А2- дебата Паско и Љубчо

Член од
24 март 2009
Мислења
45
Поени од реакции
1
Јас мислам и тие од белград и вие од софија најубаво ќе биде да се манете од нас се додека не се освестите дека србите = илирите и бугарите = траките биел составен дел на војската на александар македоснки. Кога ќе се освестите за ова тогаш ќе може да правием нормална дискусија.
Добро бре ZOTE и така да е....губат ми се 2000 години бе брат :) Па погледни за 50-60 години шо стана со Косово! За толку малко години от 100% Серверско стана албанско....а ти ми збориш за 2000 години се едно во капсула са били сите!:smir:

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75

Кој пропуштил да го види Љубчо, најголемиот Македонец - 7 видеа уште еднаш

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
А на тебе кој ти го кажал тоа?
Читај го Мисирков, таму е вистината!
Остајте вие Мисирков, која е поентата на тој Љубчо, а не на Мисирков. Зошто претходно љубчо не го кажуваше ова туку нешто друго? Зошто викаше сатари за одредена националност, зошто македонско му беше стално на врв јазик? Каде е сега со муабетот? Каснакоски, ако е за Мисирков, има цел огромен подфорум за историја, може и љубчо таму да се информира, постира, а можете и вие.
А тук за жал имаш бан ако извадиш некоj факт.Или си обвинен во пропаганди което не е така...просто изразjваш мислене.Форумите са за да се менат мисленjа доколку знам :)
Оф, Љубчо и факти.

Да се разбереме, дали вие сакате да кажете дека сето тоа од бубе и неговиот шизофреничен ум е вистина? Дека не измеша готски племиња и слични? Дека на крај од неговото толкување меѓу редови и во редови кажа дека јас сум северномакедонец и немам никаков корен? Дали вие тоа го цените како вистина и ги определувате нашите корени преку зборењето на љубчо?

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
Остајте вие Мисирков, која е поентата на тој Љубчо, а не на Мисирков.
Напротив. Не може да зборувате колку голем Македонец бил Мисирков, без да ги познавате неговите пишувања и особено “За Македонцките работи“. Човекот се` си кажал, што сака да постигне и што ќе биде најдобро за Македонија и народот кој живее во Македонија.
Зошто зборува за НООТО ТЕЧЕНИЕ?
Кое е тоа ноо течение?
Национален сепаратизам. Од кого ќе се сепарира?

Прашања, прашања.....

Член од
24 март 2009
Мислења
45
Поени од реакции
1
Да се разбереме, дали вие сакате да кажете дека сето тоа од бубе и неговиот шизофреничен ум е вистина? Дека не измеша готски племиња и слични? Дека на крај од неговото толкување меѓу редови и во редови кажа дека јас сум северномакедонец и немам никаков корен? Дали вие тоа го цените како вистина и ги определувате нашите корени преку зборењето на љубчо?
Никоj не негирам! Даже ке ти кажам че моjата пра баба е керка на Поп от едно село сосем близо до Пела а прадедо ми е от Негован Егеjско! Така аз маj имам повеке корен со древната граница на Мк :baeh:1913 после византиискио геноцид идват во Бг като Б'лгари...били са гонени там оти са Бг!Както и да е...за мен целата дебата е врз тоа че неможе да се третира историjта като се едно читаш книга...от 23 стр. да идеш направо на 145 стр. па после на 230 стр. Според мен тоа беше и самата теза на Лубчо...неможе да се негират процесите дека са се случвали на балкано после Александ'р па до 1945! :smir:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Темата не е за Мисирков, дали ќе одговориш на она погоре. Вие велите читај, па и јас велам читај-те. Но и гледајте интерпретација.

Никоj не негирам! Даже ке ти кажам че моjата пра баба е керка на Поп от едно село сосем близо до Пела а прадедо ми е от Негован Егеjско! Така аз маj имам повеке корен со древната граница на Мк :baeh:1913 после византиискио геноцид идват во Бг като Б'лгари...били са гонени там оти са Бг!Както и да е...за мен целата дебата е врз тоа че неможе да се третира историjта като се едно читаш книга...от 23 стр. да идеш направо на 145 стр. па после на 230 стр. Според мен тоа беше и самата теза на Лубчо...неможе да се негират процесите дека са се случвали на балкано после Александ'р па до 1945! :smir:
Според ова ако се отселам во Австралија, дали моите потомци и Хистори чанел ќе кажат дека овде е Австралија? И тезите на љубчо се познати. А Бугарија не знам што се меша во муабетот меѓу грците и македонците. Која ви е потребата од тоа?

Член од
24 март 2009
Мислења
45
Поени од реакции
1
Бугарија не знам што се меша во муабетот меѓу грците и македонците. Која ви е потребата од тоа?
Имаш предвид за името? И че Б'лгариjа има официален став?

Член од
9 февруари 2008
Мислења
170
Поени од реакции
8
Абе кој Антички Макдонци сме ние кој кур сме ние во светот една улица во њујорк.

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
Напротив. Не може да зборувате колку голем Македонец бил Мисирков, без да ги познавате неговите пишувања и особено “За Македонцките работи“. Човекот се` си кажал, што сака да постигне и што ќе биде најдобро за Македонија и народот кој живее во Македонија.
Зошто зборува за НООТО ТЕЧЕНИЕ?
Кое е тоа ноо течение?
Национален сепаратизам. Од кого ќе се сепарира?

Прашања, прашања.....

А овај документ шо е од пред да се роди дедому на Мисирков, не ти зборува ништо??????

Attachments

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Имаш предвид за името? И че Б'лгариjа има официален став?
И сега одоколу, одоколу преку Мисирков и Љубчо ќе го презентираш ставот?

Море какви теми има за живот, интернет, кмпјутери. Вие само во политика и историја. Целта не ви е ни малку наивна и ептен е отрцана.

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
А овај документ шо е од пред да се роди дедому на Мисирков, не ти зборува ништо??????
Ај прочитај го документов, па тогаш.
Имам ги проучени сите луѓе од списокот. Кој од каде е. Познај колку се од Македонија!

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
Сепак Мисирков не е татко на МАКЕДОНСКАТА НАЦИЈА, туку ПРЕРОДБЕНИК!!!!
Самето име кажува шо е то, така???

Ај прочитај го документов, па тогаш.
Имам ги проучени сите луѓе од списокот. Кој од каде е. Познај колку се од Македонија!
Пишува МАКЕДОНСКА НАЦИЈА!!!

Член од
24 март 2009
Мислења
45
Поени од реакции
1
И сега одоколу, одоколу преку Мисирков и Љубчо ќе го презентираш ставот?

Море какви теми има за живот, интернет, кмпјутери. Вие само во политика и историја. Целта не ви е ни малку наивна и ептен е отрцана.
Ништо подобно :) Доjдох да си кажам мнението по дебато на А2 ништо повеке :) А историjата ми е хоби! За политиката знам от дедо ми : От политика и мотика бегаj далеко:pos2:

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
Сепак Мисирков не е татко на МАКЕДОНСКАТА НАЦИЈА, туку ПРЕРОДБЕНИК!!!!
Самето име кажува шо е то, така???

Пишува МАКЕДОНСКА НАЦИЈА!!!
Да, да , пишува, ама изгледа за тебе е достатачно да пишува македонска нација и готово.

Дали знаеш зошто за тие Руси, Малоруси(украинци) и неколкумина од Македонија пишува Македонска нација? Дали знаеш каква била состојбата во Новаја Сербија тогаш?

Слушни го Љубчо уште еднаш -
Vrz osnova na mali logichki fakti donesuva golemi zakluchoci

Kajgana Shop

На врв Bottom