Загатки

• Креатор на темата Креатор на темата ~DaRko
  • Време на започнување Време на започнување
2zgu2z5.jpg

Дали ќе му порасне ?

2zgu2z5.jpg

Дали ќе му порасне ?

е како се нервирам на вакви загатки :vozbud::vozbud: цел ден ќе си прави порасни, врати се и пак порасни и пак врати се :toe: не знам стварно ако некој знае нека каже одма

Значи носот на Пинокио расте само кога тој лаже.

Парадокс е ситуацијава, исто ко она со јајцето и кокошката.

Ако вели, носот ќе ми порасне, а нема да порасне всушност лаже, а со секоја лага носот расте што значи нема логика.

Ако вели, носот ќе ми порасне, а носот му расте, значи кажал вистина, а носот не расте кога тој ја зборува вистината.

И доаѓаме до моментот дека загаткава нема решение.

159??? ае кажете решение....:vozbud:
пишано епогоре решението од бибил, односно одговорот е 204 квадрати...има 64 1*1, 49 2*2, 36 3*3, 25 4*4, 16 5*5, 9 6*6, 4 7*7 и еден квадрата со димензии 8*8

Ова ќе го одговори некој?
мислам дека е одговорена...
еве од мене три:
-Јас сум дел од птицата, но не летам(секогаш сум на земја). Можам да бидам во вода но секогаш останувам сув...
-Лесен сум колку пердув, но најјакиот човек не може да ме држи повеќе од минута...
-Еден човек има само едно влакно на главата, долго 5cm. Една вошка решила да се качува по влакното до врвот. Вошката се качува со брзина 1cm/h. Од друга страна пак, влакното расте со брзина од 0,1 cm/h. За колку време ќе се качи вошката до горе?

мислам дека е одговорена...
еве од мене три:
-Јас сум дел од птицата, но не летам(секогаш сум на земја). Можам да бидам во вода но секогаш останувам сув...
-Лесен сум колку пердув, но најјакиот човек не може да ме држи повеќе од минута...
-Еден човек има само едно влакно на главата, долго 5cm. Една вошка решила да се качува по влакното до врвот. Вошката се качува со брзина 1cm/h. Од друга страна пак, влакното расте со брзина од 0,1 cm/h. За колку време ќе се качи вошката до горе?

5 ипол часа???:kesa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom