statusQuO
Модератор
- Член од
- 18 јуни 2008
- Мислења
- 13.038
- Поени од реакции
- 7.617
И мене на тоа ми текна...мада деданое ми е многу посфатлив...Ден Браун брат и многу му е. Можда требаше да го споредиме со деданое од форумов.
И мене на тоа ми текна...мада деданое ми е многу посфатлив...Ден Браун брат и многу му е. Можда требаше да го споредиме со деданое од форумов.
Те превари Господ, искочи дека времето како димензија сепак не бил спремен да го контролира. Нема потреба од експерименти, не може да диши под вода... :wink:Се шетавме така со едни другари кај типските и еден од нив почна да вика: Еј Охрид сме, еј Охрид сме , а не бевме во Охрид .
На времето во средниот век луѓето обвинети за магија и вештерство ги врзувале за столб и тој столб го потопувале во вода, ако се удавела личноста тогаш не правела окултистички магии, ако се одврзела и летнала кон небото тогаш правела. Јас лично би го пробал тој тест на Алистер Кроули, инаку човек не може да знае со сигурност.
Види сега ако Худини и Коперфилд биле врзани на таков начин на тој специфичен столб во тоа време и тие ќе биле прогласени за невини во врска со окултизам и магија .п.с. Дали можеби Худини и Дејвид Коперфилд се негови најуспешни следбеници?
Она што надрогираниот егоманијак го нарекува "препрека" и "стега" обично се смета за процес на очовечување кој го дели човекот од животно и го учи да се социјализира.За попросто . Учењето на краули е дека прво треба да ја оспознаеш својата вистинска волја ( вистинското јас ) преку отфрлање на сите препреки кои се создадени преку воспитување , морал , општествена прифатливот итн . И потоа практикување на таа воља .
Не гледам тоа да е по некаков начин зло .
Ада , еве сега пример . Јас например сум тежок people pleaser . Во нормални услови луге кои гледаат од страна би го сватиле тоа како нешто наметнато од страна на воспитување или нешто , И јас така би гледал на мојата особина . НО ако јас длабоко се преиспитам и сватам дека тоа го правам поради тоа што сакам лугето околу мене да се среќни независно колку тоа мене ме прави несреќен а не поради надворешно влиание ... Тоа е веќе дел од мојата волја нели ?Она што надрогираниот егоманијак го нарекува "препрека" и "стега" обично се смета за процес на очовечување кој го дели човекот од животно и го учи да се социјализира.
А, вољата не е ништо повеќе од базичниот животниски инстинкт, кој не прави инфантилно егоцентричи животники.
Па, и особата која фаворизирајќи го истото склепала цело "учење" не е ништо повеќе од инфантилно егоцентрично животно.
Од таа филозофија нема да станеш ужасно добар љубовник, можеш само да добиеш ХИВ вирус или слична болест.Е сега дека успат ке станиш ужасно добар љубовник бидејки таја филозофиа промовира апсолутна сексуална слобода ( Прави што ти е воља ) и нејзино често практикување .
За попросто . Учењето на краули е дека прво треба да ја оспознаеш својата вистинска волја ( вистинското јас ) преку отфрлање на сите препреки кои се создадени преку воспитување , морал , општествена прифатливот итн . И потоа практикување на таа воља .
Не гледам тоа да е по некаков начин зло .
Гледај и јас го сметам за шарлатан ... АЛи гледам дека многу луге грешно го разбираат ... Заправо го сметаам за најлошо нешто кое се случило во окултот .Од таа филозофија нема да станеш ужасно добар љубовник, можеш само да добиеш ХИВ вирус или слична болест.
И така се осознава својата вистинска воља :sport2::sport2:,преку отфрлање на се, уште да беше шарлатанот во право :sport2::sport2:заедно со масоните да не им ја крадеа и фалсификуваа историјата на Темпларите.
Мислам дај бе која магија какви глупости приказни за мали деца се тоа......
Да во право си ... Али ако се гледа сериозно Истиот проблем го имаш кај сите учења кои водат до спознавање на себеси .. не само кај краули ."Прави што ти е волја, и тоа нека биде цел Закон."
Пример, имаме особа која е нарцисоидна. Нејзината суштинска мотивација е себе-потврдување, преку себе-експонирање, по секоја цена.
И ако тоа треба да е закон, а љубовта е под тој закон, т.е цитирам:
"Љубовта е закон, закон под волјата."
Онда, испаѓа дека конкретната особа треба по секоја цена да го услишува и задоволува нарцисоидниот мотив на својата воља, а за љубовта (која по дифолт подрзабира и обзир кон другите) ќе мисли отпосле.
Значи, едно од базичните начела, односно прави што ти е воља, бла,бла е во директна контрадикција со зимањето на другите у предвид.
А, од тука некаде може фино да се види иницијација на потенцијално зло.
Без разлика нарциосеиден, егоистичен и сл.Да во право си ... Али ако се гледа сериозно Истиот проблем го имаш кај сите учења кои водат до спознавање на себеси .. не само кај краули .
Во крајна сметка колку што тој не е во право толку не се и сите други ..
Сигурен сум дека има и за тој елемент со нарцисоидноста некој фаил сејф али мене ми го немат кажано ... Сепак имам читано само то што е општо достапно од на краули стварите . Има работи негови кои се достаптни само за О.Т.О и телемитите ... Таму сигурно има одговор и на ова .
Е сега дека мене лично неговото учење ми има помогнато во животот ми има ... Али игледа немам егоцентирчна коска во телово па зато не сум напраил зло .
Треба ли да се предозирам со тешки дроги пред да им кажам на другите дека таа убива ?А јас пак читав на еден други странски страници дека дедому на Буш имал врска со една од Кју Клукс Клан, дури имал и дете со неа ама никој не е сигурен дали детето е негово...ако информациите за Кроули ги црпиш само од некои странски сајтови тогаш:pos2:...кажи колку дела од Кроули си прочитала пред да продолжиш да јадеш бурек...
За последнава реченица Добро заклучи само што би додала дека лудилото е веке дел од овој свет не му треба формална и институционализирана форма па уште и прогласување за религија , не му треба заедништво може да постои надвор од секоја организација и подреденост.. Само по себе е такво , лудило , анархија безредие.. Па колку денес често ги гледаме тие реинкарнации слични на кроули тоа е начин на живот денес, тоа е реалност ...за жалИнтересно е како ова учење наликува на давање чоколатце на мало дете. Како најлесно ќе излажеш малолетник, кажи му дека во твојот дом смее да ги прави сите најдевијантни работи кои му се по мерак, и тој ќе ти дојде дома, каде ти ќе го силуваш, бидејќи тебе тоа ти е мерак. Учењето апсолутно е деструктивно, а деструкција во историјата и премногу имавме.
И замисли, по Краули, оној австриецот што на ќерка му и направи сто деца треба да го оправдаме. Зашто нему вољата тоа му наложила. И ќе речеме, па сите посакуваме некоја слична грозотија, зошто го чуваме тоа во себе скриено. Некои работи треба да останат скриени очигледно, и треба да се срамиме од нив, а не да ги величиме и да наоѓаме оправудавања во нив.
Светот мора да почива на РЕД, мир, разбирање и толеранција. И онака сите религии и општества не успеваат во пракса да го воведат тоа, зар ни треба и учење кое ќе го оправдува лудилото?
Треба ли да се предозирам со тешки дроги пред да им кажам на другите дека таа убива ?
Па не ми го зел господ паметов да читам сатанистички дела знам јас од каде потекнува сета таа негова окултна филозофија и нема што да навлегувам понатаму, е стварно многу јака филозофија имал типов нема што -прави што ти е волја, ако сака некој да прави што му е волја не треба тој да му каже, за порочен живот не ти треба учител.
Каде ти е умот кога некој сака да те сведи на елементарно животинско ниво, се прашувам како го разработува терминот свест зошто очигледно се што прави го прави надвор од неа, или да не се залажуваме се што правел правел свесно но која е таа негова наклонетост да го мрази бог и да а да му се покорува на сатаната тој е грев невиден мислел дека се ослободил од стегите на моралот а види од друга страна станал невиден роб на гревовите и страстите .. Зарем сака да прикаже дека животот со примена на неговите окултни свакања може да се нарече нормален..Па кој нормален би одел и би устоличувал само едно единствено чуство својата волја погрешно насочувајки го и ставајки го во служба само на човековите страсти занемарувајки и разум и душа, чуства и свест.. Не знам како ти не ги забележуваш овие негови празнини..или сакаш само да си во мода?
За последнава реченица Добро заклучи само што би додала дека лудилото е веке дел од овој свет не му треба формална и институционализирана форма па уште и прогласување за религија , не му треба заедништво може да постои надвор од секоја организација и подреденост.. Само по себе е такво , лудило , анархија безредие.. Па колку денес често ги гледаме тие реинкарнации слични на кроули тоа е начин на живот денес, тоа е реалност ...за жал