Se predpostavuva deka rabotel za bugarskata DS,no koja e pravata vistina,moze samo da se pogoduva.Cel zivot kurton i nisto posebno i od site kvislinsi vo vtorata svetska vojna i taka naj ne sposoben.
Glumel anti-komunista a rabotel za sluzbata.
Е има нешто,од 32ри или 33ти ред.:smir:Se predpostavuva deka rabotel za bugarskata DS,no koja e pravata vistina,moze samo da se pogoduva.
Mene mi e interesno,koj e toj,sto go finansira Vanco Mihajlov i mu pruza tolkava poddrska,ta da prireduva ubistva i atentati niz Vardarska Makedonija,vklucitelno i atentatot na kral Aleksandar vo Marsej,Francija na 9ti oktomvri 1934 g.
I nakrajot zavrsuva vo Rim,pod zakrila na Papata,kade sto docekuva i starost od 94 g.
Pa,takov covek bi trebalo da e mnoogu pomlad likvidiran.
Smetam deka zad site tie atentati,sprovedeni od Mihajlov,se krie nesto mnogu podlaboko vo pozadina,osven pripojuvanjeto na Vardarska Makedonija kon Bugarija.
Има друга намена темата, не ја слушам ни јас таа татарска лепешка. Сепак, голем грев е што не бил ликвидиран по војната ако веќе не можело порано. Тука мора да имало некаква зделка меѓу Југославија и сојузниците со Бугарија и силите на оската. Сигурен сум дека можеле да му влезат и да ги осветат нашите стари!!Немам друга работа..па гомното ќе го слушам...или пак темата има друга намена.
Toa i jas go pretpostavuvam,deka postoi nekakva zdelka megu kralska Jugoslavija i togashna Bugarija.Има друга намена темата, не ја слушам ни јас таа татарска лепешка. Сепак, голем грев е што не бил ликвидиран по војната ако веќе не можело порано. Тука мора да имало некаква зделка меѓу Југославија и сојузниците со Бугарија и силите на оската. Сигурен сум дека можеле да му влезат и да ги осветат нашите стари!!
Директниот наследник?Директниот наследник на Тодор Александров е гомно?Ова е последниот человек борел се за вистинското ВМРО.
Па од цело негово дело само српските атентати се изгодни во РМ и фалени.После смртта на Александров тој повежда ВМРО и прави много атентати срешту србите което разбира се и до денес не е изгодно на многу елементи во Република Македонија :smir:
Pravel atentati vo Makedonija,sekako.Ama po-merak mu bilo srbomani da ubiva izgleda.Па од цело негово дело само српските атентати се изгодни во РМ и фалени.
E,i mene me cudi toa?Демијан алал да ти е за темата.како најголемиот терорист на 20 век успеал да доживее длабока старост,кога сите како него го изеле стапо од КГБ или УДБА каде и да биле.
Според мене најконтроверзна личност на македонскиот 20ти век.
И морав еден коментар да цитирам :
"независимо от Ср'бската анархо-комунистическа пропаганда, един ден Македонија пак ште ос'знае, че само на мајка Б'лгарија и е свидна и че само Б'лгарите нај-чисто се интересуват от добруването на Македонија, т'ј ни е писано нај-Б'лгарската земја все да е изв'н Б'лгарија."
Пациенти хахаха.