Европско првенство 2010 (Австрија)

• Креатор на темата Креатор на темата Xfire
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
cestitki za Francija, dobra igra.. Karabatic e zverishte...kako i Balic...
se nadevam deka i Hrvatska ke go zeme i tretoto zlato.. evropsko(olimpisko,svetsko i ?)

Кое Франција веќе го има, односно сите три комплет додека Хрватска е единствена која има играно во финале на ЕП и никогаш не го освоила.

Карабатиќ е многу покварен играч,само што премногу му се прогледува низ прсти.

Велиш судиите,ај види како и се суди на Хрватска со години уназад.Ти можеби сега една-две утакмици си видел,но јас ги гледам од 2003 наваму и скоро секоја утакмица судиите ги убиваат.Еднаш малце е редот да се сврти обратно.

А за последново,радувај се на успехот на некој што те нарекува фироманец и државата ФИРОМ.Хрватска вака така си освои уште една медаља,и со подмалaден тим е пак на врвот.
Баш ќе иде интересно да ги видам французите за некоја година.Скоро цел состав им е роден 70 и некоја,а немаат ниту еден млад играч уште извадено.
:helou:

Немој ти мене да ми кажуваш за ракомет, јас следам репрезентативен машки ракомет од 2002/2003 година. Навивав за Германија кога два пати по ред изгуби од Хрватска и тие станаа олимписки шампиони во Атина. Сум ја следел златната хрватска репрезентација "наши златни рукометаши" што го дрвеа тогаш цело време со рекламите. Ги памтам сите играчи, Калеб, Голужа, Метлечич, Лосерт, Шола, Џомба. Порано ептен гледав репрезентативен ракомет, ама откога падна Германија не ми е по ќеф многу. Хрватите никогаш немале судии против себе, а барем на финалињата добиле изедначено судење. А за фер плеј покажаа лани дома кога се тепаа Вори и Балиќ.

Мене курац не ми боли ако не не признаваат, не се ракометарите политичари ама хрвативе се ептен идиоти во ракометов и уз дужан респект кон тебе извини ама тоа е, плачат кога губат.

Немам ништо против кон Хрватска, симпатична земја се ама во ракомет ги мрзам. :)

Боби[Мкд];3277007 напиша:
Немој ти мене да ми кажуваш за ракомет, јас следам репрезентативен машки ракомет од 2002/2003 година. Навивав за Германија кога два пати по ред изгуби од Хрватска и тие станаа олимписки шампиони во Атина. Сум ја следел златната хрватска репрезентација "наши златни рукометаши" што го дрвеа тогаш цело време со рекламите. Ги памтам сите играчи, Калеб, Голужа, Метлечич, Лосерт, Шола, Џомба. Порано ептен гледав репрезентативен ракомет, ама откога падна Германија не ми е по ќеф многу. Хрватите никогаш немале судии против себе, а барем на финалињата добиле изедначено судење. А за фер плеј покажаа лани дома кога се тепаа Вори и Балиќ.

Мене курац не ми боли ако не не признаваат, не се ракометарите политичари ама хрвативе се ептен идиоти во ракометов и уз дужан респект кон тебе извини ама тоа е, плачат кога губат.

Немам ништо против кон Хрватска, симпатична земја се ама во ракомет ги мрзам. :)
Толку си ги гледал.Јас знам само колку се имам нервирано поради ''фер'' судиите.
А на СП тоа данците какви педери испаднаа,имаа не памтам точно колку,повеќе од 10-12 мислам беа грешки на сметка на Хрватска,а само 2 на сметка на Франција.Нормално дека ќе им пукне филмот.И после тоа данците јадат гомна дека сакале да ги поткупат со курви од ХРС кога цел свет виде што судење имаше.Овие од Хрватска се заканија со тужба за клевета и одма данциве негираа,башка што и сведоци имаше што кажуваа дека лажат ѓубрињана.

Ова првенство си признаа,Франција беше подобра,тоа никој не го спори нити плаче,тоа е тоа.

Толку си ги гледал.Јас знам само колку се имам нервирано поради ''фер'' судиите.
А на СП тоа данците какви педери испаднаа,имаа не памтам точно колку,повеќе од 10-12 мислам беа грешки на сметка на Хрватска,а само 2 на сметка на Франција.Нормално дека ќе им пукне филмот.И после тоа данците јадат гомна дека сакале да ги поткупат со курви од ХРС кога цел свет виде што судење имаше.Овие од Хрватска се заканија со тужба за клевета и одма данциве негираа,башка што и сведоци имаше што кажуваа дека лажат ѓубрињана.

Ова првенство си признаа,Франција беше подобра,тоа никој не го спори нити плаче,тоа е тоа.
Ракометот е таков спорт, големо е влијанието на судиите. Донесуваат 2-3 одлуки во минута и голем дел од нив се многу тешки. Воглавно судиите не сакаат приговарање и факт е дека секогаш тој што губи во ракомет кривицата ја наоѓа во судијата. Затоа знај дека никој не судел против вас, туку вие пиздарски сте ги обвинувале судиите затоа што французите и данците поштено ве тепаа.

Сето тоа за судиите што зборувате...имате право и двајцата...И Хрватска била унишувана во финалињата со 2-3 судиски одлуки,но и има победувано блаодарение на некои судиски одлуки(земето го во преедвид годинешново натпреварување против Полска,Пољаците останаа без заби)..Така да нема што да се комуницира тука,се слагам со Боби Мкд дека 2-3 судиски одлуки влијаат врз финалниот епилог:)......Што се однесува до натпреварот...со цело срце бев за Хрватска,ама мн ми е мило на крајот што победија Французите...Во финале да имате резултат 12-9,и + напад,не играат мајку му прв ат ракомет,запри малце акција,повеќе подавања....Хрватите брзаа,овие за 1 и пол минута 3 гола нерешено....после тоа,колку и да е Омејер јак голман....4 промаршени пенали,од кои 3 недобро шутнати...значат многу.....да влезеа пеналите,,ете ти нерешен резултат(сигурно дека ќе беше поинаку атмосферата на теренот,и ќе имаше поинаков резултат,ама ова го кажвам како споредба:smir:).Франција константна 60 минути,хрватска горе-долу со играта........Имам чувство дека добија фобија од Францизуве...не можат да ѓи тепаат 4 години со ред(мала шала)....Балиќ некако влезе во форма,па би сакал со Лазаров заедно да стигнат бар до полу-финале ЛШ.....Ина4е Карабатич звер,Омејер уше појке,Абало флајинг брд...но комент....Динар карпа...Се функционираше кај Франција,и залсужено тепа:smir:

1.Франција е моментално најсилна и најгруба репрезентација ,посебно Карабатиќ е покварен многу.
2.Хрватска со најмлад состав кој се очекува да има кулминација на ЛОИ 2012,стигна до сребро,остајте ја јавноста што очекува само злата од нив.
Позз до наредните натпреварувања да се надеваме со Македонија во нив:helou:
Чекај бе, а Балиќ не е покварен? Навивав за Хрватска ама најарогантен ракометар што го имам видено е Балиќ, ако го чепна одма писка, загледува попреку, нека му седи 2ро место 2 пати по ред од Франција нека учи малку од Карабатиќ.

Одличен натпревар, многу ми се допадна.
Честитам.:toe:

Во Ракометот не е само силата, и физичката способност, потребен е добар карактер и многу мозок.
Тоа што некои ракометари не го покажуваат ..

Ах ..

:cuc:

Ме интересират зошо Лацкович се покажа во толку слаба форма?

Затоа што непосредно пред почетокот на Европското ја исече раката (несреќен случај) и поради тоа во фазата по групи не ни играше. Потоа очигледно не беше целосно опоравен па затоа и немаше некоја голема минутажа.

Околу судиите морам да признам дека Хрватска апсолутно последниве неколку години има привелегија кај судиите. Колку пати само им се има прогледано низ прсти поради реномето кое го уживаат. Истото се случува и кај Франција. Сепак не мораше тоа да случи баш денес на финалето и тоа во моментите кога се кршеше резултатот. Пак ќе кажам мислам дека Французите и без тоа ќе победеа бидејќи во моментов се најквалитетни, но ... . Сепак ако некој добивал најголема помош од судиите тогаш тоа е Германија.

Околу споредбата Карабатиќ - Балиќ. Карабатиќ е еден од најгрубите играчи. Секогаш оди на човек и скоро секој втор старт му е за исклучување. Сепак му се гледа низ прсти. Од друга страна според мене Балиќ е најпривелегирана ракометна фигура. Не дека не се прават груби прекршоци над него, но апсолутно е еден од најголемите глумци, се буни кај судии, паѓа над топката кога му се свири пробивање и ред други работи. Така што мислам дека од тој аспект и двајцата се ист тип на играчи. Сепак се најдобри во светот па нормално е дека ќе имаат привелегии.

Заслужено победи најквалитетниот и најкомплетниот тим на првенството.
Кажав и претходно,французите беа најголеми фаворити на првенството,почнаа споро,ја темпираа формата,ги штедеа силите,за на
крајот таа машинерија да проработи на најдобар можен начин.
Одбраната денес им беше фантастична,тешко пробиваа хрватите,особено во второ полувреме,Омејер повторно имаше свој ден,а во нападот беа немилосрдни.
Што се однесува до судиите,имаа пропусти,ама дека битно влијаеле на резултатот е тотална невистина.Имаше штетни одлука на сметка на коцкестите,исто имаше и на другата страна,посебно во прво полувреме,пример се двете минути за Карабатиќ,ама генерално критериумот беше егал.
Мислам дека оваа генерација на французите може да биде на врвот уште една до две години,со оглед на најавеното простување на неколкумина од репрезентативниот состав,сигурно и најавеното подмладување на тимот.Фернандез,Г.Жил,Омејер,Динар,кои се меѓу главните играчи во тимот имаат по 33 години,дел имаат над 30,па секако дека онеста треба да размслува за реконструкција на тимот.
Карабатиќ,Абало,Гигу,Сорендо сигурно ќе бидат костурот на тимот во иднина.
Што се однесува до хрватите,Червар направи многу паметна работа,со тоа што изврши извесно подмладување на екипата.Штрлек,Гојун,Копљар,Чупиќ,Дувњак,Алиловиќ се сите млади играчи,на кои ќе се потпира тимот во иднина.Штрлек и Гојун на многу високо ниво го одиграа целото првенство,па оправдано се избрани меѓу најдобрите,односно најдобро лево крило на шампионатот и најдобар одбранбен играч.Тоа сигурно е едно сикуство плус за нив,а и сатисфакција за Червар и неговата работа со младите кадри.

Чекај бе, а Балиќ не е покварен? Навивав за Хрватска ама најарогантен ракометар што го имам видено е Балиќ, ако го чепна одма писка, загледува попреку, нека му седи 2ро место 2 пати по ред од Франција нека учи малку од Карабатиќ.
Абе не кажувајте вие што сте почнале да гледате сега ракомет.Кога играше Балиќ и беше далеку најдобар светски ракометар и само Б.Жил можеше да ги чува,Карабатиќ не знаеше што е ракометарска топка.

Кога Карабатиќ ќе изигра неколку првенства под инјекции поради болки и цел бандажиран и пак ќе биде МВП на првенството тогаш ќе може да каже дека бил подобар.Ова мислам дека му е единствено првенство каде што бил 100% подготвен во краиерата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom