Осум екипи се откажаа од Ф1

• Креатор на темата Креатор на темата acermk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.939
Поени од реакции
901
Локација
Скопје, Ѓорче Петров
Осум екипи се откажаа од Формула 1 а сакаат да им се придружат уште 3 и да формираат ново првенство...Во моментов членки на новото здружение ФОТА се: Ферари, МекЛарен Мерцедес, Браун ЏП, БМВ-Заубер, Тојота, Ред Бул, Торо Росо и Рено.

важно мерцедес ферари и бмв се останати така да пак ке биде интересно

важно мерцедес ферари и бмв се останати така да пак ке биде интересно
Во која смисла останати ? Они рекоа дека ќе возат во новата лига на ФОТА ако воопшто се создаде...:smir:

i koj ke ostanat vo F1 ?
a koj ja sozdava FOTA?

Во која смисла останати ? Они рекоа дека ќе возат во новата лига на ФОТА ако воопшто се создаде...:smir:

грешка се изразив сакав да кажам за новата лига дека ке бидат останани таму и ке биде интересно

чек бе за ова тепавме 2-3 страни муабет во ф1 2009, објавата беше у петокот мислам, не туку отворајте сега нова тема

Па во Ф1 сигурно ќе дојдат некои нови тимови,
финансиски многу послаби,
можеби ќе изгледаат како прва и втора лига:toe:
меѓутоа се знае кај ќе биде фокусот на вниманието.

Нека има нов Флавио Бријаторе, само нека не биде ко овој.
Дефинитивно со новиве правила ја напрае Ф1 најкатастрофална откоа ја следам.
Се надевам дека новата лига на ФОТА ќе го врати тоа што беше интересно во овој спорт.

Нека се откажат, нека си формират свое првенство, барем мислам дека ќе биде поинтересно без разните банални и (за мене) глупави правила од Мозли & Берни.

Da ve izvestam deka ovaa idea propadna i deka nema da se formira novo prvenstvo od strana na FOTA.Deneska bese postginat meguseben dogovor pomegu maks mozli i timovite.Nema da se menuvaat pravilata toa e sigurno,no dali ke se zgolemi budzetot seuste ne se znae.

Da ve izvestam deka ovaa idea propadna i deka nema da se formira novo prvenstvo od strana na FOTA.Deneska bese postginat meguseben dogovor pomegu maks mozli i timovite.Nema da se menuvaat pravilata toa e sigurno,no dali ke se zgolemi budzetot seuste ne se znae.

Но нели Ферари и останатите токму заради ограничениот буџет ќе ја напуштаа Формула 1?

Но нели Ферари и останатите токму заради ограничениот буџет ќе ја напуштаа Формула 1?

Не мислам дека обратно беше, они сакаа тие 8 тимови да се ограничи буџетот за подготвување на болидите и сл, сега како што слушнав ќе имале буџет колку што имало и во 1991 незнам колку е точно ама така кажаа на вестите, плус постигнале договор и Мозли изјавил дека нема да се кандидира повторно за претседател на FIA бидејки веќе бил 17 години како претседател таму.

Не мислам дека обратно беше, они сакаа тие 8 тимови да се ограничи буџетот за подготвување на болидите и сл, сега како што слушнав ќе имале буџет колку што имало и во 1991 незнам колку е точно ама така кажаа на вестите, плус постигнале договор и Мозли изјавил дека нема да се кандидира повторно за претседател на FIA бидејки веќе бил 17 години како претседател таму.

Не тие не сакаа ограничување на буџетот, а и делеа половина од телевизиските права сите заедно. Како и да е проблемот е околу парите.

http://sportdenes.com/motosport/formula-1/oficijalno-nеma-raspad-na-formula-1.html

Ајс ја мислам дека овие 8 еќипи се бунеа поради тоа што буџетот беше ограничен на 40милиони,а тие со 40 милиони неможат да го состават носот на болидот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom