Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    624
Може со кинеските месари да се соработува.

Муабетот е за уличните кучиња да се убијат или не, не ми мешајте месо у фрижидер со улични кучиња или пак шумски животни (иако и они се убиваат) со улични кучиња.

Кога веќе е решено да се убиваат кучињата има модерен метод, како на пример преку перкусија која го зашеметува животното е тек тогаш не осеќа ништо бидејќи влијае на нервниот систем и на центарот за болка(го буташ во несвест). Е тек тогаш можеш да го убиеш. Е ТОА Е НЕОСЕТНА СМРТ А НЕ ЕУТАНАЗИЈА.

Прочитајте го следново (иако се работи за фармски животни може да се примени и кај кучиња):

„Колење“ е убивање на животните за храна и претставува процес кој најчесто е составен од две фази:
1)Зашеметување – индукција на губење свест „за многу кратко време“
2)Убивање – процес по зашеметувањето кој предизвикува неможност за физиолошко опоравување и води кон смрт на животното.

Практично не е возможно да се постигне моментална „неосетливост“
Возможно е да се постигне губење на свеста за кратко време, каде животното не е свесно за колењето
Ако процесот на зашеметување може да индуцира губење на свеста за помалку од 300 ms тогаш се смета за МОМЕНТАЛНА

За секое фармско животно оптималните методи за колење вклучуваат:
Постигнување на моментална состојба на губење свест
Пропратена со брза смрт
Овие принципи се составен дел од повеќето легислативи ширум светот

Пиштол за зашеметување со пенетрација: при правилна апликација индуцира губење свест за 150ms

Picture1.jpg

Picture2.jpg

Picture3.jpg

Перкусионо зашеметување: при соодветна апликација индуцира нечувствителност во рок од 150 ms
Picture4.jpg

Перкусија – силен удар на едно цврсто тело спроти друго
Потрес – привремено губење свест поради удар во главата
Перкусионите зашеметувачи овозможуваат сила (енергија) која резултира со потрес на мозокот

Електрично зашеметување: Струјата може да предизвика некоординирана електрична активност (епилептиформна активност) во мозокот која резултира со губење свест кај животното
Picture5.jpg

Електрично зашеметување предизвикува моментална бесчувствителност и се смета за добра пракса
Електрично убивање, НЕ гарантира бесчувствителност и може да предизвика агонална смрт кај животното
Примената на електричната струја во двата случаи е РАЗЛИЧНА и не треба да се поистоветува
Picture6.jpg

Муабетот е за уличните кучиња да се убијат или не, не ми мешајте месо у фрижидер со улични кучиња или пак шумски животни (иако и они се убиваат) со улични кучиња.
Така е, но не мешајте ниту дека имаат душа, ниту луѓе бездомници и ромчиња што просат, ...затоа што тоа се веќе други теми.

Светот познава масовна ликвидација во урбани средини, претходно постирани (дури и во скандинавски земји, као едни од најхуманите држави според многу показатели). Кој сака, кому му е жал за тие кучиња нека згрижува, дава пари за згрижување, донира, подарува...секоја нормална држава се труди да ги сотре уличните глутници само балканските држави се налик на отворена зоолошка -со кучиња, мачки, коњи...

Подобро да ги "успијат" отколку да ги вратат на улица каде што ќе бидат шутирани, тепани, труени:)
А и кога се на улица преставуваат опасност за сите.

Колку е “хуман“ третманот во Македонија, поточно во Скопје.

Повеќе од 15 мачки и пет кучиња изминатава недела се отруени во скопската населба Карпош 1. Силвана Стојанова, од здружението за заштита на животните „Анима мунди“, вели дека сите труења се извршуваат на 10 метри од детската градинка „Распеана младост“. Таа вели дека се поставува голема количина на отров бидејќи била сведок дека кучиња од 20-25 килограми се усмртуваат за неколку секунди.

Извор.

Онака чисто информативно (за тие што нема да кликнат на линкот и да ја прочитаат целата вест) да кажам дека кучињата и мачките се отруени и во двор на градинка.

Какви кретени значи постојат,па тие имаат ли памет што прават,на само што може некое невино кученце да умре,туку и дечиња,штом фрлале отров дури и во градинката.
Ненормални,а баш во Карпош 1 живеат бабами и дедоми и јас често таму одам со моето кученце,па да го начекам тој кретен што потенцијално го загрозува животот на децата и моето кученце има да го обесам на плоштад да виси....свашта,е сега се изнервирав :lut:
Тој со цел да ги отруе уличните (а нема право да ги труе) кучиња може да отруе домашно кученце што сопствениците си го сакаат и се грижат за него или дете.

Така е, но не мешајте ниту дека имаат душа, ниту луѓе бездомници и ромчиња што просат, ...затоа што тоа се веќе други теми.

Светот познава масовна ликвидација во урбани средини, претходно постирани (дури и во скандинавски земји, као едни од најхуманите држави според многу показатели). Кој сака, кому му е жал за тие кучиња нека згрижува, дава пари за згрижување, донира, подарува...секоја нормална држава се труди да ги сотре уличните глутници само балканските држави се налик на отворена зоолошка -со кучиња, мачки, коњи...
проблемов во балканските земји е што сељаците се по градовите нив во крвта им е да им шетаат селски кучиња низ село и по двор

Жално е кога се спомнува убиство, но сепак мислам дека не постои попаметно решение. Кучињата скитници се насекаде по улиците и претставуваат опаснот за луѓето околу нив, а особено за малите деца. Постојано по улица гледам турнати канти за отпадоци и многу ќесиња и друг отпад по улицата, а сето тоа е вина токму на кучињата скитници.

Жално е кога се спомнува убиство, но сепак мислам дека не постои попаметно решение. Кучињата скитници се насекаде по улиците и претставуваат опаснот за луѓето околу нив, а особено за малите деца. Постојано по улица гледам турнати канти за отпадоци и многу ќесиња и друг отпад по улицата, а сето тоа е вина токму на кучињата скитници.

-Постои попаметно решение од убиство,а тоа е кастрација.Живот што не си дал несмееш да одземеш.

-Сигурна/ен си дека тоа е вина на кучињата скитници?
Јас многу почесто гледам како луѓе скитници вадат и фрлаат ќесиња од кантите,отколку кучињата.

-Постои попаметно решение од убиство,а тоа е кастрација.Живот што не си дал несмееш да одземеш.

-Сигурна/ен си дека тоа е вина на кучињата скитници?
Јас многу почесто гледам како луѓе скитници вадат и фрлаат ќесиња од кантите,отколку кучињата.

Сосема си во право. Потпис за мислењево...

ja mislam deka nie sme najpametni i najaki zivotni na planetava i mozheme sho sakame da pravime so drugite, posebno so skitnici i slicni.

a toa deka imalo vrska, i samiot isus pecal ribi (so znaci gi ubival) i posle gi prael pojce so finta.
isto i za prinesuvanje zrtvi so jarinja sho praele apostolite.

mislam deka e mnogu skapo da se ubivaat so inekcii, ili so gas vo logori.
znaci ja mislam deka najubavo i najinteresno bi bilo da se udavat vo nekoj bazen golem so voda, zatoa shto koga edna tura kucinja ce bide udavena, za slednata ne treba mnogu voda da se doturi.

posle neka gi frlat u masovna grobnica i tolku.

А најпаметно решение е да му ги извадат забите, па да не касаат, зошто да се кастрираат кучето нема да ми го опаша мене, ќе ме гризне за газ или евентуално бут(и нема да ми биде прв пат).

Случајно влегувам на темава не знам зашто ама почна да ми боде очи и решив да го напишам овој пост без разлика дали некој воопшто ќе ме прочита или не :toe: .Јас сум против т.н. успивање на скитниците ,21 век сме треба да се најде начин ,пред се кучето доколку не е здраво треба да биде излекувано па да помине некој период во некое место каде ќе биде згрижено ,па да се даде на посвојување доколку не е агресивно ,доколку не е агресивно ,а нема кој да го вдоми односно да се грижи за него да биде кастрирано ,а доколку напаѓа на се и на храна и по природа е агресивно ,само во овој случај да се успива ! :uvo:

Абе ајде се е средено во државава,па за кучињата се фатиле.
Остајте ги на мира кучињата,доста се изживувате со нив!
Кастрација Да , Успивање НИКАКО!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom