Нè брка полиција од парк, што со тоа?

• Креатор на темата Креатор на темата pomarandza
  • Време на започнување Време на започнување
Значи и по 20 страни не сфаќам зошто се буните:

Забрането е пиење алкохол ако си малолетен.
Забрането е продавање алкохол по 19 часот.
Забрането е нарушување на јавен ред и мир по 22 часот.
Забрането е малолетник да биде надвор по 00 часот.
Лична карта задолжително треба да се носи секогаш и секаде.

(Не знам дали е забрането пиење алкохол на јавни места, поточно на отворен простор така да ова со резерва го ставам)

Епа ако е забрането ова (а не само кај нас туку и во цел свет), зошто тогаш воопшто се буните не знам? Што ви пречи? Што не се пијанчите по подруми или не се собирате по куќи по станови? Многу ме интересира тоа. Ако сте толку фраери што давате отпор по полиции, што не се испијаните тогаш пред вашите, да бидете барем фраери со стил?

Море јас пак ќе ви кажам, бидете среќни што не живеете некаде погоре, кога ќе те пернат некоја казна, или ќе чистиш кондоми од автопат недела дена или ќе платиш некоја казна ѓавол и пол.

Дури сега сфаќам колку се будали што не ни даваат безвизен режим, ќе им ги наполниме државните каси ние.

(Не знам дали е забрането пиење алкохол на јавни места, поточно на отворен простор така да ова со резерва го ставам)

Епа ако е забрането ова (а не само кај нас туку и во цел свет), зошто тогаш воопшто се буните не знам? Што ви пречи? Што не се пијанчите по подруми или не се собирате по куќи по станови? Многу ме интересира тоа. Ако сте толку фраери што давате отпор по полиции, што не се испијаните тогаш пред вашите, да бидете барем фраери со стил?

Море јас пак ќе ви кажам, бидете среќни што не живеете некаде погоре, кога ќе те пернат некоја казна, или ќе чистиш кондоми од автопат недела дена или ќе платиш некоја казна ѓавол и пол.

Дури сега сфаќам колку се будали што не ни даваат безвизен режим, ќе им ги наполниме државните каси ние.
21 :pos:
инаку , да тие се правилата.
И стварно - аман веќе како не сфативте дека ДОКОЛКУ СЕДИТЕ ВО ПАРК И НЕ ПРАВИТЕ НИШТО , НЕМА ДА ВИ НАПРАВАТ НИШТО. А доколку правите...епа џабе се буните!!!!:smir:

21 :pos:
инаку , да тие се правилата.
И стварно - аман веќе како не сфативте дека ДОКОЛКУ СЕДИТЕ ВО ПАРК И НЕ ПРАВИТЕ НИШТО , НЕМА ДА ВИ НАПРАВАТ НИШТО. А доколку правите...епа џабе се буните!!!!:smir:

Па и јас тоа спомнав во претходниот пост, ништо не сум правела што не треба и никогаш ништо не ми пререкле ниту па лична карта ми побарале :)

кога и овие две работи ќе се применат ВО ЦЕЛОСТ,верувајте дека се ќе се врати како порано!!:smir:

Па и јас тоа спомнав во претходниот пост, ништо не сум правела што не треба и никогаш ништо не ми пререкле ниту па лична карта ми побарале :)
Тебе несмеат :pos: се утепа сликајќи го паркот.Страв им е!!:pos2:
Инаку , доколку сите се држите до правилата нема да имате никаков проблем.А вие очекувате да се пијанчите и глупирате и да биде ок.И после кога ќе ве соберат во станица : „ Мамо и тато ништо не правевме де!“ Нон-сенс.
Џену Грл е во право.Да се држите до тие правила и нас ќе не остават повеќе да седиме во парк , а не заради некои испијанети дечишта кои покажуваат симптоми на делквенти и ние нормалните да си одиме порано!!!!

Џабе закони триста чуда,треба како у Истанбул што било со пушки шетале ако напраиш нешо пукаат,е така само ни треба на нас,иначе со закони џабе ти е,врски ова она и пак стара песна,само колку да се рече дека работат нешо со ова закониве.:back:

Џабе закони триста чуда,треба како у Истанбул што било со пушки шетале ако напраиш нешо пукаат,е така само ни треба на нас,иначе со закони џабе ти е,врски ова она и пак стара песна,само колку да се рече дека работат нешо со ова закониве.:back:

Потполно се согласувам.Закони саму не трупаат а ни казни ни ништо!И како сакате да ни дојде памет?Абе дива лига сме...:tapp:

А зашо не земат да ги прочешлаат кафичите кај шо даваат Алкохол на 15 годишни деца ? Па да видат таму колку ѓон пијани копиљаци ќе најдат...ама све е ова поврзано и испланирано..

Потполно се согласувам.Закони саму не трупаат а ни казни ни ништо!И како сакате да ни дојде памет?Абе дива лига сме...:tapp:
па ако ти немаш памет.. и малце грижа на совест со тоа што правиш...кој и да дојде нема да може да те смени.. глуп си е глуп... ќе го тепаш..ќе го ставиш затвор.. кога ќе излезе пак иста приказна

А зашо не земат да ги прочешлаат кафичите кај шо даваат Алкохол на 15 годишни деца ? Па да видат таму колку ѓон пијани копиљаци ќе најдат...ама све е ова поврзано и испланирано..

Па фала богу,колку да се види дека нешо работеле :(

Епа проб е баш тоа што..
Алкохол + било полнолетна, било малолетна личност + КАФИЧ = Културно пиење
а од друга страна па..
Истото + ПАРК = Некултурни, накурчени дечишта што немаат друга работа во животот. Пијаници и наркомани.
А оние што се секоја вечер у кафани и биртиишта а има и деца до 15 години таму тие не прекршуваат ниеден закон? :tapp:

Епа проб е баш тоа што..
Алкохол + било полнолетна, било малолетна личност + КАФИЧ = Културно пиење
а од друга страна па..
Истото + ПАРК = Некултурни, накурчени дечишта што немаат друга работа во животот. Пијаници и наркомани.
А оние што се секоја вечер у кафани и биртиишта а има и деца до 15 години таму тие не прекршуваат ниеден закон? :tapp:

Не бе тие не се пијаници шо ти е ... се праат летви на културен начин седнати на стол :pos2:

Аа еп нек ни стаат столчиња у парк што :pos2: Значи у колиба горе на брдо не те апсат? :pos2: Абе рациите беа ради едно - ДА ИМ СЕ ПРААТ ПАРИ НА ГАЗДИТЕ НА КАФИЧИТЕ. Како сакате кажете ги здоболе нив за законите си гледаат за џебот.

Полицијата е најголема мафија у државава.

ее да тоа е разликата..у парк тие што се пијанчат се пијаници,а тие по кафани се културни. ее баш супер. од сега па натаму и јас све во кафани ќе се начукувам и чичковците полицајци ќе ми можат да ми се фатат за половиот орган..баш фино.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom