. Bluray да е иднината ама нели е рано? Премногу го фураат а додека дојде во мода ќе излезат новита генерација на конзоли. При крајот на 2011 поточно, а сони најавија дека ќе прават поинаков процесор различна градба за да им е полесно за игри правење. Џабе е толку јака конзолата кога 95% од игрите изгледаат подобро на xbox .

Have you heard about 3D gaming? Изгледа не видовте ништо од ЦЕС 2010. Со обичен фирмвер апдејт повеќето од игрите (меѓу кои Гран Туризмо, Килзон 2) ќе бидат во 3Д. Нормално ќе требаат 3Д телевизори. Исто така и новите блу-реј филмови ќе се во 3Д (мислам затоа не избрзаа со Lord Of The Rings да го извадат во блу-реј :) ). Е сега со ПС3 ќе нема потреба да се купат нови блу-реј плеери :). Ето ви уште еден плус.

Have you heard about 3D gaming? Изгледа не видовте ништо од ЦЕС 2010. Со обичен фирмвер апдејт повеќето од игрите (меѓу кои Гран Туризмо, Килзон 2) ќе бидат во 3Д. Нормално ќе требаат 3Д телевизори. Исто така и новите блу-реј филмови ќе се во 3Д (мислам затоа не избрзаа со Lord Of The Rings да го извадат во блу-реј :) ). Е сега со ПС3 ќе нема потреба да се купат нови блу-реј плеери
:). Ето ви уште еден плус.

Тоа ќе е огромна потрошувачка бог знае колку е само тв -то , и пак xbox ќе привлече многу поголемо внимание со проектот натал :)

Тоа ќе е огромна потрошувачка бог знае колку е само тв -то , и пак xbox ќе привлече многу поголемо внимание со проектот натал :)

PS3 Motion Controller baby :). Натал е добро за во друштво, за друштвени игри. Додека возење, пукање и слично е дебилно.

Не не друже, не зборам за сега, туку во 2006та година. :)

Не мислев на тоа. Сакав само да покажам дека сега за 320 евра, имаш се што ти треба, и после само игри си симнуваш.

Срање издржливост? :pos2::pos2:. Имам 3 ПС3ки, сеуште работаат како нови. На нив играм,гледам ДВД филмови, гледам филмови преку медиа центар, што зборуваш бре човече. Чек, си имал ПС2ка и ти рикнал ласерот па ај сега Сони не се издржливи? Види статистики на интернет да видиш колку расипани ПС3ки има, а колку 360ки, па после трескај зелени тука. За можност за графика види ги Killzone 2 и Uncharted 2. Блу реј цдината се иднината братче, чекај уште година, две максимум, ќе треба секој компјутер да има Блу-реј плеер, модерн ворфер 2 11гб, гта4 14 или колку беше. И кажи ми ти за која разлика зборуваш ако не за просторот? :tapp:
Брату сега да ти кажам ја тебе , Прво цдињата воопшто нема да бидат иднината тоа држи ме за збор ке видиш Второ ПС3 е дупло помалу купувано од Икс Бокс Трето Да Killzone 2 и Uncharted 2 имаат добра графика но тоа е бидејки сони инвестираат малце повеке од мајкрософт (тапа е знам се слагам) плус сонито друже од кога е излезено? а кога Иксбокс ? Нормално ке имаат повеке ексклузиви кога работат со нив 100 год . На пример Naughty Dog(Uncharted 2 ) се денес фирма благодарејки на Сони... Па верувам дека И иксот би издржа за Killzone 2 и Uncharted 2 . Види го клипот на Cryengine 3 и се глеа што е што . Сонито ги крие детаљите што неможе да ги испроцесира секогаш со темни елементи или темница , А за издржливост не глеј на страни (глуп од тебе) затоа што Сони сигурно нема да пишува што им се заебале мн конзоли или па мајкрософт , а неофицијалните страни се пуни со Фанбојз ... Али ај некам расправа размисли убаво =)
П.С. Не значи дека го серам ПС3 , него викам дека моментално е подобро да се има Иксбокс во нашава земја нормално тој што му се даваат пари пак може да си бира добива две добри конзоли , но на крај на краишта ПЦ рулз без сомнеж ...

PS3 Motion Controller baby :). Натал е добро за во друштво, за друштвени игри. Додека возење, пукање и слично е дебилно.
Наталот ке биде бољи затоа што ако правиш више Motion Controller нека биде Hands free baby ( иако мене ми е срање тоа се на се) Wii тоа веке го направи прв ...

Брату сега да ти кажам ја тебе , Прво цдињата воопшто нема да бидат иднината тоа држи ме за збор ке
видиш

Да де, тие за џабе почнаа цдина од 100ГБ да прават.
Второ ПС3 е дупло помалу купувано од Икс Бокс

Провери колку се купува ПС3то откако му падна цената па после кажувај :)
Трето Да Killzone 2 и Uncharted 2 имаат добра графика но тоа е бидејки сони инвестираат малце повеке од мајкрософт (тапа е знам се слагам) плус сонито друже од кога е излезено? а кога Иксбокс ? Нормално ке имаат повеке ексклузиви кога работат со нив 100 год .

Немаат повеќе ексклузиви, и остај ти тој муабет од кога било сонито. 360ката излезе прва, така да нема врска овој муабет.
На пример Naughty Dog(Uncharted 2 ) се денес фирма благодарејки на Сони

Што има врска со муабетот 360 вс ПС3?
... Па верувам дека И иксот би издржа за Killzone 2 и Uncharted 2 .

Џабе е братче, 360ката не чита блурејки, ќе ги стават игрите на 10 двда? Самите девелопери рекоа дека КЗ2,МГС4 не се возможни на 360ка.
Види го клипот на Cryengine 3 и се глеа што е што . Сонито ги крие детаљите што неможе да ги испроцесира секогаш со темни елементи или темница ,

Чекај да излезе играта после ќе зборуваме.
А за издржливост не глеј на страни (глуп од тебе) затоа што Сони сигурно нема да пишува што им се заебале мн конзоли или па мајкрософт , а неофицијалните страни се пуни со Фанбојз

Да да, Микрософт за џабе почнаа секоја година нови плочи да прават затоа што ептен им се јаки плочите :). Фанбојз со ова нема врска. Фанбој е човек што и после 3-4 расипани конзоли пак ќе ја купи истата. А такви имам видено многу.

... Али ај некам расправа размисли убаво =)
П.С. Не значи дека го серам ПС3 , него викам дека моментално е подобро да се има Иксбокс во нашава земја нормално тој што му се даваат пари пак може да си бира добива две добри конзоли , но на крај на краишта ПЦ рулз без сомнеж ...

Епа јас не зборувам за кај нас, за нашава земја нормално дека подобро е 360ка, многу поефтино е. ЈАс самоиот не можам да си дозволам да купам 40-50 игри годишно. ПС3ка имам само за ексклузивите.

Пак ПС3 не се продава доволно колку иксбоскот , а за Naughty Dog што ти кажав не ме разбра очигледно ме мрзи да пишувам сеа. Тоа ти остај они што прават 100гб цдиња не се они иднината ( Onlive ) пример... Секогаш идеме на покомпактно а цдто више и не е до толку (фигуративно) А иксот има хард ко Пс3 па затоа КЗ2 и МГС4 нема да бидат толку голем проблем, парите се во прашање и договор (војна на конзолите:baeh:) која поише по ексклузивни игри има тоа повеке привлекува купувачи .
Поздрав ЕРт :party1:

Бај д веј дали више некој ја гејма Army.Of.Two.The.40th.Day.RF.XBOX360 ? Нека каже импресии :wink:http://0.arenabg.com/download.php?i...f=Army.Of.Two.The.40th.Day.RF.XBOX360.torrent

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom