Загатки

• Креатор на темата Креатор на темата ~DaRko
  • Време на започнување Време на започнување
еве уште една:
-капетан на брод има брат, а брат му нема брат........ како е можно тоа???

Имаш кутија со 5 капи внатре, 3 се бели 2 се црни,
и имаш тројца луге, и секој си зема капа ама незнае каква боја.
И ти ги редиш лугето еден позади друг.
Тој најпозади не си ја гледа својата капа ама ги гледа капите на другите двајца,
тој во средина ја гледа капата само на тој напред, а тој најнапред негледа ничија капа.
И ти го прашуваш тој најпозади и му викаш каква капа имаш,
он вика незнам, го прашуваш тој во средина каква капа имаш и он вика незнам.
И го прашуваш првиот што негледа ничија капа, каква капа имаш и он вика бела.
Од каде знаел?

Тој најпозади не си ја гледа својата капа ама ги гледа капите на другите двајца,
тој во средина ја гледа капата само на тој напред, а тој најнапред негледа ничија капа.
Од каде знаел?
Затоа што во кутијата останале две црни капи? :)

Од каде знаел?

ги гледа преостанатите капи во кутијата?

еве уште една:
-капетан на брод има брат, а брат му нема брат........ како е можно тоа???

Си биле татко и двајца сина, едниот бил слеп а другиот бил глувонем. Биле в пустина и му се припијало вода. Таткото и глувонемиот син пошле по вода а слепиот ги чекал. Наполнале вода и на враќање таткото умрел. Како ќе му кажи глувонемиот на слепиот дека татко му умрел ?

Дај одговор на ова шо си го поставил ,,:vozbud:

видиш столе не ми текна то на мене:smir:

точно, било женско
Ај дај одговор на ова, сите чекаме :)

Си биле татко и двајца сина, едниот бил слеп а другиот бил глувонем. Биле в пустина и му се припијало вода. Таткото и глувонемиот син пошле по вода а слепиот ги чекал. Наполнале вода и на враќање таткото умрел. Како ќе му кажи глувонемиот на слепиот дека татко му умрел ?

Дај одговор на ова шо си го поставил ,,:vozbud:

море луѓе ова јас не го поставив, ај видете добро кој го постави уште на почетокот, јас само го цитирав и барав некој друг да го одговори

Во една кошница имало 5 јаболки. Имаш пет девојки и на секоја од нив треба да им дадеш по едно јаболко, а во кошницата пак да остане едно. Како ќе го сториш тоа?

Не си ја сфатил убаво загатката. Ако е четврток тогаш волкот вели дека вчера лажев и ја кажува вистината оти вчера е среда. Лисицата вели вчера лажев ама таа не лажи во среда туку лажи во четврток шо значи денеска лажи дека вчера лажела. Ова со глава тврдам дека е точно. А тоа со парите трескав глупости.

Еве и од мене една ама ни јас не му го знам одговорот, ако знај некој нека кажи мн ме интересира ја знам загаткава неколку години ама не знам одговор.

еве кој ја поставил загатката него прашувајте го:helou::helou:

Во една кошница имало 5 јаболки. Имаш пет девојки и на секоја од нив треба да им дадеш по едно јаболко, а во кошницата пак да остане едно. Како ќе го сториш тоа?

Ќе ја дадам кошницата сосе јаболка на една од девојките.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom