Фан Клуб: Шкендија

• Креатор на темата Креатор на темата Naron
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
pa i ja toa mislev,no i napomenav deka i vo toj slucaj ocekuem Shkendija da pobedi,vo sekoj slucaj se nadevam i dvete ekipi da se plasiraat u prva liga onamu kaj im e mestot.Za Bregallnica imam samo pofalbi od to sto sum go videl u Tetovo,zatoa i im posakuvam uspeh

Да,сигурно се сеќаваш коа нашиот доктор спаси живот на ваш навивач !

Сезоната кога влегоа Брегалница и Шкендија во Прва Лига заедно,не знам точно кое коло на почетокот во Тетово играа Шкендија - Брегалница (3:4 заврши), на некој ваш навивач-гледач на трибините му се слошило и се кренала голема паника на трибините,а гледачот на кого му се слошило бил во многу лоша ситуација....па така нашиот доктор интервенирал и го освестил вашиот навивач,при што тоа било испратено со громогласен аплауз од тогаш 7 и пол илјадната публика!

п.с За да му го спаси животот на вашиот навивач нашиот доктор Ѓорги Стојчев кој веќе 20 години е со екипата на Брегалница било каде и да игра, ја прекачил оградата на стадионот во Тетово,а како што самиот изјавува кога го видел вашиот навивач тој бил целиот помодрен т.е бил во клиничка смрт !

Сезоната кога влегоа Брегалница и Шкендија во Прва Лига заедно,не знам точно кое коло на почетокот во Тетово играа Шкендија - Брегалница (3:4 заврши), на некој ваш навивач-гледач на трибините му се слошило и се кренала голема паника на трибините,а гледачот на кого му се слошило бил во многу лоша ситуација....па така нашиот доктор интервенирал и го освестил вашиот навивач,при што тоа било испратено со громогласен аплауз од тогаш 7 и пол илјадната публика!

п.с За да му го спаси животот на вашиот навивач нашиот доктор Ѓорги Стојчев кој веќе 20 години е со екипата на Брегалница било каде и да игра, ја прекачил оградата на стадионот во Тетово,а како што самиот изјавува кога го видел вашиот навивач тој бил целиот помодрен т.е бил во клиничка смрт !

sekoja cest za ova,pa ne rekov ja za gabe deka za Bregallnica nemam nisto protiv sekogas sme pominale dobro,ili vo kupot ili vo ligata,i zatoa se nadevam deka i dvete Shkendija-Bregallnica ke se izborat za 1 liga.Inake fala za informacijata,super interesna:smir:

sekoja cest za ova,pa ne rekov ja za gabe deka za Bregallnica nemam nisto protiv sekogas sme pominale dobro,ili vo kupot ili vo ligata,i zatoa se nadevam deka i dvete Shkendija-Bregallnica ke se izborat za 1 liga.Inake fala za informacijata,super interesna:smir:

За ова мислам дека сите треба да знаете, после овој инцидент докторот исто така беше повикан од Градоначалникот на Тетово за да му се одаде посебна благодарност за стореното дело.

ПС: Еве ви подетално:

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]ОТКАКО МУ СПАСИ ЖИВОТ НА НАВИВАЧ НА ШКЕНДИЈА[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Лекарот на Брегалница, Стојчев - најхуман во 2004 [/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] ШТИП. - Д-р Ѓорѓи Стојчев, специјалист по спортска медицина и вработен во Медицинскиот центар во Штип, е прогласен за најхуман доктор во 2004 година со што го прими и признанието за најхуман човек во оваа година. Како лекар на ФК Брегалница, Стојчев на прволигашкиот натпревар во Тетово со Шкендија 79 спаси од сигурна смрт еден навивач на домашната екипа. Во првото полувреме од овој натпревар, на навивачот на Шкендија, кој бил на трибините, наеднаш му се слошило и паднал во несвест. Докторот на Брегалница, кој седел на резервната клупа со играчите на штипскиот клуб, кога видел за што се работи, без размислување ја прескокнал високата ограда на стадионот и отишол кај онесвестениот навивач. Според зборовите на докторот, навивачот бил во клиничка смрт и повеќе од 10 минути се борел за неговиот живот, но со интензивна брза помош успеал да го врати во живот. Родителите на младиот тетовчанец по завршувањето на натпреварот му искажале голема благодарност на штипскиот доктор кој го спасил нивниот син.
(Ј. Т.)
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Дома Назад Горе [/FONT]​
pixelred.jpg

:aplauz:usta ednas za ova,sega usta poveke sum siguren vo toa go kazav,e sea samo ni ostanuva ga zacvrstime zabite i direktno u 1 liga:vozbud:

немојте и двете екипи прерано да се радувате на пласманот во Прва Лига, не како лани Вардар кога во Август славеа шампионска титула :pos2::pos2::pos2:

иначе браво за докторот!

И ја се зачудив кј видов дека јужната има мн помалку отколку што мислев дека има,а порано нормално берело мн повеќе отколку сеа мислим дека порано капацитетот бил нешто повеќе од 20 000 гледачи

Vie nikogas ne ste sobrele poveke od 400 !!!

So Ohrid se Soberevte 400 i u celo tetovo rekovte sme soberele 2.000 treba da imate gzz za da se soberete 2.000 SHkendija i ako igra u 3 liga ke ima minimalno 2.000 navivaci ;)

Vie nikogas ne ste sobrele poveke od 400 !!!

So Ohrid se Soberevte 400 i u celo tetovo rekovte sme soberele 2.000 treba da imate gzz za da se soberete 2.000 SHkendija i ako igra u 3 liga ke ima minimalno 2.000 navivaci ;)

само еден збор

имаш клипови па види дали смо биле 400 душе

dobro aj sea nemojte da pocnite so raspravii,vo sekoj slucaj da rano e da zboreme za plasman ama vikam spored okolnostite.Ja kao sto mislim prvite 3 mesta ke gi ima Shkendija,Bregalnica,Belasica pa i Lokomotiva do nekade.Drita ne doaga u obzir,tie ke napraat kako Teteks poslednite godini,ke se kacat do vrvot,a posle ke gi prodaat poslednite natprevari

dobro aj sea nemojte da pocnite so raspravii,vo sekoj slucaj da rano e da zboreme za plasman ama vikam spored okolnostite.Ja kao sto mislim prvite 3 mesta ke gi ima Shkendija,Bregalnica,Belasica pa i Lokomotiva do nekade.Drita ne doaga u obzir,tie ke napraat kako Teteks poslednite godini,ke se kacat do vrvot,a posle ke gi prodaat poslednite natprevari

Ако гледаме така како за Дрита, тогаш Локомотива се бетер продавачи само шо тие не се форсираат толку, туку гледаат да се задржат над 10 место, па потоа стрелат на Битните утакмици и заработуваат!!!:toe:

На местото на Локомотива стави го Напредок, сигурен сум дека уште оваа сезона ке се обидат да направат кам-бек!

Ако гледаме така како за Дрита, тогаш Локомотива се бетер продавачи само шо тие не се форсираат толку, туку гледаат да се задржат над 10 место, па потоа стрелат на Битните утакмици и заработуваат!!!:toe:

На местото на Локомотива стави го Напредок, сигурен сум дека уште оваа сезона ке се обидат да направат кам-бек!

dobro za Lokomotiva ne znam koj se kakvi se,a za Napredok ic ne mi tekna:tapp:

p.s ako ja pratite Bregallnica i nadvor od Stip slobodno dojdete si i ovde,dobro dojdeni ste:helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom