Загатки

• Креатор на темата Креатор на темата ~DaRko
  • Време на започнување Време на започнување
Еден богат шеик дошол пред умирање и не можел да одлучи на кој од своите два сина да го препушти наследството.Ги повикал и им рекол :
"Ќе се тркате до соседниот град во кој што се наоѓа богатството, меѓутоа богатството може да го земе тој што последен ќе стигне до градот".
Следниот ден тие се шеткале со камилите низ пустина и незнаеле што да прават.По пат сретнале еден мудрец.И откако му го кажале нивниот проблем тој ги советувал нешто и после тоа тие се тркале до градот најбрзо што можат.
Што ги советувал мудрецот ?

загаткава ја најдов во првите страни и не најдов одговор ако го знае некој некека го каже, и јас не го знам огдоворот...

Еден богат шеик дошол пред умирање и не можел да одлучи на кој од своите два сина да го препушти наследството.Ги повикал и им рекол :
"Ќе се тркате до соседниот град во кој што се наоѓа богатството, меѓутоа богатството може да го земе тој што последен ќе стигне до градот".
Следниот ден тие се шеткале со камилите низ пустина и незнаеле што да прават.По пат сретнале еден мудрец.И откако му го кажале нивниот проблем тој ги советувал нешто и после тоа тие се тркале до градот најбрзо што можат.

загаткава ја најдов во првите страни и не најдов одговор ако го знае некој некека го каже, и јас не го знам огдоворот...

Изворно мислам дека задачата гласеше: чија камила последна ќе стигне тој ги зема парите.

Во ваква ситуација, мудрецот ги советувал да ги сменат камилите и да се тркаат зошто во таков случај кој прв стигне го зема богатството бидејќи неговата камила би дошла последна:helou:

па ги замениле камилите...

Не е правилно поставена загаткава.

Треба да биде:Чија камила ќе стигне втора тој ќе го земе богатството. Еве вака пробајте да ја решите.

Што им кажал мудрецот и тие почнале да се тркаат најбрзо што можат
со камилите.

Еве одговори има горе сега видов

Не е правилно поставена загаткава.

Треба да биде:Чија камила ќе стигне втора тој ќе го земе богатството. Еве вака пробајте да ја решите.

Што им кажал мудрецот и тие почнале да се тркаат најбрзо што можат
со камилите.

Еве одговори има горе сега видов

Дали последна, дали втора, двајца се исто ти се фаќа :) јас не забележав грешка.

ајде еве од мене:
-Кога некој не знае што е, тогаш е нешто, но кога некој знае што е, тогаш е ништо.
-Што е ставено на маса, се сече, но никогаш не се јаде?
-Тука е околу милијарди години, но сепак не е постара од месец. Што е тоа?
-Имало четири браќа на овој свет кои биле родени заедно. Првиот трчал но никогаш не одел, вториот јадел но никогаш не бил сит, третиот пиел но секогаш бил жеден, а четвртиот пеел песна која никогаш не била добра. Како се викаат браќата.

Опаковката од мајонезот?

-Имало четири браќа на овој свет кои биле родени заедно. Првиот трчал но никогаш не одел, вториот јадел но никогаш не бил сит, третиот пиел но секогаш бил жеден, а четвртиот пеел песна која никогаш не била добра. Како се викаат браќата.
1. Usain Bolt
2. Takeru Kobayashi
3. Sinan Sakic
4. Боки 13

да :)

ајде еве од мене:
-Кога некој не знае што е, тогаш е нешто, но кога некој знае што е, тогаш е ништо.
-Што е ставено на маса, се сече, но никогаш не се јаде?
-Тука е околу милијарди години, но сепак не е постара од месец. Што е тоа?

дај бе кажи ги браќата кои се ќе не можам да заспијам :nesum:

ниту еден од одговорите не е точен, значи не е мајонез, браќата не се болт, боки и.т.н
обидете се повторно, шо друго да ви кажам... :)

нож е тоа на маса што СЕ сече а не се јаде.
а браќата појма неам кои се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom