Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    606

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Епа за тие што си го бараат не сум чувствителна, хехе него кучиња сакаше и французинката на која што и трансплантираа лице и не личи на човек веќе и таа си го сакаше своето мило златно кутренце пред да и го откине фацијалисот. ајт:salut:

P

Princ

Гостин
И пак ќе кажам не генерализирај, јас и како љубител на кучиња сум против да бидат пуштени надвор на милост и немилост, но и против успивање (значи нешто измеѓу)
Во случајов немаме измеѓу опција. Црно и бело, кажете си го мислењето од тој аспект и околност и да легнеме да спиеме.

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.825
Филозофка....ако е тој угриз од нејзиното куче.... тогаш...... тотален офтопик... овде збориме за скитници, не за миленичиња.
Да се разбереме....многу сакам кучиња...сакам и питбули....ама не сакам кога гледам луѓе кои се плашат од скитници.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Епа за тие што си го бараат не сум чувствителна, хехе него кучиња сакаше и французинката на која што и трансплантираа лице и не личи на човек веќе и таа си го сакаше своето мило златно кутренце пред да и го откине фацијалисот. ајт:salut:
Од се има некој на тој свет настрадано, коли, мачки, тигари, луѓе, авиони итн..... Дали треба цел свет да се мрази?

Во случајов немаме измеѓу опција. Црно и бело, кажете си го мислењето од тој аспект и околност и да легнеме да спиеме.
И тие што се измеѓу имаат право да искоментират, или треба да се држиме настрана? Јас сум за сиво :)

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Од се има некој на тој свет настрадано, коли, мачки, тигари, луѓе, авиони итн..... Дали треба цел свет да се мрази?
Од мачка јас не сум видела некој да настрадал, тоа со тигарот веќе е претеризам тигрите не шетаат слободно по улица како кучињата скитници и дај молимте не се фаќај за сламка, луѓе за луѓето си постои затвор ако направат нешто затвор за кучиња што гризаат нема, авиони, коли абе ај што зборуваш ти се слушаш? Патувај со воз и со градски автобус(имаш избор)помала е веројатноста да загинеш неголи со авион или кола ете ти.
А кај да одат оние луѓе што се плашат од кучињата скитници(немаат избор), да прелетуваат со хеликоптер, или улиците се резервирани само за оние што сакаат зверови, тигри и шугави неухранети кучиња со беснило?

P

Princ

Гостин
Е нема сиво, јас сум за прозирно црно ама и тоа нема.
Тоа се опциите. Или ќе ги остават по улици и темни сокаци, или ќе ги успијат. Во моментов нема ни пари, ни волја, ни луѓе за да се направи нивно прифатилиште. Не зборуваме за избори кои на нас лично ни одговараат, туку одбираме помеѓу отворените опции кои ги имаме.

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Врти сучи сфативме дека никој не сака да убива невини кучиња ама оние агресивните на улица треба да се соберат на преглед...со еден збор незнам ама анкетава некако не набуцка сите,дај стајте и некоја реална опција :toe:

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Да се разбереме....многу сакам кучиња...сакам и питбули....ама не сакам кога гледам луѓе кои се плашат од скитници.
Епа јас сум обратна од тебе, не сакам кучиња а сакам луѓе што се плашат од кучињата скитници (да и јас не правам муабет за домашните кучиња миленици)

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Од мачка јас не сум видела некој да настрадал, тоа со тигарот веќе е претеризам тигрите не шетаат слободно по улица како кучињата скитници и дај молимте не се фаќај за сламка, луѓе за луѓето си постои затвор ако направат нешто затвор за кучиња што гризаат нема, авиони, коли абе ај што зборуваш ти се слушаш? Патувај со воз и со градски автобус помала е веројатноста да загинеш неголи со авион или кола ете ти.
Од се има опасност, и не ми врти зборови. Знам јас што пишувам и ти си последната која треба да ме праша дали се слушам.Ај тука ќе престанам, дека така ми вели нивото на расправија :)

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Од се има опасност, и не ми врти зборови. Знам јас што пишувам и ти си последната која треба да ме праша дали се слушам.Ај тука ќе престанам, дека така ми вели нивото на расправија :)
Напишано од Филозофка
Патувај со воз и со градски автобус(имаш избор)помала е веројатноста да загинеш неголи со авион или кола ете ти.
А кај да одат оние луѓе што се плашат од кучињата скитници(немаат избор), да прелетуваат со хеликоптер, или улиците се резервирани само за оние што сакаат зверови, тигри и шугави неухранети кучиња со беснило?
.......

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Мене ме има ко мала коњ ритнато, имав многу проблеми, а и немав некој избор дали коњ ќе ме удри или слон... Дали треба да се истреби коњот? Ја тенчиме и многу се одалечуваме од темата, ама така е кога не делиш улично куче од домашно.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Мене ме има ко мала коњ ритнато, имав многу проблеми, а и немав некој избор дали коњ ќе ме удри или слон... Дали треба да се истреби коњот? Ја тенчиме и многу се одалечуваме од темата, ама така е кога не делиш улично куче од домашно.
Почнавме сега баби и жаби да мешаме, јас колку што знам коњи не шетаат по улица бар не во толкав број колку што има кучиња скитници, на 10000000000 кучиња 1 коњ му доаѓа:pos2: ова вака груба проценка беше.

Член од
2 јули 2009
Мислења
340
Поени од реакции
395
Не сакам да е контрам со некои луѓе кои очигледно уживаат во тоа и само за таа цел се присутни по темиве. Не ми е јасно само една работа како некој толку ладнокрвно и без тронка жал може да напише вакви работи и да му мисли толку лошо на некое животно. Стварно не ги разбирам ваквите луѓе.

Мене не ми сметаат уличните кучиња, а и да ми сметаат сигурно никогаш, ама баш никогаш не би се согласила да се успијат (успијат е премногу благ збор за она што вие им го мислите и спремате на кучињата). И ајде сега, нас сите проблеми у државава ни се решени, рози ни цветаат, па ни дошло до јадните кучиња. Ке се успијат и што? Мислите дека проблемот е решен? За неколку месеци пак ќе има кучиња и вие пак ќе ги успивате и се така до недоглед... Можда некад и ке успеете да го уништите кучешкиот род. И што потоа? Сигурно пак нешто ке ви смета... па ајде уништете се живо и диво... И улични кучиња и мачки... и што више не... Мислам со вакви размислувања незнам до кај ке стигнеме сите.

За мене оној кој може да му посака и направи толкаво зло на едно животно не е човек. Ова е мое мислење, и никој од вас нема да ме натера да го променам. И кога подобро ќе размислам.... се гордеам со тоа што вака размислувам, зошто не верувам дека во едно куче може да има собрано толку многу злоба како во еден човек.

S

Stefi070

Гостин
Јас веќе пишав до Владата и до град Скопје дека според мене успивањето на кучињата е најдоброто што може да се направи. Не знам дали сте свесни колкави хипокрити ве прави ваквото залагање против „масакрот на кучињата“, во држава каде пола од населението ќе прогладува поради невработеност или ниски примања. Можеш да се палкаш по тоа што ќе рече Фуере или амбасадорката на Холандија или кој и да е друг, ама останува дека сите тие после завршување на мандатот ќе се вратат во своите нормални држави каде имаат време да се занимаваат со кучиња. Од друга страна, кај нас ќе правиме фешти со кучиња, мачки и полски глувци наместо да гледаме да се ослободиме од тој проблем и да си го подобриме нашиот живот.
ti ako pisa i nie ke pisime deka takvata idea e za nikade i ako sto gledas poveketo na forumot se protiv toa taka da zaludno si go trosis vremeto pisuvajki gluposti, a nevrabotenosta nema veze so to. ''da si go podobrime nasiot zivot'' A DA TE PRASAM : TEBE KE TI SE PODOBRI ZIVOTOT ALP GI UBIJAT KUCENCATA? DALI SI SVESNA SO ZBORRAS, IMA OSTANATO BAREM MALCE DUSA VO TEBE??? ZA NAS PODOBRUVANJE NA ZIVOTOT ZNACI AKO SE VDOMAT KUCENCATA I AKO MU E UBO NIV I NIE DA POMOGNIME KOLKU SO MOZIME!!!!!

Член од
2 јули 2009
Мислења
340
Поени од реакции
395
Благодарам на предупредувањето јас само им пожелувам на сите оние што ги сакаат кучињата посебно уличните да доживеат такво нешто, па потоа ќе правиме муабет :salut:
И јас ќе доживеев инфаркт кога ги поставував линковите така што не можам пак да ги барам, можеби подоцна кога ќе се одморам малце

А јас ти пожелувам се она што го посакуваш на другите, тебе да те снајде. :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom