Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    624
Не ве разбирам најсериозно..
Имам чувано ко дете и куче и маче, значи не дека ги мразам животните, туку кога никој не превзема ништо мене ми е помило детето мое од кучето и да МОЕТО ДЕТЕ НИКОГАШ НЕ ФРЛИЛО КАМЕН ИЛИ НЕ ИСКЛОЦАЛО КУЧЕ НИТ МАЧЕ, па пак им ржат и не дечињава им е страв да седат доле без надзор се собрала гулутница од 10 кучиња, кај што хараат низ населба таму и контењерите ги растураат мочаат, какаат кај ќе стигнат и решение најдобро што е ? Да си седат и да си продолжат да се котат дур не почнат да трчаат и да касаат се живо што ќе помине, куче е територијално животно, колку повеќе се собираат се повеќе се посилни и поагресивни, кога никој не превзема попаметна идеа да ги прибере или организира изградба на некоја ко фарма за кучиња јас друго решение сем успивање не гледам најискрено.

Според мене, најхумано решение за оние кучиња кои нема да си најдат добри сопственици е да се успијат. Гревота е да се чуваат затворени во стационар. Гревота е да талкаат и да бараат храна по депонии. И да не дојде до забуна, сакам животни.

Единствено решение е да се уништат сите кучиња скитници. Можеби звучи нехумано, но не можеме да дозволиме улиците да се наполнат со кучиња.....

Нели беше муабетот да се успиваат? Или и тоа им е многу скапо па почнаа да стават отрови за глувци :) Од глупави на поглупави начини слегнуваат... Со отровите не само што кучињата умираат, туку и луѓето (децата) се во опасност.

Им се видело ко побрза постапка изгледа. Уште не се знае кој го истурил отровот, но има низ цела населба. Грам памет немаат, битно уличните ќе ги утепаат, а за другите штети што ќе ги направат не размислуваат.:toe:
Да ти е страв да го прошеташ кучето.:uvo:

Единствено решение е да се уништат сите кучиња скитници. Можеби звучи нехумано, но не можеме да дозволиме улиците да се наполнат со кучиња.....

Упс видиш, толку сме биле несовесни и неодговорни што веќе сме дозволиле.

Без разлика дали е некој за елиминација на кучињата или не, труењето е недопустиво и апсолутно несоодветно како решение!

Оние луѓе што сакале да посвојат куче од Вардариште минатиот петок им одложиле за денес...а денес ги немало нивните кучиња:tapp:

Има ли пострашни суштества од поедини ЛУЃЕ?
Кучето на улица рефлексно реагира од страв, зашто од мали нозе знаат само за подигнат камен кон нив од „Хуманите“ луѓе како принц и останатите....

Принц е хуман кон луѓето.
Принц е нехуман кон пилешките прсти (ги сакам крцкави).
Јебига, Принц има доблест јасно и гласно да каже што е и кои се неговите вистински ставови, а не со лицемерие и зад грб :)

Кучињата не може да ги НЕМА, ете што ме иритира најмногу. Како тоа ги НЕМА? Или ги земал некој друг (што не е ништо лошо... прв дошол - прв услужен), или ги пуштиле пак по улици (и ова не е којзнае што... не можат да чуваат во стационар 5.000 кучиња кога всушност нема волонтери што би прифатиле да им ги чистат кафезите), или трето, ги успиле, ама за ова би им кажале така, нема што да се срамат. Ама не може да ги НЕМА.

Принц е хуман кон луѓето.
Принц е нехуман кон пилешките прсти (ги сакам крцкави).
Јебига, Принц има доблест јасно и гласно да каже што е и кои се неговите вистински ставови, а не со лицемерие и зад грб :)

Кучињата не може да ги НЕМА, ете што ме иритира најмногу. Како тоа ги НЕМА? Или ги земал некој друг (што не е ништо лошо... прв дошол - прв услужен), или ги пуштиле пак по улици (и ова не е којзнае што... не можат да чуваат во стационар 5.000 кучиња кога всушност нема волонтери што би прифатиле да им ги чистат кафезите), или трето, ги успиле, ама за ова би им кажале така, нема што да се срамат. Ама не може да ги НЕМА.

Неможе никој да ги земе зошто денот за посвојување е само петок наутро. Успиени се многу веројатно....а зошто кога им се најдени сопственици?

И ти не си хуман
Хуман е да го сакаш секое живо суштество и да помагаш:back:

Колку ми е интересно дека наместо убивање или терминирање зборите успивање :). Како тоа убаво збучи, ги успиле :). Да беа луѓе дали исто ќе ги „успиваме„?

Процедурална забелешка :).

Колку ми е интересно дека наместо убивање или терминирање зборите успивање :). Како тоа убаво збучи, ги успиле :). Да беа луѓе дали исто ќе ги „успиваме„?

Процедурална забелешка :).
Терминот се употребува и кај луѓе, во смртна казна со инекција велат успивање :)

Неможе никој да ги земе зошто денот за посвојување е само петок наутро. Успиени се многу веројатно....а зошто кога им се најдени сопственици?

И ти не си хуман
Хуман е да го сакаш секое живо суштество и да помагаш:back:

А ти хумана испичке мајчине испадна, хумана на збор?
И кога си хуман треба да си хуман према се', и према луѓето и према животните, растенијата, облаците, сонцето, водата, воздухот.... И треба да си физички и психички хумана личност, а не само форумски.

Ооооо души наивни, никогаш нема да бидете
Mother_Teresa.jpg

П.С. Симнете си ги маските, заврши маскембалот. Сите знаеме дека чувате ројал класа кучиња по дома.

А ти хумана испичке мајчине испадна, хумана на збор?

П.С. Симнете си ги маските, заврши маскембалот. Сите знаеме дека чувате ројал класа кучиња по дома.
А дали твоето е себичност што во март ќе земеш куче со дебело педигре ,а уличните ги ставаш под инекција?
Ептен навлеговте во поединечно навредување...а темата е за кучињата улични, не е ни за кучето на маца, нит кучето на малечко, нит пак твоето идно педигре кутре :pipi:
Сите си зимате кутриња со педигре, а сакаме да се успијат комшиското или пак да се пушти на улица преккомшиското. Сето тоа укажува на мелење слама во празно, плачење и кубење коси по кутрињата, а после постот одите да си се прошетате со кутрињата НЕ улични, или обратно (гајле ми е за уличните, важно моето да е здраво и живо). Принц има право во врска со тоа.
На крај секој по дома, а кучињата оставени на милост и немилост.

На крај се сведува дека сите сме хумани горе-долу (кога имаме :icon_lol:), но, некои имаат доблест реално и трезвено да размислуваат и искажуваат јавно свои лични ставови, додека други да фарбаат. Во пинк.
Јас мразам улични кучиња. Ако не може да се посвојат, ако не ги сака никој, сакам да се успијат сите до едно, колку злобно и да звучи тоа. Само да НЕ се пуштаат по улици.
И да, сакам ако некогаш чувам куче, да чувам Шарпланинец или Германски Овчар.

Оние луѓе што сакале да посвојат куче од Вардариште минатиот петок им одложиле за денес...а денес ги немало нивните кучиња:tapp:

Има ли пострашни суштества од поедини ЛУЃЕ?
Кучето на улица рефлексно реагира од страв, зашто од мали нозе знаат само за подигнат камен кон нив од „Хуманите“ луѓе како принц и останатите....

ај кажи ми вака...
имаме две опции..

успивање и втората стерилизација

па велите за првата кој ни го дал правото да ги успиваме...а некако не сте свесни дека истото важи и за втората опција..оттука кој ни дал право!!!!

па потоа скитниците ги ставате на исто ниво со кучињата..епа ако е така побарајте де стерилизација и за нив.

јас работата ја гледам вака ПРОБЛЕМ...РЕШЕНИЕ

едноставно успивање:toe:

оти ке го реши проблемот трајно а стерилазација...па кој ни дал право??

Стерилизирање за мене па е слично како успивање. На животното како единка му ја кратиш можноста да го продолжи својот род, смислата за живот ја снемува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom