„Република Македонија (Вардар) - прифатливо име“

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Prededatelot i negovite sovetnici,Celata vlada,vrhuskata na opozicijata,Utrinski,Dnevnik,Vecer,A1 ,Sitel,Kanal5 i site drugi brainwash i mainstream mediumi vo idnina celosno ke bidat fo funkcija na pritisok i manipulacija na Makedonskiot narod za omeknuvanje i prifakanje na pilo kakva dodavka,pridavka i iznaoganje razumen kompromis so sto ke sleduva iznenaduvacki i porazitelen rezultat na referendumot .

edna od moite idei da se zacuva vekovnoto i ustavno ime e sozdavanje na alternativen pecaten medium vo koj ke pisuvame site nie a da bide finansiran od nekoj pomoken finansiski vistinski Makedonec koj ke bide bez pari
А ти што мислиш????
До изборите, СДСМ трубеа за компромис и брз влез во НАТО, ЕУ...ова, она...де изолација, де вака, онака...
Сега и ВМРО-то оди на компромис...ама сега нив ги сметаат за предавници...од СДСМ-то...Смешки во боја...а иста песна пеат.
Знаеш...сите се предавници. Сите кои помислиле на компромис.
Медиумите се почесто ќе не бомбардираат со компромислно име, ветувајќи ни ЕУ иднина...Бидејќи медиумите се под нивна контрола. И да има некој МАКЕДОНСКИ медиум, ќе биде маргинализиран.
И, партиските послушници ќе гласаат ЗА на референдумот и ќе се самоукинеме...
А, само месец-два пред референдумот ќе ни дадат визно олеснување...демек бела Шенген листа.
Отидовме курбан во 3 чекори...

Б

Бат Елохим

Гостин
Не бе, туку и овие да ги наречете со соодветниот израз - предавници.

Ај биди фер :)
:toe:
сите да бидеме фер! кој го смени и кој ќе ни го зацементира името Е ПРЕДАВНИК!
нема опрости и извини.

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Немој да пробуваш да ме фаќаш на романтика.
Орвел напишал дека е нужен постојан напор, за да се види она што ни е пред нашиот нос.
Но некои едноставно имаат преголем нос :toe:
Да, да, никако романтика, нема место за тоа во реалноста. :tapp:

И така предходно кажа што за тебе е прифатливо за промена на името :toe: И сега почитувај го правото на некој да мисли дека тоа не е прифатливо, а не продавај партиски финти.
Тоа за преголемиот нос не е достојно за коментар.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
А ти што мислиш????
До изборите, СДСМ трубеа за компромис и брз влез во НАТО, ЕУ...ова, она...де изолација, де вака, онака...
Сега и ВМРО-то оди на компромис...ама сега нив ги сметаат за предавници...од СДСМ-то...Смешки во боја...а иста песна пеат.
Знаеш...сите се предавници. Сите кои помислиле на компромис.
Медиумите се почесто ќе не бомбардираат со компромислно име, ветувајќи ни ЕУ иднина...Бидејќи медиумите се под нивна контрола. И да има некој МАКЕДОНСКИ медиум, ќе биде маргинализиран.
И, партиските послушници ќе гласаат ЗА на референдумот и ќе се самоукинеме...
А, само месец-два пред референдумот ќе ни дадат визно олеснување...демек бела Шенген листа.
Отидовме курбан во 3 чекори...
so pravilno dejstvuvanje i akcija moze da se izbegne

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
нема опрости и извини.
...одлично, се надевам дека ќе освен што ќе има чест да биде предавник, ќе има право и на пљуцкање под пенџере, да не биде без ништо работава....:)

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
:nenene: Јас не се смејам на сметка на Македонија, туку на вашата партиска заслепеност :toe:
не потценувај ... не негирам дека нема ... но малце се тие веруј ...

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
нема опрости и извини.
Фер одговор.

Да, да, никако романтика, нема место за тоа во реалноста. :tapp:
Затоа и ти го цитирав Орвел....за да ме разбереш, ама очигледно не си ме разбрал.....што е сепак твое право :toe:

И така предходно кажа што за тебе е прифатливо за промена на името :toe: И сега почитувај го правото на некој да мисли дека тоа не е прифатливо, а не продавај партиски финти.
Тоа за преголемиот нос не е достојно за коментар.
Нема врска. Никовски овде бутка промена на устав.

Мојот став е бескомпромисно против било каква промена на уставот, бидејќи со тоа се затвара секаква можност за понатамошно поправање на ова неправда.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Мојот став е бескомпромисно против било каква промена на уставот, бидејќи со тоа се затвара секаква можност за понатамошно поправање на ова неправда.
Me интересира, дали мислиш, дека без промена на Устав, ќе биде возможно да се избегне самоукинувањето?
Јас мислам не.
Бидејќи, секако ќе бидеме светски познати како такви какви што ќе се наречеме. Република Македонија, Македонци, македонски, ќе ни биде само по дома.
Ако мислиш, дека некогаш во иднина, би го вратиле сето тоа на денешната состојба...за мене, тоа е само убав сон и илузија.
Да не ја должам многу, единствената разлика со или без чепкање по Уставот ќе биде само во тоа како ќе бидеме „по дома“. Но, и тоа не е проблем...ќе си викаме пак, Македонија, македонци, македонски и толку...се разбира за домашна употреба.
Надвор, со или без променет Устав, ќе бидеме некакви...

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Me интересира, дали мислиш, дека без промена на Устав, ќе биде возможно да се избегне самоукинувањето?
Јас мислам не.

Бидејќи, секако ќе бидеме светски познати како такви какви што ќе се наречеме. Република Македонија, Македонци, македонски, ќе ни биде само по дома.
Ако мислиш, дека некогаш во иднина, би го вратиле сето тоа на денешната состојба...за мене, тоа е само убав сон и илузија.
Да не ја должам многу, единствената разлика со или без чепкање по Уставот ќе биде само во тоа како ќе бидеме „по дома“. Но, и тоа не е проблем...ќе си викаме пак, Македонија, македонци, македонски и толку...се разбира за домашна употреба.
Надвор, со или без променет Устав, ќе бидеме некакви...
Фактот што после неколку години би седнале на исто ниво со грците, а со тоа би биле во далеку подобра ситуација од денешнава, ми остава надеж дека некои идни генерации би ја поправиле денешнава неправда.

Но да напоменам, без никакво навлегување во уставот, и оставање можност пријателските држави да не нарекуваат со уставното име.

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Фактот што после неколку години би седнале на исто ниво со грците, а со тоа би биле во далеку подобра ситуација од денешнава, ми остава надеж дека некои идни генерации би ја поправиле денешнава неправда.

Но да напоменам, без никакво навлегување во уставот, и оставање можност пријателските држави да не нарекуваат со уставното име.

Ista prikaska, dodusha kujnava ista. Ke go vratime imeto za tri meseci.
Samo izbori se reshenie. I od toa stravot. Treba da se soopshti jasno sttavot za imeto.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Ista prikaska, dodusha kujnava ista. Ke go vratime imeto za tri meseci.
Не, грешка си...сегашната кујна е портокалова. И не реков за три месеци.
Samo izbori se reshenie. I od toa stravot. Treba da se soopshti jasno sttavot za imeto.
Па нели гледаш дека Груевски го соопштува преку Иванов...а овој па преку неговите советници :toe:

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Прифатливо решение за мене - прекин за преговори и итно подигнување на сите можни правни процеси против Грција преку кои на Македонија би и се овозможило користење на своето уставно име, секаде.

Z

zlaki

Гостин
го гледав овој никовски на а1,прав србин!! употреби зборови како КЉУЧНО,ИЗВИН(И)ТЕ,како и дека сите не знаеле како ВАРДАРСКА МАКЕДОНИЈА.А В.Македонија или Јужна бановина е српска измислица(сме пееле песни за Вардар-абе ние си пееме и за Пирин и за Егеј) .Сметам дека играта за името во овој терк е договор помеѓу Белград и Атина со груевски.На крајот од емисијата кога новинарката го разоткри со неговите изјави што ги давал до пред некое време а сега спротивно изјавува лицето му беше МАГАРЕШКО.НИШТО ПОВЕЌЕ ВИСТИНСКИ ИЗРОД-ПРЕДАВНИК...А за груевски се слушаше порано дека земал пари од србите за кампања,може лажно се протури информацијата низ народот ама некако се се спојува во круг.ПА НЕКА МУ ЈА МИСЛАТ ....

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Не, грешка си...сегашната кујна е портокалова. И не реков за три месеци.
Па нели гледаш дека Груевски го соопштува преку Иванов...а овој па преку неговите советници :toe:
Ne kujnava e ista. Mozebi bojava malku e podoterana za da polesno pomine.
Jas gledam, shto soopshtuva Gruevski, nema razlika od onaa shto ni soopshtil Crvenkovski.
Treba da go naterame da go soopshti na izbori i nego i Crvenkovski. Pa neka kazat koj shto ima vo borba za glasovi i so nekoj NOV koj ne go poznavaat.
Ama velish vo idnina, ne e bitno dali se tri ili triiljadi i tri meseci.

P

Princ

Гостин
Сега читам коментари за интервјуто... неверојатно е колку луѓе се испрани. Дури неколкумина најдоа за сходно да плукаат по А1 (сорос, бла бла) и по Биљана (гркинка), многу била агресивна девојката, 2 збора не дала да каже гостинот.

Kajgana Shop

На врв Bottom