C
cige
Гостин
Ako nekoj broj se podeli so drug broj, ke se dobie kolicnik 2 i ostatok 2 ; ako pak nivniot zbir se podeli so nivnata razlika se dobiva kolicnik 2 i ostatok 8. Koi se tie broevi ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ako nekoj broj se podeli so drug broj, ke se dobie kolicnik 2 i ostatok 2 ; ako pak nivniot zbir se podeli so nivnata razlika se dobiva kolicnik 2 i ostatok 8. Koi se tie broevi ?
Си биле татко и двајца сина, едниот бил слеп а другиот бил глувонем. Биле в пустина и му се припијало вода. Таткото и глувонемиот син пошле по вода а слепиот ги чекал. Наполнале вода и на враќање таткото умрел. Како ќе му кажи глувонемиот на слепиот дека татко му умрел ?
Браво за темава стварно е добра
Прочитав 60 страни од темава и видов некој многу интересни одговори за загаткава ама предосеќам дека одговорот на оваа загатка е нешто безвезенеможам да спијам ако не ми го каже некој одговорот:pos2:
Во едно маало си живееле 4ца најдобри другари по име Горан, Зоран, Стојан и Јован. Секој од нив има постар брат кој се вика како еден од другарите. Името на таткото на секој од нив исто така има име на еден од другарите. Секој татко заедно со неговите двајца синови имаат различни имиња.....е сега дадено е:
Таткото на Стојан и братот на Јован го носат името на детето чиј брат се вика Јован. Братот на детето што го носи името на Зорановиот брат се вика како детето чиј татко е Горан....прашањето е: чиј татко е Стојан?
повелете :smir:
------------------------------------------------
ајде бе ваљда не сте закржлаени до толку :nesum:
ауу ама е изврзанааааа...глупа сум знам...ама да пробам...На Јован и Зоран????
Точниот одговор е Стојан е татко на Јован и Зоранкој погоди- погоди, кој не...нека е жив и здрав
Јееееее знаев...значи не сум глупа:baeh:...шо добивам за точниот одговор?![]()
Можност да поставиш загатка
и зеленко можда...
тишина?Добро ај не знам дали ја имало ваа...ако ја имало извинете
Што е тоа што е толку осетливо, што дури и да го кажеш неговото име ќе го скршиш?
тишина?
Јееееее знаев...значи не сум глупа:baeh:...шо добивам за точниот одговор?![]()
аплауз :bravo: и ништо повеќе