Лига на Шампиони 2009-2010

• Креатор на темата Креатор на темата GavolRulz
  • Време на започнување Време на започнување
Значи еднакви се по квалитет? :icon_bigg

Вие изгледа сварно не читате до крај шо пишуваме останатите?

Па цело време негирате дека Челзи не е голем клуб пошо нема освоено ЛШ и се издигна во скоро време, а дека Баерн е далеку подобар пошо освоил титули 4, последната пред 1 декада
Никаде не спомнав дека Челзи е второкласна екипа? Туку е глупаво што вие што немате основа за фалење ни у минато ни у сегашност ќе речете дека баерн е второкласна екипа.

Ма нема што да предавам, историја е се до оваа секунда. Накратко тоа е историјата за Челзи, и плус како водството смета да биди (според нивните најави).
Карло Анчелоти е роден шампион, исто како и Сколари, само таму кај што се бара, на Европско тло. Карло Анчелоти има и тренерски 8 години во гигант како Милан - со две Европски титули.
Тоа се неговите препораки, тоа се бара од страна на Челзи - да продолжи со таквата работа. А тим кој не се стреми кон долгорочни цели не бара таков профил на тренер.

Работите се многу едноставни, историјата (до оваа секунда) е позната, иднината се планира, само овде гледам многу „џиберџаборатори“. Останува уште времето да одработи, да ни покажи шо ќе биди. :toe:

Точно така,но очигледно овие од кај тебе не сфаќаат баш,но добро.Времето ќе покаже!

Немаат Болтон и Саутемтон појше,ама имаат Сити,Тотенхем,Астон Вила,Арсенал,Ливерпул,Манчестер,Евертон..така да...
И направи една споредба помеѓу англиска и германска лига и се ќе ти стане јасно.
Со онаа екипа Баерн,пак не е прв во Германија,тогаш стварно нешто не е во ред.
Пак збориш без везе. Има екипи во Германија кои можат да се споредат со Астон Вила или Арсенал. Дортмунд, Шалке, Кајзаслаутерн, Хамбург имаат успеси. Ептен ме нервира кога ќе речете дека бундесот е слаб и го ставате рамо до рамо со мак лига. Не негирам дека англиската лига е подобра али таа разлига не е астрономска како што викате.

Боби[Мкд];3300011 напиша:
Прво немаш никаква основа да ја споредуваш бундесот со англиската, го тепал еднаш Челзи на Баерн, Баерн на Арсенал, Хамбург на Астон Вила. Како да ги споредиш, Виган, Сандерленд или Вулверхемтон со Ајнтрахт, Келн или Дортмунд кога никогаш немаат играно против.

Никој исто така не негира дека Челзи и Интер се големи клубови, и секако дека се на исто рамниште со Баерн. Дури и Нотимгем Форест, Наполи , Дортмунд, Хамбург се големи екипи, ама екипа што редовно игра нокаут фаза и има невидена историја да ја наречеш второкласна, е тоа ме иритира, посебно од навивач на таква екипа.

Како никој не негира?Или не гледаш што пишуваат твоите колеги од фан клубот?

И

Не бе,не ја нареков второкласна.Јас знам дека Баерн сега се многу јаки и дека имаат големи шанси во ЛШ.
Зборот ми беше дека не се фаворити за највисок пласман во ЛШ.

Боби[Мкд];3300067 напиша:
Никаде не спомнав дека Челзи е второкласна екипа? Туку е глупаво што вие што немате основа за фалење ни у минато ни у сегашност ќе речете дека баерн е второкласна екипа.

Во сегашност? Баерн немаше да се пласира ЛШ да беа Јуве малу попаметни,а Челси за жал Нема ни пораз ни примен гол од Арсенал,Манчестер,Леверпоол во Англија..

Боби[Мкд];3300076 напиша:
Пак збориш без везе. Има екипи во Германија кои можат да се споредат со Астон Вила или Арсенал. Дортмунд, Шалке, Кајзаслаутерн, Хамбург имаат успеси. Ептен ме нервира кога ќе речете дека бундесот е слаб и го ставате рамо до рамо со мак лига. Не негирам дека англиската лига е подобра али таа разлига не е астрономска како што викате.

Бундесот го ставаш рамо до рамо со Премиер,Примера,Сериа А,па и Француска лига?

Да, германската лига е послаба од англиската, да последниве сезони ги нема нигде германците....
Ама неможе некој да го става Баерн во исти кош со Порто и со таму забораив кој....
Баерн со оваа игра што ја прикажува комотно може да победи повеќе од половина од тимовите кои сега се во ЛШ. Не викам дека се најјаки, не викам дека ќе освојат или лани заслужиле нешто повеќе...меѓутоа се рамноправни и можат да направат исто колку и Челзи.
Можни се некои несакани ситуации, секунди на деконцентрација и се губи натпревар и од најслаб противник.

Боби[Мкд];3300076 напиша:
Не е ама ти споредуваш Шалке,Хамбург со Астон Вила..

Како никој не негира?Или не гледаш што пишуваат твоите колеги од фан клубот?

И

Не бе,не ја нареков второкласна.Јас знам дека Баерн сега се многу јаки и дека имаат големи шанси во ЛШ.
Зборот ми беше дека не се фаворити за највисок пласман во ЛШ.

Па тука искочи проблемот,што некои талентирани фанови на Челзи си зимаат за право да прават класификација на екипи,а не се погледнале самите себе.

Иначе се согласувам со тебе, не сме фаворити.Во ЛШ никад нема сигурен фаворит,секој може да успее со малце среќа и добра игра.

Незнам баш како го помина Челси не би рекол најдобрата да не им бесе Овербро што ќе поминеа хехе..
Најконстантни беа, најдобар фудбал играа најефикасни беа. Да бидеме реални:toe:

Полуфинале не поминаа на коректен начин ама што е тука е

Боби[Мкд];3300067 напиша:
А шо имате вие у сегашноста?
Кога се зборува за светски гиганти кој се спомнува, Челзи или Баерн М?

Да престанеме да ја тупиме. Времето ќе покаже се:smir:

Поздрав до сите :helou:

Боби[Мкд];3300099 напиша:
Зошто да не ги споредувам. Ако почниме така, Хамбург ја тепа Астон во УЕФа лани или оломнани. Хамбург има освоено ЛШ, Шалке куп УЕФА.

Хамбург е на многу повисок ранк од Астон Вила како што е некако Рома во Италија да речеме а Астон Вила не е коснтантна..

Точно така,но очигледно овие од кај тебе не сфаќаат баш,но добро.Времето ќе покаже!
Јас не можам се да читам, заморно е едноставно.
Дали Челзи е голем клуб? Јас одамна барам дефиницја за „голем клуб“, наоѓам појќе различни мислења отколку луѓе. Секој си интерпретира ко што му е по ќеф. Според тоа, уште „џиерџаборштини“.
Јас знам дека Челзи е меѓу најдобро организираните клубој во светот, фудбалов денеска не е ист со тој што бил, самата „придавка“ професионален го прави многу поинкаов. Последниве години е постојано меѓу топ 3 на скалата на УЕФА, цели кон самиот врв.
Клуб кој цели на врвот низ таа (толку фамозен збор значи) стабилност. Работата е многу, многу едноставна. Барем за прикажување. :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom