Во Струмица ќе има нови 1.200 вработувања

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
ак не сакаш зашо читаш и пишаш на таа тема ја оди у чек диск аут тама нема кој да те лаже... как шо викаш оти те лажат
Мене не ме лажат,јас си имам работа ама не дозволувајте вие да бидете изманипулирани?
Кога ќе ве изберат ќе ви побараат да уплатите по некоја пара на сметката на таа фирма,доволно е да уплатите по 500 денари а на 1.200 тоа се 600.000 денари или во наши пари 9750 €,ете тоа ме плаши па потоа вие ќе пишувате во ЧДА?!

bama

† Револуционер †
Член од
1 февруари 2007
Мислења
2.040
Поени од реакции
362
Мене не ме лажат,јас си имам работа ама не дозволувајте вие да бидете изманипулирани?
Кога ќе ве изберат ќе ви побараат да уплатите по некоја пара на сметката на таа фирма,доволно е да уплатите по 500 денари а на 1.200 тоа се 600.000 денари или во наши пари 9750 €,ете тоа ме плаши па потоа вие ќе пишувате во ЧДА?!

не се заебави за 10.000 евра на телевизија да излева да се глупире... дај не заебави

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
не се заебави за 10.000 евра на телевизија да излева да се глупире... дај не заебави
Колку града има во Македонија,множи по 10.000 евра а тоа што некој се рекламира на ТВ не значи дека и тој е вмешан?!

bama

† Револуционер †
Член од
1 февруари 2007
Мислења
2.040
Поени од реакции
362
Колку града има во Македонија,множи по 10.000 евра а тоа што некој се рекламира на ТВ не значи дека и тој е вмешан?!

ама работата е шо инвестицијата е само у ср :))

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.439
Поени од реакции
18.418
Треба некој Модератор да го забриши АтомАнт, целосно офф топик е и почнува со навреди и недоличен однос.

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Така значи, јас бев на семинарот и јас аплицирав за во оваа фирма. Прв софтвер во светот кој ќе биде лансиран преку Струмица, а таа инвестиција е сигурно овде поради лесно платената работна рака.
Најпрво ќе бидат 300 луѓе избрани од овие што аплицирале, ќе одат на 6 месечен курс на кој ќе се изучува тој софтвер, на крајот ќе има практично испрашување и најдобрите ќе останат да работат.
Одма после овие 300 ќе бидат други луѓе внесени во тој проект, како што кажа американецов вчера - нови 750.
Местата кај што ќе се изучува софтверот (курсот) ќе се одвива најверојатно во Глобал (како што разбрав, цел четврти спрат во трговскиот ќе биде наменет за тоа).
Линкот за аплицирање е: www.projectsmacedonia.com

Ако има нешто прашајте и ќе ви одговорам.
И да, и покрај што сум невработен, се надевам дека ова ќе биде излезот. Скептицизмот во овој случај го банирам.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
www.projectsmacedonia.com

Што сајт ќе беше ова на толкава компанија...само образец за пријавување има!!!!!!

Прашањата-формата на прашањата изгледа ги правел некој неписмен..дали, дали, дали.......

А ќе се најде ли некој нездрав што така чисто на жими мајка ке даде одговор на следните прашања од online образецот:

Maticen Broj/ili broj na licna karta
Ve molime da bideme snabdeni so kopija od vasa Identifikacija

а незнам и колку е законски барањето на тие податоци на тој начин.

bama

† Револуционер †
Член од
1 февруари 2007
Мислења
2.040
Поени од реакции
362
www.projectsmacedonia.com

Што сајт ќе беше ова на толкава компанија...само образец за пријавување има!!!!!!

Прашањата-формата на прашањата изгледа ги правел некој неписмен..дали, дали, дали.......

А ќе се најде ли некој нездрав што така чисто на жими мајка ке даде одговор на следните прашања од online образецот:

Maticen Broj/ili broj na licna karta
Ve molime da bideme snabdeni so kopija od vasa Identifikacija

а незнам и колку е законски барањето на тие податоци на тој начин.
нели примекаш оти сајто е направан само за пријавуване за македонија ? :smir:

E

emission

Гостин
На хрватски сајт ја има оваа информација http://limun.hr/en/main.aspx?id=466767
American Malarz Equity Investment is going to invest in a project of opening the IT and software application management centre in Strumica.

Ја отворив страната на фирмата и како што можев да видам се работи за фирма која работи со фондови и инвестиции (не дека се разбирам баш у економија :) ). За да видите било каква општа информација за компанијата треба да се регистрирате ??? Инаку во полето What best describes you professionally? нема опција да се бира нешто од областа од информатика.

Значи да почекаме уште некое време бидејќи навистина фалат информации.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
American Malarz Equity Investment is going to invest in a project of opening the IT and software application management centre in Strumica.

Ја отворив страната на фирмата и како што можев да видам се работи за фирма која работи со фондови и инвестиции (не дека се разбирам баш у економија :) ). За да видите било каква општа информација за компанијата треба да се регистрирате ??? Инаку во полето What best describes you professionally? нема опција да се бира нешто од областа од информатика.

Стварно е таинствено...некоја кинеско-американска компанија?

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Стварно е таинствено...некоја кинеско-американска компанија?
Ок веке 3 пати пиша..таинствено сомнително ,разбравме :)

Да почекаме уште некое време за дополнителни информации..

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ок веке 3 пати пиша..таинствено сомнително ,разбравме :)

Да почекаме уште некое време за дополнителни информации..
И уште 100 пати ќе пишам ако треба!

1. Зошто бараат ЕМБГ и копија од документ за лична идентификација, тоа не би смеело да го прават?
2. Се шират муабети по градот дека кадровската комисија на СДСМ ќе одлучува кој тоа ќе се вработи (ако станува збор за вработување)
3. Сиромав народ најлесно се манипулира.

Член од
7 март 2009
Мислења
247
Поени од реакции
32

Интересно интересно. Еве една друга страна во која пишува дека Malarz Equity Investments се занимава и со недвижнини кои чинат многу пари(по 30 милиони долари).
http://www.chicagorealestatedaily.com/cgi-bin/news.pl?id=27256

А инаку оваа компанија е инвестиционен фонд, а не софтверска компанија. И притоа многу таинствена инвестициона компанија. Знаејки дека ние обично го прибираме џганот од инвеститори кои се дојдени уште повеке да не осиромашат, треба да бидеме повнимателни особено кога немаме никакви информации за ``инвеститориве`` .

Kajgana Shop

На врв Bottom