Абе многу лично ова и љуто, некако, нели?
Што тоа ти знаеш за мене па да ме оцрнуваш вака, па да ме ставаш во групации, да инсинуираш „скриени намери и агенди“... „отцинкате, заебете и излажете“... хало, дечкооо!!!
Јас сум 35 годишен хетеросексуалец во регуларен, среќен брак, со млада паметна чељад и голема желба да го видам светот со помалку агресија, омраза и страв.
Што си ти?
1. Имам идеја. Опширно е елаборирана во темата за Швеѓаните и хомосексуалниот брак.
2. Не е ново, туку постои отсекогаш. 1/10 од луѓето се и отсекогаш биле хомосексуалци.
3. Ова ти е тотално вон контекст. Никој тебе не ти го оспорува правото на свој дом и апсолутна власт во него. Сам одбираш кого ќе пуштиш дома. Тоа што на ЛГБТ би им се дозволило да бидат третирани како сите останати луѓе нема никаква врска со тоа кого ти ќе пуштиш да ти влезе дома.
4. Ова е, според мене, уште една нелогична аналогија. Кој ти дава тебе за право да градираш права, да одредуваш динамика на спроведување?!? Право е право. Или го имаш или го немаш. Практикувањето на правото зависи од тебе, но и од идиотлукот на другиот. Она со настрани-нормални више ми е преку кур да го објаснувам. Треба да се потпрочита нешто.
Па. Човек кој толку се залага за одбрана на правата на педерите, толку му е истото важно на форумов, освен сопствената Академија, во кој круг на луѓе да го ставам?
Особено кога прв почна да импутира идеи за стравови, фрустрации и што се не друго кое ми изнакажа.
За мене со муабетите си ми сличен на Жарко Трајановски, Ивица Антевски, Ирена Цветкович, Никола Гелевски.
Јас тие ги ставам во иста група, а ти бидејќи не нудиш нешто ново, на пример идеја за компромис некој, како би живееле заедно, но сепак разделени, која би била интересна и креативна, те пак ставам таму.
Каде ти припаѓаш, јас разбирам индивидуалност но твојата потреба да се послужиш дури и со лични напади и квалификации, ми доаѓа да заклучам дека ова ти е машала болна и блиска тема.
Тоа како си и што си, брак, нека ти е со среќа, никогаш мене не ме интересирала позадината на ставовите, туку самите ставови и на нив сум реплицирал.
А тоа дека има форумџии кои се без осет па се обидуваат да навлезат некаде каде не им е место тоа нека им седи, мое е да ги посочам не нападнам.
Знам дека традиционално во Македонија е оговарањето, па ги разбирам ситните души кои се служат со него.
Не верував дека и ти ќе бидеш дел од нив, но повторно, немаш некој друг начин за презентирање на твојот став.
За 3. Мојот дом е Македонија. Не знам како не ти дојде на памет, дека пошироко е она кое ни е блиско и кое не сакаме да го валкаат секакви.
4. Секое право го имам да определувам што сметам за правилно, тоа е она кое повеќето луѓе го сметаат за правилно.
Јас ја разбирам твојата револуционерна еуфорија, но истата ќе изгасне набргу.
Добро, ако немаш друга работа можеш и понатаму да се маткаш со истово, но нема некоја промена од твојот ангажман да се види.
----Alternativef------
Дибек, најдобронамерно, за доброто на твоите нерви, не се обидувај да им докажеш, залудно е
Има повеќе теми отворени за овој проблем, сите завршуваат исто. Едните се убедени дека од хомосексуалците потекнува сето зло на овој свет, другите дека се нормални, обични луѓе кои заслужуваат да имаат нормален живот.
Мислам малце забега темава во исправање криви дрини.
-------------
Тоа е и поентата, педерите да престанат да замараат со желби за некои права и да си продолжиме да си живееме како и досега.