Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    606

Самара Морган

НЕ Е ВЕЌЕ ЧЛЕН НА КАЈГАНА
Член од
24 јуни 2009
Мислења
511
Поени од реакции
33
Не се во прашање многу пари, а со добра информираност за достапните фондови ќе имаш релативно мала инвестиција.

Има плацеви во Волково и другите околни Скопски села, каде многу лесно може да се изведе ваков проект.

Following the initiative on "Capacity Building to Implement Good Animal Welfare Practices", FAO has launched a portal for Farmed Animal Welfare, which will be an all encompassing source of information about the welfare of farm animals to individuals and organizations. The portal consists of a documents section where legislation and publications can be easily accessed, a directory, a news and events section and also information about various projects, training, funding, employment, multimedia and other links related to farm animal welfare.

http://ec.europa.eu/food/animal/welfare/international/index_en.htm

http://www.fao.org/ag/againfo/programmes/animal-welfare/en/

International Fund for Animal Welfare
http://www.ifaw.org/splash.php
Не е ова така лошо , но сама да го изведам е потешко изводливо :(
Да се собереме повеќе луѓе , повеќе донации , повеќе фондови и ова ќе биде успешно.И нема да го има повеќе овој „проблем“:smir:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Ок, доста споредувате човек со животно. Редно е да се прекинит со то, мислам дека доволно би биле зрели повеќето овде и би сфатиле дека човечкиот живот и животинскиот не би требало да се ставаат на исто мерило. Ги обожавам кучината и ниедно од нив не ме повредило, ама мислам дека требит да се прекинит со оваа глупа споредба.
Точно јас кучињата би ги ставил на прво место. За разлика од луѓето они се лојални послушни и добронамерни, карактеристики кои ретко се наоѓаат кај луѓето.

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
Точно јас кучињата би ги ставил на прво место. За разлика од луѓето они се лојални послушни и добронамерни, карактеристики кои ретко се наоѓаат кај луѓето.
Точно, не ги негирам овие карактеристики. Од мала сум растена со кучина, првото куче што го имав беше улично и знам колку се и лојални и послушни и добронамерни и искрени. И во ред е сето тоа, ама не е можно човечкиот живот да го ставаш на второ место. Кога би бирал помеѓу сестра ти/брат ти и родителите или кучето, кого би одбрал?

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
никој овде не сведува човек животно... барем не јас....
јас правам споредба со живот=живот...
вие да не им го давате здивот, воздухот, животот на животните?
кое право онда го има човеко да го одзема тој живот?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
никој овде не сведува човек животно... барем не јас....
јас правам споредба со живот=живот...
вие да не им го давате здивот, воздухот, животот на животните?
кое право онда го има човеко да го одзема тој живот?
А зашто тогаш кастрација.

Технички, и тоа е убиство ;)

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
А зашто тогаш кастрација.

Технички, и тоа е убиство ;)
e тоа е више у тема за абортус :)

значи нема закон за луѓето дали да абортират жените, нема ни за животните

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Куче напаѓа ЕДИНСТВЕНО ВО САМООДБРАНА.
Самоубиство во самоодбрана :icon_lol:.
Кучињата се животни кои што живеат на одредена територија и таа територија ја сметаат за нивна. Така да не е битно дали е скитник или е домашен чувар, ако почувствува закана од тебе ќе те нападни жестоко и не е во самоодбрана, можи човек слободно да си оди по улица и од нигде никаде да го нападни некое куче.
Ги почитувам тие што си бранат територија и само превентивно лаат, ама за агресивните џукели нема милост без разлика дали е скитник или домашен миленик, само да се осуди да ме нападни има на тешки маки да го ставам пред да замини од овај свет.

R

RAYTHEON23

Гостин
Имам што да кажам, да те прашам кои аргументи ти би ги доставил на темава.
Таму кај што си ти во странство не се шетаат глутници со кучиња по улица, ако сакаш нас кучињата да не напаѓаат а се криеш зад маската на хуманоста не ти пали барем кај мене(злобно лицемерие)

Ова му доаѓа како на К-15 клипот кога требало да помогнат за државата иселениците "големите патриоти" им рекле да дадат некоја донација за да помогнат на Македонија и они рекле: ами еве ние дониравме 1 долар, ама затоа кучето Гоце го крстивме.
E таква е вашава работа.:pos2::pos2::pos2:

Ма како можеш да мешаш деца со животни, јас би сакала тие циганчиња да се вдомат и да им се даде работа по навршување на 18 годишна возраст може и порано, исто така треба и школувањето бесплатно да им биде, а Владата треба да им помогне
види вака не ме интересира кој од кај е...како тогаш донесуваш заклучок за некој кој не го ни знаеш?????:tapp::tapp:

а која е нивна струка!!!! солинарска боја???

владата ако им помогне нив нека им помогне на сите...македонија уставно е социјална држава.

е сега треба да се примени кастрација но не и усмртување,всушност јас не би можел да разграничам што е природно овде а што не??

на крај краеви кучињата во градовите се наш резултат:toe:

зш бе толку разочаран од лугето????

еве јас сум крводарител само сега паузирам ете...кучињата не даваат крв...а тоа лојални...па зависи за која проблематика:helou:

Самоубиство во самоодбрана :icon_lol:.
Кучињата се животни кои што живеат на одредена територија и таа територија ја сметаат за нивна. Така да не е битно дали е скитник или е домашен чувар, ако почувствува закана од тебе ќе те нападни жестоко и не е во самоодбрана, можи човек слободно да си оди по улица и од нигде никаде да го нападни некое куче.
Ги почитувам тие што си бранат територија и само превентивно лаат, ама за агресивните џукели нема милост без разлика дали е скитник или домашен миленик, само да се осуди да ме нападни има на тешки маки да го ставам пред да замини од овај свет.
расист.....:vozbud:

денеска е срамота да загинеш од фико или застава или огнено оружје???:pos2:
боље куче раса прва класа да те нападне:toe:

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Јас мислам да ги убиеме луѓето и со генетски инженеринг да направиме човек куче, и така кучињата да завладеат:pos2::pos2::pos2:

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Јас мислам да ги убиеме луѓето и со генетски инженеринг да направиме човек куче, и така кучињата да завладеат:pos2::pos2::pos2:
Важи се согласувам. Ај пробај па јави ни.

Точно, не ги негирам овие карактеристики. Од мала сум растена со кучина, првото куче што го имав беше улично и знам колку се и лојални и послушни и добронамерни и искрени. И во ред е сето тоа, ама не е можно човечкиот живот да го ставаш на второ место. Кога би бирал помеѓу сестра ти/брат ти и родителите или кучето, кого би одбрал?
Ја на прво место мачката ја ставам. Оти е најубава. Па после кучето. Па после комишката Трпена, па комшијата Перо... па моите и на крај папагалот.

Ај сега ти кажи ми кога ќе треба да бираш меѓу брат ти, сестра ти, дечко ти или пак мајката или татко ти кого ќе одбереш?

Прашањево ти е банално во најмала рака. Не ни треба да помислиш да го поставиш, никогаш не треба човек да треба да бира меѓу најблиските.

зш бе толку разочаран од лугето????

еве јас сум крводарител само сега паузирам ете...кучињата не даваат крв...а тоа лојални...па зависи за која проблематика:helou:
Ако сакаш ќе ти дадат. И животот ќе го дадат за тебе без да размислат. Само сигурен сум дека ти нејќеш кучешка крв во тој организам.

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
Ја на прво место мачката ја ставам. Оти е најубава. Па после кучето. Па после комишката Трпена, па комшијата Перо... па моите и на крај папагалот.

Ај сега ти кажи ми кога ќе треба да бираш меѓу брат ти, сестра ти, дечко ти или пак мајката или татко ти кого ќе одбереш?

Прашањево ти е банално во најмала рака. Не ни треба да помислиш да го поставиш, никогаш не треба човек да треба да бира меѓу најблиските.
Moжеби си во право. Моево прашање е најбанално. Не го пишам ова за да ме сфатиш дека го потценувам кучешкиот живот, бидејќи се’ би напрајла за моево шо го имам дома. Ама уште побанално, поглупо и попатетично е то шо го ставаш кучешкиот живот пред човечкиот.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Moжеби си во право. Моево прашање е најбанално. Не го пишам ова за да ме сфатиш дека го потценувам кучешкиот живот, бидејќи се’ би напрајла за моево шо го имам дома. Ама уште побанално, поглупо и попатетично е то шо го ставаш кучешкиот живот пред човечкиот.
Не не е. Всушност сосема е обратното. попатетично е кога се лаже дека некој ни е помил само затоа што е човек. Веќе имам објаснето зошто ние како луѓе ги сакаме животните. А тоа дека ти сакаш некој скитник повеќе од твоето животно дома или слично само затоа што скитникот е човек е bullshit. Барем јас не се трудам да лажам.

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
Не не е. Всушност сосема е обратното. попатетично е кога се лаже дека некој ни е помил само затоа што е човек. Веќе имам објаснето зошто ние како луѓе ги сакаме животните. А тоа дека ти сакаш некој скитник повеќе од твоето животно дома или слично само затоа што скитникот е човек е bullshit. Барем јас не се трудам да лажам.
Oh God. 100 пати напоменав дека ОБОЖАВАМ кучина. Цел живот растам со нив. Ти не можиш мене да ме убедиш дали ги сакам или не и да процениш дали лажам или не. А ставање на исто мерило човечки живот и кучешки напоменав уште појќе пати дека е глупо или по твојов речник кажано - bullshit. И не се труди да ме прајш лажга и не ме цитирај - очигледно е дека не ми ја сфаќаш поентата.

Kajgana Shop

На врв Bottom