Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    624
Како што гледаш на исто го ставаат :S Сум да не се успиват кутрињата, но ако едно од моите деца биде нападнато од куче ќе биде успиено лично од мене. Значи пред се човечкиот живот отколку животното (колку и да ги сакам) Не мешајте животно бездомник и деца.

О не, кучешкиот е далеку повреден.:pipi:

Гледаш Наташа, некои размислуваат поразлично. Кучињата пред луѓето.. Браво.

Ова ти го напиша. Не јас. Засрами се.
Ау да се срамам. Зошто?:pipi:

Кажав несакам никој да е убиен!
Како што децана можат да прават проблеми низ улиците можат и кучињата!

Напишано од Маwечко
Според законот за благосостојба на животните треба и тебе истото да ти го направат.
Според законот за благосостојба на луѓето треба и тебе истото да ти го направат...........луѓето. :vozbud:

Ау да се срамам. Зошто?:pipi:

Кажав несакам никој да е убиен!
Како што децана можат да прават проблеми низ улиците можат и кучињата!

Не се вади сеа. Погоре напиша, бездомниците се следни. Ти го напиша тоа.

Дај не споредувајте човечки живот и на животно. Одма докажувате дека сте јако несозреани :)

Според законот за благосостојба на луѓето треба и тебе истото да ти го направат...........луѓето. :vozbud:

Јас во ниеден претходен пост не ги спомнав бездомниците. А да, повеќе непријатности сум имала ради такви идиоти, него ради уличните кучиња.
Тебе ако ту фуфка од се` што лае, не значи дека истото е опасно и треба да биде успиено. :vozbud:

Не се вади сеа. Погоре напиша, бездомниците се следни. Ти го напиша тоа.
Само го пишав истото со тебе зошто толку цинично го напиша тоа како кучињата да се отпадок па премногу ти сметаат.

И тие имаат срце, и тие знаат да сакат и сакаат да се сакани како и секое живо суштество.
Они ли се криви бе што се на улица?
Агресивни се зошто постојано ги тепаат. Ако се најадени и здрави они се мирни и не прават никаква штета!

Ај сум нашла на кој да објаснувам
Мразиш секое животни и никад не си чувал па затоа не си почуствувал животниска љубов.

Јас во ниеден претходен пост не ги спомнав бездомниците. А да, повеќе непријатности сум имала ради такви идиоти, него ради уличните кучиња.
Тебе ако ту фуфка од се` што лае, не значи дека истото е опасно и треба да биде успиено. :vozbud:

Eпа незначи според твоето недозреано и детско размислување, али според тие што се надлежни и шо треба да одлучат значи.
А за бездомниците ја поддржа Маца. Исто ти е.

Eпа незначи според твоето недозреано и детско размислување, али според тие што се надлежни и шо треба да одлучат значи.
А за бездомниците ја поддржа Маца. Исто ти е.

Се` што не се совпаѓа со твоето е недозреано и детско?
Патетично душо, многу патетично.

Ради ваквите ко тебе, животот на кучињата го сметам за далеку повреден.:back:

Само го пишав истото со тебе зошто толку цинично го напиша тоа како кучињата да се отпадок па премногу ти сметаат.

И тие имаат срце, и тие знаат да сакат и сакаат да се сакани како и секое живо суштество.
Они ли се криви бе што се на улица?
Агресивни се зошто постојано ги тепаат. Ако се најадени и здрави они се мирни и не прават никаква штета!

Ај сум нашла на кој да објаснувам
Мразиш секое животни и никад не си чувал па затоа не си почуствувал животниска љубов.

Ако во случајов мразам животни, ти мразиш луѓе испаѓа.
Значи ти побара следни за убивање да се бездомниците. Мислиш, тие дечиња ако се згрижат не знаат да сакаат и да бидат мирни?

Свести се шо збориш после не се вади, дека не си напишала така. Напишано е сите можат да прочитаат. а

Уствари на кој објаснувам јас...на некој шо споредува човечки со кучешки живот...и на некој шо го вреднува повеќе кучешкит.

Голи оток за вас.

armin06, Мањечко и маца кака банирани од тема на некој ден. Не се интересни веќе со тоа меѓусебните препукувања.

Хмм која страна и да ја завземеш по прашањево испаѓаш лош човек. Не сум за тоа да се успиваат во никој случај, ама па некогаш стануваат преагресивни и мора да се реши проблемот на некој начин, но никако со нивно усмртување. На пример некој спомна дека се тепани или гладни па затоа напаѓале. Еве ќе ви кажам одма дека не е така. Не далеку од мојата куќа има бездомни кучиња кои се постојано хранети и можам да кажам со сигурност дека никој не ги малтретира или тепа па пак од време на време знаат да се соберат во глутница и да нападнат некој, сепак животни се тоа и покрај тоа што некои од вас ги сметаат за нешто особено интелигентни. Они се паметни да, ама да не се лажеме не до таа мера како што сакате да ги претставите. Еден погрешен потег кој може да го протолкуваат како закана им е доволно да нападнат, а најчесто страдаат деца пошто покажуваат страв од нив.

jas sum protiv toa da se ubivaat kucinjata skitnici pa i tie imaat dusa grevcinja mnogu mi e zal koga gi gledam im davam hrana a imam cuvano i 3 macinja skitnici no na nekoi im smetaa pa im go najdoa krajot ne znam sto luge se toa pa imaat li dusa kucinjata se popametni od niv i nikogas nema da te izneverat i povredat

Добра е темава...ама малку анкетава е двосмислена и не е ниту едното ниту другото добро да се направи. Сум да се реши проблемот побрзо ама не со успивање, а не сум да се вратат на улица туку треба да се вдомат. Е сега за вдомувањето треба менталитетов на луѓево да се смени дека не е важно дали кучето е раса или мелез. И не, сигурно кучешкиот живот не е пред човечкиот, за мене двата се на исто ниво ама во посебни области.

Ако во случајов мразам животни, ти мразиш луѓе испаѓа.
Значи ти побара следни за убивање да се бездомниците. Мислиш, тие дечиња ако се згрижат не знаат да сакаат и да бидат мирни?

Свести се шо збориш после не се вади, дека не си напишала така. Напишано е сите можат да прочитаат. а

Уствари на кој објаснувам јас...на некој шо споредува човечки со кучешки живот...и на некој шо го вреднува повеќе кучешкит.

Голи оток за вас.

goli otok za tebe i za toj koce trajanov pederot. Jas sum za kucinjata i ako se ubivaat tie barem neka gi otepaat i lugeto bezdomini i tie se opasni i prenesvat bolesti ne kapeni se cel zivot .Jas gi sakam poke zivotnite od lugeto!!!!

armin06, Мањечко и маца кака банирани од тема на некој ден. Не се интересни веќе со тоа меѓусебните препукувања.

oti go banira maweckoto oti ja zbora vistinata?

8x2a0k.jpg
najuboto moe kuce od ulica so go zedov go sakam poke od se najpoke od site

Какво усмртување бе:uvo:па и тоа е живо суштество...мене ми беа утепале домашно куче и знам како е...дефинитивно сум против тоа...толку мили кученца да се утепуват,па нели викат дека е најдобар пријател на човекот?па зашто да ги убиват...нека ги згрижат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom