- Член од
- 6 септември 2007
- Мислења
- 1.361
- Поени од реакции
- 2.176
Јас незнам која е практиката кога се успиваат, и дали им се некако класифицирани, кое под ред, старо, младо, болно, здраво, етц, и секако како обожавател на животни би преферирал само тие што мора да се успијат, и кога лично ме праша, да, да би менаџирал со буџетот би одвоил повеќе за згрижување ако сум во можност.
Не е спортски ние да сме woшите кога сите дискутираме на иста тематика со иста цел, решавање на проблемот, и не, не се малите здрави кученца проблемот, туку бесните и болните, но ако останат на улица, и не бидат успиени или посвоено, како и да е, ќе станат и тие бесни и болни, и се` така all over again. Значи ако нема нагла промена џабе е. Еднаш ќе замижеме сите за подобро утре, за нас и за нив. Ако згрижување и посвојување не е опција или нема доволно буџет или едноставно не е изводливо според сегашните органи. Значи треба само да се гледа на поголемата слика. :smir:
Проблемот е дека не треба да бидат на улица. Апсолутно се согласувам. Ама не е начин со мачење и убивање, по примерот на хуманиот Пиповски.
Постојат начини, ама во вистински држави. Буџет има, изводливо е, само други им се приоритетите, if you know what i mean :smir: