Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Се е кажано
Можеби е поскапо, ама затоа коа ќе се качиш во такси и тоа компанија кај и да идеш сегде куца исто. А и во сите кафичи не е 100 ден нес кафе. Постојат и кафулиња каде цените се попристапни за граѓаните....
Лично јас кога би напрвила споредба Охрид Дојран со задоволство Дојран ќе изберам. Можеби езерото не е исто меѓутоа цените се попристапни и секако нема да ги гледам "VIP" фаците како седат на славија и мрчат за секој што ќе помине. Струмица ( одалечена 15 мин со кола од дојранско езеро) поготово во август има многу туристи и од Бугарија и од Грција и иселеници што доаѓаат преку лето. Па цените не им рипаат до небо и нашиве од Македонија можат топ да си поминат. Така да во секој случај според мене одмор значи одмор во вистинска смисла на зборот. Да одмориш од се и секој. А не Охрид коа ќе отидам се осекам по два дена престој, како у Скопје да сум....

со темава Авторот/Охриѓанецот сака да каже:
Зашто Охриѓани им ги сечат опашките на кучињата??
-ДА НЕ ИМ СЕ РАДУВААТ НА ТУРИСТИТЕ![]()
Не чинит тој бе... ич не го сакам, а често го купват моиве дома :jaj:Немат шанси 600-грамски леб 13 ден.
Иначе Охрид иаме убав селски(на дрва печен) прилепски леб за 29 ден.Мљаццц...
Заеби.. не чинит оваа година требит бесплатно да е за догодина да има појќе туристи:wink:Иначе да се демантирам самиот себеси од еден претходен пост кај шо повикав на намалување на цените :smir:
Плажа Елешец, (во сопственост на Лоте компани) годинава ги имат намалено цените на лежалките за 50%, лани една лежалка се наплаќаше 100 денари, сега се по 50че. Некои пијалоци се намалени за по десет денари, пример: нескафе од 80 на 70, кока кола, фанта, 7up од 70 на 60, и сл.
(п.с. имат место и за паркирање ако сте со кола, секако за без пари)
И ова да не не ви чинит? :smir:
Заеби.. не чинит оваа година требит бесплатно да е за догодина да има појќе туристи:wink:
И тие острите камчиња да се истребит потхитно!
Пуста љубомора скопска до кај терат... Кога би направила споредба, убо да си поминиш во Дојран, поздрави ги комарците!Тие ВИП фаците шо ги спомна во главно се скопјани, клошари шо собрале сто евра и мислет господ за јајца дека го држет, па пошо се клошари, немојш од на плажа да ги истераш ко синкир вода немет видено. Скопска работа, скапо ви е, една година 80 денари макијато плакав кај вас, па не плачам ко вас пошо скапо ви е 60 ден да плакате за истото кај нас.Идате со десет кила мелено месо и еден пакет паштети па се прајте туристи некој, белград далеку е за вас! Охрид и Скопје не го споредви,пошо скопје никогаш немојш да се одмориш за разлика од овде, чим влезиш во градов почвиш да се одмараш.Зато прекини да мрчиш за Охрид и оди кај сакаш, само немој ко цел форум да скокате ко петлиња против градов и на крај пак да се нацртате овде.Си знајте вие кај е убо, само никако да признајте. Убо да си поминиш летово,да си се одмориш и фрустрацијата на друго место да си ја лечиш![]()
И не е 60 ден кај вас така да не се праи мн скромен имам ја познаници што идат таму и знаат колку е и што е. А и да ќе споредувам што сакам имам право на свое мислење и на критика, како и останатите од форумов, така да твој проблем си е како ќе ги прифатиш тие критики. Понатаму Охрид неам отидено 4 години не ни планирам од проста причина затоа што за истите пари, плус минус ги трошам на други туристички дестинации надвор од држава. Дојран ми е како втор дом и за мене е едно од најубавите места во земјава, така да ти не мораш истото мислење да го имаш. Охрид ко Охрид е убав град никој не го оспорува тоа, ама не значи дека е најубав и дека е потреба на секој скопјанин да се црта секое лето таму. Оние што имаат подлабок џеб и што ги заработуваат, не ги оставаат парите во Инекс Горица за една пијачка. Пошто има мозок да направи толку пари, има и мозок да види нешто ново, се едно здосадува, а верувам дека скоро секој втор од Македонија најмалце двапати го има видено Охрид...За комарци постојат мн препарати прост пример АУТАН. За Vip фаците фала богу си ја сфатил поентата моја. А ако ти не се жалиш за нашите цени нема ни да спомнувашИ не е 60 ден кај вас така да не се праи мн скромен имам ја познаници што идат таму и знаат колку е и што е. А и да ќе споредувам што сакам имам право на свое мислење и на критика, како и останатите од форумов, така да твој проблем си е како ќе ги прифатиш тие критики. Понатаму Охрид неам отидено 4 години не ни планирам од проста причина затоа што за истите пари, плус минус ги трошам на други туристички дестинации надвор од држава. Дојран ми е како втор дом и за мене е едно од најубавите места во земјава, така да ти не мораш истото мислење да го имаш. Охрид ко Охрид е убав град никој не го оспорува тоа, ама не значи дека е најубав и дека е потреба на секој скопјанин да се црта секое лето таму. Оние што имаат подлабок џеб и што ги заработуваат, не ги оставаат парите во Инекс Горица за една пијачка. Пошто има мозок да направи толку пари, има и мозок да види нешто ново, се едно здосадува, а верувам дека скоро секој втор од Македонија најмалце двапати го има видено Охрид...

Убав си е,само во последно време му варират квалитетот.Не чинит тој бе... ич не го сакам, а често го купват моиве дома :jaj:
Убав си е,само во последно време му варират квалитетот.

Озбилно сега, како се движат цените по дискачите и по кафичите? Чистокрвен охриѓанец да ми каже со цифри молам! Фала!:back:И после Јован не знаел шо зборвит... :tv:Во понеделник доаѓам! На месец дена! Глејте да останам без денар уште првите 15 дена, па да морам принудно да си одам...Озбилно сега, како се движат цените по дискачите и по кафичите? Чистокрвен охриѓанец да ми каже со цифри молам! Фала!:back:
Е за инет не ти кажвам, дој види си... и ак не ти чинит не идај појќе :tv:А пак и најде кој да кажвит за дијалектов. Како се нервирам на лето ко ќе слушам по градов „Кај ќе искачаме по дискачиве...“ Ам ако ви е за скачење, могли би да скачете и од Канео мор другови и другарки. Се наполнале со србизми онаму и тие мене ќе ми продавет приказни за јазиков. А од овде и Климче и Наум и универзитети и писменост и све си почнало. А ко ќе дојдат кај нас трчет да се сликет со Климчета на плоштад и со Кире и Мето понака на кејон. А да ги прашаш ни знает ни кој биле ни шо биле, и плус не знает да зборвет македонски и на крај тие ќе прает вицој за дијалектов наш... Абе од такви... баш од такви луѓе ни пропаѓат нас државава, не од друго, од нив...