Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    624
Ал види интересен детал: кокошките и рибите од секогаш биде дел од исхраната на човекот.
:

Сосема нелогична поента.
Едни животни се сложувате да бидат убиени, а други не.

Мене ми е јасно, вас ви е јасно, на сите што читаат им е јасно. Вакви реченици и правдања никого нема да излажат. :)

Сосема нелогична поента.
Едни животни се сложувате да бидат убиени, а други не.

Мене ми е јасно, вас ви е јасно, на сите што читаат им е јасно. Вакви реченици и правдања никого нема да излажат. :)

Што ти е па тебе јасно? Ништо. Цело време некои глупи филозофии тераш.

Одгледување кучиња за месо и одгледување прасиња ради месото. Не ми збори дека споредбата е нелогична. Некој да го јаде тоа што друг го чува како милениче.:uvo:

И не, не се труди да доловиш “поента“ со тоа што ќе пишеш дека некој прасиња чува за миленичиња.:wink:

Зошто да не се успијат? Граѓаните не можат да излезат наутро за на работа, децата за на училиште, од страв да не ги нападне некое бесно куче. Мене само колку пати ме имаат бркано. Проблемот мора да се реши, а бидејќи не гледам алтернатива каде кучињата би останале живи, осве ако не ги здоми некој, треба да се успијат.

Одгледување кучиња за месо и одгледување прасиња ради месото. Не ми збори дека споредбата е нелогична. Некој да го јаде тоа што друг го чува како милениче.:uvo:

И не, не се труди да доловиш “поента“ со тоа што ќе пишеш дека некој прасиња чува за миленичиња.:wink:

Значи некои животни биолошки се креирани за јадење.

Или пак луѓето ги одредиле така?
Јас знам некаде во светот кравата е света, а ние пак ја јадеме.

Некој го јаде тоа што другиот го обожава (worship, нема соодветен превод).
Прасето ко прасе, според мене може да се јаде.

Ама затоа јас не викам после, кои сме ние луѓето да одредуваме животните дали да умрат или не?
Јас викам дека да, можеме да одлучуваме.

Ти викаш не, не можеме.
Ама за свињите можеме.
И за кравите.
И за овците.
И за кокошките.

Зошто да не се успијат?да излезат наутро за Граѓаните не можат на работа, децата за на училиште, од страв да не ги нападне некое бесно куче. Мене само колку пати ме имаат бркано. Проблемот мора да се реши, а бидејќи не гледам алтернатива каде кучињата би останале живи, осве ако не ги здоми некој, треба да се успијат.

so zboras be se slusas? to deka ti imas nekakvo iskustvo kaj so te brkalo kuce i ti znaci deka sega treba da se uspijat site oti ti taka mislis :tapp:

prv pat slusam graganite da ne mozele da izlezat, pa kako toa samo kaj vas se slucva i kaj mene ima bezdomni kucinja pa ne se plasime da izlezime

И Џорџ Клуни едно време чуваше прасе како милениче:).

Неможе да се споредува свинско на маса и кучешко на маса.Од прасињата нема никаква полза ако ги чуваш,додека кучето може да биде милениче,чувар,телохранител и сл.

Човекот има голема полза од кучето,за разлика од свињата која е само за да ја изедеш,ништо повеќе.

so zboras be se slusas? to deka ti imas nekakvo iskustvo kaj so te brkalo kuce i ti znaci deka sega treba da se uspijat site oti ti taka mislis :tapp:

prv pat slusam graganite da ne mozele da izlezat, pa kako toa samo kaj vas se slucva i kaj mene ima bezdomni kucinja pa ne se plasime da izlezime

Реков, да се успијат ако не се пронајде некоја друга алтернатива како здомувањето. Читај малце.

И Џорџ Клуни едно време чуваше прасе како милениче:).

Неможе да се споредува свинско на маса и кучешко на маса.Од прасињата нема никаква полза ако ги чуваш,додека кучето може да биде милениче,чувар,телохранител и сл.

Човекот има голема полза од кучето,за разлика од свињата која е само за да ја изедеш,ништо повеќе.

Aбе ајдее??? Живот си е живот.
Од уличниве кучиња, една полза шо имаме.

Според муабетов ти викаш да се убие све што не е куче така?

Aбе ајдее??? Живот си е живот.
Од уличниве кучиња, една полза шо имаме.
Еве еден предлог од мене за да имате полза од кучињата, фино лепо одрани и во машина за правење салама. Ем народот сит, ем волците на број ем ќе си имате полза:))
п.с.Море може и тоа се практикува (дека нема никакви податоци од Вардариште каде се успаните кучиња) една етикета од посебна или шунка и кркај :)
Деликатес.

Ja коа ќе помислам на полза не ми излегуваат само салами пред очи. :toe:

Многу застранивте со дискусијата.

За мене е свиреп начинот на решавање на проблемот со овие бездомни кучиња, можеби е тоа поради фактот дека чувам кучиња уште од мал и сум приврзан, но искрено не гледам разлика меѓу уличните кучиња и домашните во однос на нивното значење и однесување.

И домашното куче, кое има сопственик може многу лесно да нападне некого, па не верувам дека поради такво искуство некој ќе предложи да се успијат сите кучиња во земјава.

Покрај тоа што сум имал ситуација каде пуштено куче, незнам дали избегало од дома или улично, било агресивно итн. меѓутоа пак не би прифатил негово успивање.

Не еднаш на пат од школо до дома ми правело друштво некое бездомно куче кое случајно се нашло, доволно било само два збора да му кажам и да осети дека не му мислам лошо па да се свива околу мене и да се однесува како да си нашло нов сопственик.

Се надевам дека оние кои чуваат куче, а поддржуваат нивно успивање (на бездомните кучиња), дека не да дојде до ситуација нивното куче да им избега од дома и некој да го собере од улица мислејќи дека е бездомно па да го успие.

Ja коа ќе помислам на полза не ми излегуваат само салами пред очи. :toe:
Добро ти можеш и на повеќе ползи да си помислиш, ама еве тоа е една од многуте :) Една ама пак е полза.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom